Μπάνιο στην Αθήνα: 5 κοντινές βουτιές

Βάζουμε τα μαγιό, παίρνουμε πετσέτες, βγαίνουμε από το σπίτι, και είμαστε σε καταγάλανες παραλίες για βουτιές σε λιγότερο από μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας.
Μπάνιο στην Αθήνα: 5 κοντινές βουτιές
Είναι γεγονός πως οι καλύτερες παραλίες της αττικής ακτογραμμής απαιτούν ένα μίνι ταξίδι για να τις απολαύσουμε. Από το Σούνιο ως τον Μαραθώνα και από τον Κορινθιακό ως την Ανατολική Αττική, μία ωρίτσα - και τα αντίστοιχα λίτρα βενζίνης – είναι χαμένα από χέρι, γι’ αυτό και δεν το παίρνουμε εύκολα απόφαση.

Εκτός κι αν θα μπορούσαμε, από τη στιγμή που θα βγούμε από την πόρτα μας, να είμαστε σε μια παραλία σε λιγότερο από μισή ώρα. Τότε ναι, οι βουτιές γίνονται μια πολύ εύκολη απόφαση – πόσο μάλλον τώρα που μπαίνει ο Αύγουστος και η κίνηση θα είναι σαφώς πιο ήπια στους δρόμους της Αθήνας.

Παίρνουμε λοιπόν πετσέτες, αντηλιακά, βιβλίο και λοιπά «SOS» παραλίας, και ξεκινάμε για τις πιο κοντινές – αλλά καθαρές και καταγάλανες – παραλίες, στις οποίες φτάνουμε σε λιγότερο από μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Και για όσους δεν διαθέτουν ΙΧ, δείτε παρακάτω τις πιο εύκολες συγκοινωνιακές συνδέσεις για να φτάσετε ως εκεί με το εισιτήριο των 1,20€.

Άλιμος

Η ακτή ΕΟΤ του Αλίμου είναι η πιο κοντινή στο κέντρο παραλία που κρίθηκε καθαρή και κατάλληλη για μπάνιο από τις φετινές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, και το «γιορτάζουμε» βουτώντας στα δροσερά νερά τους. Παράλληλα, λιαζόμαστε στην μεγάλη αμμουδιά των Λουτρών, είτε απλώνοντας ψάθα στο ελεύθερο τμήμα της, είτε στην ξαπλώστρα των beach bars της. Δικά μας αγαπημένα, το Bikini Beach του Ammos Beach στα Λουτρά Αλίμου για χαλαρό άραγμα και οικονομία (ελεύθερη είσοδος, ξαπλώστρα 2,50€, μπύρα από 1,50€) και λίγο πιο βόρεια, στην Ακτή του Ήλιου, το Nalu για φοβερά κοκτέιλ και το Bolivar για τα σούπερ beach party του. 
Πώς θα πάτε χωρίς ΙΧ: Με το τραμ από το Σύνταγμα, κατεβαίνοντας στη στάση Λουτρά Αλίμου ή στην 3η Στάση Καλαμακίου

Γλυφάδα

Πολυσύχναστη, αλλά τόσο μεγάλη που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα από τα party animals και τους φοιτητές της πόλης στην μία πλευρά μέχρι οικογένειες με παιδιά σε πιο ήσυχες γωνιές της, η πλαζ του Αστέρα της Γλυφάδας είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη, καλά οργανωμένη παραλία σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Καθαρά νερά, απαλή αμμουδιά, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και σούπερ-άνετες ξαπλώστρες με πολλές εγκαταστάσεις για διασκέδαση, καφέ και φαγητό είναι στη διάθεσή μας καθημερινά 8.30 με 20.00 έναντι 7€ περιλαμβανομένου καφέ ή χυμού. Το Σάββατο η τιμή παραμένει η ίδια αλλά χωρίς ρόφημα, ενώ την Κυριακή το «εισιτήριο» ανεβαίνει στα 10€. Σημειώστε ότι στην ίδια τιμή περιλαμβάνεται πρόσβαση στην ωραιότατη πισίνα του Balux, αν θέλετε να αλλάξετε παραστάσεις.
Πώς θα πάτε χωρίς ΙΧ: Με το τραμ, στάση Παλαιό Δημαρχείο, ή με το λεωφορείο 122 (από το μετρό του Ελληνικού)

