Τέλεια ρομαντικά Χριστούγεννα για ζευγάρια

Πάρε το έτερον ήμισυ από το χέρι, και σε αυτούς τους πέντε προορισμούς θα κάνετε υπέροχες, ρομαντικές γιορτές.

Οι γιορτές με οικογένεια και μαζώξεις και τραπέζια είναι ωραίες, αλλά μερικές φορές θέλεις απλά να εξαφανιστείς για δύο μέρες με το έτερόν σου ήμισυ, να ξεχάσετε τον κόσμο και να ζήσετε σούπερ ρομαντικές στιγμές έξω από την πόλη. Εντάξει, ίσως όχι “μερικές φορές”, ίσως και συνέχεια, δεν θα σας παρεξηγήσουμε. Για ‘σας είναι η ζωή.

Εμείς αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι να σας προτείνουμε όμορφους προορισμούς για να απολαύσετε αυτές τις τέλειες στιγμές.

Πάμε Πήλιο

Είναι από τους all-time favorite ρομαντικούς προορισμούς, και ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας το καθιστά τέλειο για κάθε εποχή του χρόνου. Τώρα, λοιπόν, που ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, περπατάμε στα πετρόχτιστα δρομάκια του, κουκουλωμένοι καλά, και – γιατί όχι; – κάνουμε μίνι εξορμήσεις στην φύση. Ένα σούπερ μέρος για να μείνετε είναι οι Μηλιές, που προσφέρουν άφθονα αξιοθέατα, αλλά για να μην σας περιορίσουμε, μια ματιά στα χωριά του (μαζί με σούπερ προτάσεις για φαγητό και διαμονή) μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα – Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Βόλτες στο Καρπενήσι

Πράσινο, με πολλά πράγματα να δεις μέσα στην πόλη, και ακόμα περισσότερα όταν ανοιχτείς λιγάκι στην ευρύτερη περιοχή. Έχει υπέροχες διαδρομές για πεζοπορία, με πιο δημοφιλές το μονοπάτι που συνδέει το Μεγάλο Χωριό με τον Γαύρο, ένα χωριό δίπλα στην όχθη του Κρικελοπόταμου. Για τους πιο αθλητικούς, υπάρχει το Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας και Περιπέτειας, όπου εκτός από ιππασία, μπορείτε να δοκιμάσετε αναρρίχηση, τοξοβολία αλλά και ποδηλασία.

Διαβάστε περισσότερα – 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Καρπενήσι

Φυσιολατρικό ρομάντζο στην Ορεινή Αρκαδία

Μιάμιση ώρα από την Αθήνα απέχει η Τρίπολη, και από εκεί έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε πανέμορφα, γραφικά χωριουδάκια, σωστούς θησαυρούς της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, δεν πρέπει να χάσετε το Δάσος της Σκιρίτιδας, μια τεράστια έκταση 40.000 στρεμμάτων, που διασχίζεται από ένα κυκλικό μονοπάτι. Βέβαια, αν δεν θέλετε την πεζοπορία, υπάρχει και αυτοκινητόδρομος που περνά μέσα από το δάσος, ώστε και πάλι να χαρείτε την φύση (αλλά με το καλοριφέρ αναμμένο). Για πολλές σούπερ προτάσεις επιπλέον, μιας και η Ορεινή Αρκαδία έχει τόσα πολλά να προσφέρει, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Διαβάστε περισσότερα – Τα ωραιότερα μυστικά της Ορεινής Αρκαδίας

Φύγαμε για Καλάβρυτα

Απέχουν μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, και αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ησυχία. Στα χωριουδάκια γύρω από τα Καλάβρυτα, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει. Εδώ η βασική μας επιλογή για να δούμε ομορφιές είναι μία, και ονομάζεται Οδοντωτός. Για την ακρίβεια, για το φαράγγι του Βουραϊκού μιλάμε, που το διασχίζει ένα μικρό τραινάκι (ο Οδοντωτός) και μας προσφέρει απίστευτη θέα—την οποία, για να είμαστε ειλικρινείς, θα προτιμήσουμε να την απολαύσουμε με τα πόδια, κι ας είναι μεγάλη η διαδρομή. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις, όπως και για φαγητό και διαμονή, ρίξε μια ματιά εδώ.

Διαβάστε περισσότερα – 10 λόγοι να αγαπήσεις τα Καλάβρυτα

Αγάπες στην Ζήρεια

Η Ζήρεια, το βουνό πάνω στο οποίο είναι χτισμένα τα χωριουδάκια της Ορεινής Κορινθίας, απέχει μια ώρα από την Αθήνα, έχει υπέροχες διαδρομές και μερικά από τα πιο όμορφα τοπία για να δεις στα ευρύτερα πέριξ της πόλης. Φυσικά, εδώ ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας, με τα πετρόχτιστα σπίτια, αλλά επίσης από εδώ ξεκινούν μερικές από τις καλύτερες διαδρομές που έχει να προσφέρει η περιοχή. Και αν θέλετε να ανοιχτείτε περισσότερο στην φύση, οι λίμνες Στυμφαλία και Δόξα θα σας χορτάσουν τα μάτια με ομορφιά. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για προτάσεις φαγητού και διαμονής, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Διαβάστε περισσότερα – Τώρα είναι η ώρα να πας Ζήρεια


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v