Τέσσερις fit εκδρομές για ζευγάρια

Μάχες με τα κύματα, καταδύσεις, πεζοπορία, αναίμακτοι πυροβολισμοί. Έχουμε τέσσερις δραστήριες προτάσεις για ζευγαριάρικες εκδρομές λίγα λεπτά από την Αθήνα.
Τέσσερις fit εκδρομές για ζευγάρια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είστε με το κορίτσι ή με το αγόρι. Είστε γενικά δραστήριοι τύποι. Για εσάς οι εκδρομές οφείλουν να έχουν fit χαρακτήρα και να συνδυάζονται φυσικά με όμορφα τοπία και την απαραίτητη μάσα. Δεν έχετε καθόλου άδικο και σας στηρίζουμε πλήρως στην πεποίθηση αυτή.

Αν λοιπόν θέλετε να ξεδώσετε με το έτερον ήμισυ, να μαζέψετε εμπειρίες και εικόνες, να συμμετέχετε σε δραστηριότητες έντασης και γενικά σε ασχολίες οι οποίες θα αυξήσουν δραματικά τους χτύπους της καρδιάς σας, συνδυάζοντάς τες mε μια ομορφότατη εκδρομή, τότε έχουμε τέσσερεις… fit προτάσεις μετά φαγητού.

Λούτσα για Surf και Sup

Μονοήμερη μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα, θάλασσα, φαγητό και σκίσιμο κυμάτων παρέα με μια σανίδα. Η Λούτσα προσφέρει όλα τα κομφόρ μιας αυθημερόν εξόρμησης και ικανοποιεί πλήρως τους λάτρεις των watersports και της… μάχης με τα κύματα. Οι έντονοι άνεμοι που πνέουν την καθιστούν ιδανική για surf, windsurf, SUP (σανίδα με κουπί) και Kite Surf, ενώ στην παραλία της δραστηριοποιούνται σχολές οι οποίες αναλαμβάνουν να σας μάθουν τα βασικά για τις μάχες σας με τα κύματα

Ενδεικτικά, στο Surf Club Nissakia θα μάθετε windsurf, kite Surf και SUP με τιμές που ξεκινούν από 12€ την ώρα, αλλά παράλληλα θα αράξετε με θέα θάλασσα στο όμορφο bar –restaurant που έχει στήσει και θα παραγγείλετε νοστιμότατα burgers και εξωτικές σαλάτες.  Λίγο πιο κάτω στην παραλία, κοντά στο λιμάνι της Λούτσας θα βρείτε το Surf Club Albatross το οποίο επίσης προσφέρει μαθήματα για windsurf (από 30€ η ώρα) και επιλογές σε σνακ, φαγητό και ποτό για να χαλαρώσετε από τις απανωτές βουτιές.

Scuba Diving σε Μαραθώνα και Ανάβυσσο

Όπως ισχύει για τα περισσότερα σπορ, έτσι και για το Scuba Diving, προκειμένου να αποκτήσει κανείς μία σχετική πείρα πρέπει να παρακολουθήσει μία σειρά μαθημάτων και -εφόσον το επιθυμεί- να αποκτήσει και το σχετικό δίπλωμα. Ο καθένας, όμως, έχει τη δυνατότητα για ένα δοκιμαστικό μάθημα, το λεγόμενο Trial Dive, το οποίο συνήθως πραγματοποιείται σε βάθος δύο μέτρων συνοδεία εκπαιδευτή και διαρκεί δύο με τρεις ώρες. Trial Dives μπορείτε να δοκιμάσετε στην σχολή Aqua Divers, στην Ανάβυσσο με κόστος 50€, αλλά και στο Divers Club, στον Μαραθώνα.

Στην περίπτωση που επιλέξετε τον πρώτο προορισμό, επιβάλλεται μετά την εμπειρία σας να περάσετε για μια επίσκεψη από το Meet Meat στη Σαρωνίδα και να δοκιμάσετε την εκλεκτή του κρεατοφαγία, η οποία θα σας κοστίσει περί τα 25€ ανά άτομο με κρασί. Αν κατευθυνθείτε προς Μαραθώνα μεριά τώρα, θα εκτιμήσετε δεόντως την τοποθεσία (κυρίως) και το φαγητό (κατ’ επέκταση) του Fragma, τα μπαλκονάκια του οποίου κρέμονται πάνω από τη λίμνη και απολαμβάνουν προφανώς συγκλονιστική θέα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 30€ ανά άτομο.

Paintball στην Μαλακάσα

Ξεφεύγετε μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης και αυτομάτως βρίσκεστε σε ένα καταπράσινο περιβάλλον εξοχής, το οποίο προσφέρει το ιδανικό τοπίο για ανελέητες μάχες με paintball. Μαζέψτε λοιπόν τα υπόλοιπα ζευγάρια, και επιδοθείτε σε ένα άνευ ορίων… μακελειό στον χώρο του Invade, ένα μοναδικό πεδίο συνολικής έκτασης εκατό στρεμμάτων.
 
Το ατομικό κόστος συμμετοχής με 200 σφαίρες ανέρχεται στα 25€, ενώ για κάθε επιπλέον μπίλια χρεώνεστε 0,06€. Η ενοικίαση ολόσωμης στολής ανέρχεται στα 15€.
Για την απαραίτητη αναπλήρωση των χαμένων θερμίδων, επιβάλλεται μια επίσκεψη στα Πεύκα (ακριβώς πίσω από το Terra Vibe) για νοστιμότατο ψαρονέφρι και εξαιρετική μοσχαρίσια σταβλίσια (20€ ανά άτομο με μπύρα) και στο Συντριβάνι στην Αυλώνα για ζουμερότατη παντσέτα, γεμιστό μπιφτέκι και ωραία παϊδάκια από προβατίνα (περί τα 16€ ανά άτομο με μπύρα).

Πεζοπορία στην Πάρνηθα

Ο πρώτος προορισμός που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων Αθηναίων όταν σκέφτονται εξοχή έχει κάτι για όλους: Και μικρές χαλαρές βόλτες σε χωμάτινα μονοπάτια στο Τατόι, και εύκολες πεζοπορίες λίγων χιλιομέτρων για αρχαρίους, και extreme διαδρομές που αγγίζουν το πεντάωρο για προχωρημένους. Τρεις από τις ωραιότερες διαδρομές για να ξεκινήσετε είναι εκείνη που ξεκινά από τη Μόλα και καταλήγει στο Κατσιμίδι (http://www.parnitha-np.gr/xartes/monopati12.gif  ), εκείνη από το Μπάφι στους Θρακομακεδόνες (http://www.parnitha-np.gr/oreivasia.htm  ) και αυτή που ξεκινά από την Αγία Τριάδα για να καταλήξει στην Μόλα (http://www.parnitha-np.gr/xartes/monopati1.gif   )

Σημειώστε επίσης ότι ομαδικές πεζοπορίες στην Πάρνηθα διοργανώνουν τακτικά και τα δύο καταφύγιά της (Μπάφι και Φλαμπούρι) αλλά και η Trekking Hellas. Το κόστος στις περισσότερες περιπτώσεις κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Και από φαγητό; Στον Λάμπρο στο Κατσιμίδι θα δοκιμάσετε φοβερά παϊδάκια στην αυλή, ενώ στην Πίνδο επί της λεωφόρου Καραμανλή θα διαλέξετε πεντανόστιμα ορεκτικά από τον δίσκο και θα γευθείτε εξαιρετικό κοντοσούβλι και κοψίδια – υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο για χορταστικό μερακλίδικο γεύμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v