Βούλα

Εδώ έχετε δύο επιλογές: Η πρώτη είναι η βουτιά στην οργανωμένη παραλία της Α’ πλαζ Βούλας, το S Beach του συγκροτήματος South Coast. Τα νερά είναι ρηχά και ικανοποιητικά (όχι φοβερά), αλλά θα βρείτε νεανική ατμόσφαιρα και πολλές εγκαταστάσεις για διασκέδαση, φαγητό και beach sports (είσοδος 5€ καθημερινές, 8€ σαββατοκύριακα και 4€ για την ξαπλώστρα). Αν πάλι προτιμάτε ελεύθερη παραλία, προχωρήστε πιο νότια, στα σκαλάκια που κατηφορίζουν ανάμεσα σε φοίνικες, κάτω από την διαστάυρωση της Κ. Καραμανλή με την οδό Διός, και θα βρεθείτε σε ένα μικρό βοτσαλωτό κομμάτι παραλίας, ιδανικό για πιο ήσυχες βουτιές.
Πώς θα πάτε χωρίς ΙΧ: Με τραμ, κατεβαίνοντας στο τέρμα του, στο Ασκληπιείο Βούλας ή με το λεωφορείο 122 (από Ελληνικό) και τα 115/116/117 (από Γλυφάδα), κατεβαίνοντας στη στάση Νοσοκομείο.

Λιμανάκια Βουλιαγαμένης

Δεν είναι αμμουδιά, αλλά δεν στερούνται καθόλου την fun ατμόσφαιρα των υπόλοιπων ακτών της αθηναϊκής "Ριβιέρας". Τα περίφημα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης είναι διαδοχικοί βραχώδεις ορμίσκοι με πεντακάθαρα, κρύα, βαθυγάλανα νερά. Εδώ απλώνεις την πετσέτα στα επίπεδα βράχια και βουτάς κατευθείαν από ψηλά στη θάλασσα για εντυπωσιακές απλωτές. Στον δημοφιλέστερο ορμίσκο τους, υπάρχει και ξύλινη εξέδρα με καντίνα-“beach bar” για τους καφέδες και τις λοιπές προμήθειές σας. Για περισσότερη ησυχία, οι επόμενοι ορμίσκοι θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους – το ίδιο ισχύει αν είστε φίλοι του γυμνισμού, καθώς στα Β΄Λιμανάκια υπάρχει ειδική πλευρά όπου τα μαγιό περιττεύουν.
Πώς θα πάτε χωρίς ΙΧ: Με το λεωφορείο 122 από το Ελληνικό (στάση Α ή Β λιμανάκια αντίστοιχα), καθώς και με τα λεωφορεία 115 και 117 από Γλυφάδα, που κάνουν επίσης την ίδια στάση.

Βάρκιζα

Είναι η πιο απομακρυσμένη από τις πέντε παραλίες που σας προτείνουμε, αλλά τον Άυγουστο, το μισάωρο που θα χρειαστείτε για να φτάσετε εδώ είναι στόχος εφικτός. Στην οργανωμένη πλευρά της ακτής της Βάρκιζας, στην πλαζ του Yabanaki, θα βρείτε ρηχά, ικανοποιητικά νερά, αλλά πολλές παρεχόμενες υπηρεσίες και επιλογές διασκέδασης: Αναπαυτικές σαιζλόνγκ, café, παγωτό, κοκτέιλ, θεματικά πάρτι, VIP χώροι, water sports, κατάστημα με είδη θαλάσσης, παιδικό πάρκο, τρία διαφορετικά εστιατόρια και ουζερί, τουαλέτες, ντους, αποδυτήρια κ.α. Τις καθημερινές η είσοδος στοιχίζει 5€ (ή 3,50€ το μειωμένο) περιλαμβανομένων δύο σαιζλόνγκ και ομπρέλας, και τα Σαββατοκύριακα 6€ (+4€ για το σετ).
Πώς θα πάτε χωρίς ΙΧ: Με το λεωφορείο 122 από το Ελληνικό ή τα λεωφορεία 115/117 από Γλυφάδα – κατεβαίνετε στη στάση «Φούρνος».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v