Υπέροχες παραλίες με άφθονη σκιά στην Αττική

Αρμυρίκια, πεύκα, μικρές σπηλιές και βράχια μας προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους σε τέσσερις καταπληκτικές παραλίες της Αττικής.
Υπέροχες παραλίες με άφθονη σκιά στην Αττική
της Ηρώς Κουνάδη

Μία από τις λιγότερο πρακτικές συμβουλές για την προστασία μας από τον καύσωνα/ το μελάνωμα/ τα εγκαύματα/ την θερμοπληξία/ τον καρκίνο του δέρματος και όλα τα υπόλοιπα χαριτωμένα που μπορούν να μας συμβούν το καλοκαίρι λέει να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο από τις 11.00 το πρωί ως τις 17.00 το απόγευμα. Ας είμαστε, όμως, ειλικρινείς: Πόσους ανθρώπους ξέρετε που πηγαίνουν για μπάνιο (για μπάνιο, όχι για μια γρήγορη βουτιά) πριν τις 11.00 το πρωί, ή μετά τις 17.00 το απόγευμα;

Για να είμαστε, λοιπόν, ασφαλείς, αλλά όχι και εκτός πραγματικότητας, εντοπίζουμε τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής με τα περισσότερα αρμυρίκια, και μένουμε στη σκιά τους τις «επικίνδυνες» ώρες.

Σέσι

Φωτό: Grussos, Panoramio
Αν διοργανώναμε διαγωνισμό για τα περισσότερα αρμυρίκια σε αττική παραλία, το Σέσι σίγουρα θα τον κέρδιζε. Κατά τα λοιπά, κρυστάλλινα νερά, ψιλό βοτσαλάκι και άμμος σε ορισμένα σημεία συνθέτουν την βορειότερη των «βόρειων» παραλιών. Θα την βρείτε 22 χιλιόμετρα μετά τον τύμβο του Μαραθώνα, αφού διασχίσετε οκτώ χιλιόμετρα βατού χωματόδρομου. Μην πάει το μυαλό σας σε ροβινσωνικές εικόνες πλήρους απομόνωσης, όμως –τα Σαββατοκύριακα η παραλία μαζεύει πολύ κόσμο.

Πόρτο Γερμενό

Από τις πέντε παραλίες που παρατάσσονται στη σειρά στο αγαπημένο των οικογενειών Πόρτο Γερμενό, εκείνη που διαθέτει την περισσότερη σκιά είναι αυτή που αποκαλείται εύγλωττα μεσαία παραλία. Είναι βοτσαλωτή και σκιερή χάρη στα αρμυρίκια της, δεν ενδείκνυται όμως για οικογένειες με πιτσιρίκια, καθότι βαθαίνει πολύ απότομα.

Μάτι

Προσπεράστε την μεγάλη κεντρική παραλία με τα beach bars, και αναζητήστε τους ήσυχους βοτσαλωτούς κολπίσκους στο δρόμο προς τον Άγιο Ανδρέα. Ένας από αυτούς, ακριβώς κάτω από τον οικισμό της Αμπελούπολης, πλαισιώνεται από φουντωτά πεύκα και βράχια που δημιουργούν μικρές σπηλιές κάτω από τις οποίες «κρύβονται» όσοι αναζητούν σκιά και δροσιά.

Κόκκινο Λιμανάκι

Τα επιβλητικά κόκκινα βράχια και τα φουντωτά δέντρα που την πλαισιώνουν εγγυώνται άφθονη σκιά ακόμα και… ντάλα μεσημέρι. Την αγαπάμε, επίσης, για τα κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά και το ψιλό βοτσαλάκι της που αναμιγνύεται με άμμο σε ορισμένα σημεία. Θα τη βρείτε λίγο μετά τη Ραφήνα, ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν «Κόκκινο Λιμανάκι». Αν πεινάσετε, ακριβώς πάνω από τα σκαλάκια της το Μπαλκόνι σερβίρει θαλασσινές νοστιμιές αλλά και ωραία κρεατικά με δημιουργικές πινελιές, στα 25€ το άτομο με φαντασμαγορική θέα στην παραλία απ’ όπου και αν καθίσετε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v