Τέλειες παραλίες για μονοήμερες… βουτιές

Έχεις μια μέρα κενή; Έχουμε πέντε ωραιότατες παραλίες κοντά και λίγο παραέξω από την Αττική για βουτιές και μάσα.
Τέλειες παραλίες για μονοήμερες… βουτιές

Έχεις όρεξη για μονοήμερη και βουτιά να φύγει η μιζέρια των ημερών; Φόρα μαγιό, φόρτωσε ομπρέλα και παρέα στο αυτοκίνητο και ακολούθησέ μας σε πέντε παραλίες για μπανάκι, καλοπέραση και φαγητό.

Ψάθα

ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΑΣ

Δεν ξέρουμε αν θα μείνεις στη ψάθα, αλλά σίγουρα θα θελήσεις να βουτήξεις στα πεντακάθαρα και βαθιά νερά της. Η αγαπημένη παραλία των Αθηναίων για εκδρομούλα έχει άμμο μέσα και ψιλό βοτσαλάκι έξω, αρκετά μπιτσόμπαρα με δωρεάν ξαπλώστρες (αρκεί να παραγγείλεις το κατιτίς σου), ελεύθερο χώρο για να στήσεις ομπρέλα, και προσφέρει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα για να θυμάσαι όταν επιστρέφεις. Μαζεύει οικογένειες, νιάτα, παρέες και μεγαλύτερες ηλικίες.

Για ψαρικά και λοιπά μεζεδάκια – κολοκυθοκεφτέδες, σαγανάκι, ταλαγάνι κ.α. - θα πιάσεις θέση στο Λιμανάκι ή στον Σακελλάρη, αμφότερα με σούπερ θέα στην παραλία και τιμές περί τα 20€/ άτομο, με κρασί.

Αυλάκι



Αγαπημένη για όλον τον χρόνο, απάνεμη σχεδόν πάντα, με ωραία άμμο μέσα κι έξω και κρυστάλλινα νερά, η παραλία στο Πόρτο Ράφτη αξίζει μία και παραπάνω εκδρομές ή ακόμα και εξόρμηση για ένα Σαββατοκύριακο. Έχει αρκετές ξαπλώστρες, αλλά προσφέρει απλόχερα χώρο και για ομπρέλα. Η γενική είσοδος είναι στα 5€.

Για φαγητό μετά τις βουτιές, ωραιότατη επιλογή είναι ο Βασίλης με όμορφη θέα στο λιμανάκι, και σούπερ κρεατοφαγικό μενού: κοντοσούβλι, εξοχικό, αλλά και μαγειρευτά ημέρας εγγυώνται ένα λαχταριστό τσιμπούσι. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με μπίρα.

Δασκαλειό

2014-05-25 15.49.31

Μια πεντακάθαρη, αμμουδερή και ήσυχη παραλία, κοντά στην Κερατέα, μετά την πολυσύχναστη Κακιά Θάλασσα. Χωρίζεται σε μικρότερους κολπίσκους, με το Δεύτερο Λιμανάκι να είναι από τους πιο όμορφους, ενώ έχει beach bar για ξαπλώστρες και ίσκιο, αλλά όχι σε όλο το μήκος της και λίγη σκιά από τα δέντρα. Αν δεν φυσάει νοτιάς τα νερά της θυμίζουν κάτι από νησί.

Δίπλα στην πλαζ, η ταβέρνα Δασκαλειό σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες θάλασσας, όπως χταποδάκι ξυδάτο, γαύρο φιλέτο στη σχάρα, καλαμαράκια τηγανιτά και άλλα τέτοια ωραία – ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με ουζάκι.

Θυμάρι

Thimari, Greece

Αυτή η παραλία με το ψιλό χαλικάκι βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και καλύπτει κάθε γούστο. Θες να λιώσεις σε ξαπλώστρα; Θες να λιαστείς στην άμμο με ή χωρίς ομπρέλα; Το σίγουρο είναι ότι θα βουτήξεις σε πεντακάθαρα νερά. Στη δεξιά πλευρά θα βρεις τα μπητσόμπαρα και τις (δωρεάν τις καθημερινές) ξαπλώστρες, ενώ από την άλλη πλήρη ελευθερία κινήσεων.

Κοντά στην παραλία, το Απόμερο όνομα και πράγμα είναι ένα οικογενειακό ταβερνάκι με σπιτικές νοστιμιές που αξίζει να δοκιμάσεις όπως καλοψημένα παϊδάκια, σουβλάκι κοτόπουλο, φρέσκο μπακαλιάρο και μυρωδάτες σαλάτες – στα 15€/ άτομο, με ωραίο ροζέ κρασί. 

Βυθούρη

Βυθουρη,Ευβοια

Τι λες να ξεμακρύνεις λίγο προς Εύβοια, που χρειάζεται τώρα και την στήριξη όλων μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές; Το σκηνικό σε αυτήν την παραλία που απέχει ένα δίωρο από την Αθήνα είναι άγριο, με δύο εντυπωσιακά βράχια να πλαισιώνουν αυτόν τον κολπίσκο και να του χαρίζουν σκιά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, χάρη στους ιδιαίτερους σχηματισμούς τους. Τα νερά είναι κρύσταλλο, με βότσαλο μέσα κι έξω, ενώ το σκηνικό ενδείκνυται για κάμπινγκ. Πάρε εφόδια, μιας και δεν έχει τίποτα από οργάνωση.

Για ντόπια κουζίνα μετά τις βουτιές, πιάσε θέση στην ταβέρνα Πετάλη για αγριογούρουνο, κατσικάκι και κόκκορα δικής τους εκτροφής, αλλά και χωριάτικο τυροπιτάρι, τζατζικάκι, χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας και φρέσκο θάψαλο ντόπιο. Μπόνους η υπέροχη θέα θάλασσα από ψηλά – ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v