Τέλεια Σ/Κ στην Πελοπόννησο για τον Ιανουάριο

Στα Καλάβρυτα, τη Ζήρεια, το Μαίναλο και τον Ταΰγετο χουχουλιάζουμε πλάι σε αναμμένα τζάκια και ανακαλύπτουμε τη χειμερινή μαγεία της ορεινής Πελοποννήσου.
Τέλεια Σ/Κ στην Πελοπόννησο για τον Ιανουάριο

Στη Ζαχλωρού



Ένα χωριουδάκι φωλιασμένο στα βάθη του φαραγγιού του Βουραϊκού (που μάλλον το ξέρεις καλύτερα ως φαράγγι του Οδοντωτού) η Ζαχλωρού είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσεις τα Καλάβρυτα, να επισκεφθείς το Σπήλαιο των Λιμνών και την Αγία Λαύρα, να περπατήσεις την συγκλονιστική διαδρομή του φαραγγιού, ή να τη διασχίσεις με το πασίγνωστο τραινάκι αν κάνει πολύ κρύο για τόσο περπάτημα, και για να χουχουλιάζεις τα βράδια πλάι στο αναμμένο τζάκι ακούγοντας μόνο το κελάρυσμα του ποταμού έξω από το παράθυρό σου.

Διαβάστε περισσότερα - Ζαχλωρού: Ομορφιά στα βάθη του φαραγγιού

Εδώ να μείνεις: Στα χουχουλιαστά στούντιο του Ξενώνα Φαράγγι (76€ το δίκλινο με τζάκι).

Στην Πιάνα



Θέλεις τα τοπία της Ορεινής Αρκαδίας και τις χιονισμένες κορυφές του Μαινάλου, αλλά χωρίς τα πλήθη των χωριών-σταρ του; Η Πιάνα είναι η λύση σου. Ένα γλυκύτατο χωριουδάκι… τσέπης, χτισμένο στην πλαγιά του βουνού όπου ο μύθος λέει πως γεννήθηκε ο Πάνας, εξ ου και το όνομά του, Πιανοβούνι. Σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσεις και τα υπόλοιπα χωριά του Μαινάλου, τη Βυτίνα, την Αλωνίσταινα, τη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα, η Πιάνα είναι γεμάτη γραφικά καλντερίμια που καταλήγουν στην πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια. Στα δυνατά χαρτιά της περιλαμβάνονται επίσης ο Ελισσώνας, το ποτάμι που διασχίζει τον κάμπο της, και ένας από τους ωραιότερους ξενώνες ολόκληρης της Αρκαδία.

Διαβάστε περισσότερα – 5 χωριά στην Πελοπόννησο τέλεια για χειμώνα

Εδώ να μείνεις: Στα υπέροχα δωμάτια του Ξενώνα Παπανικόλα (72€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό)

Στην Καστανιά της Ζήρειας



Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, καλά κρυμμένη μέσα στο ελατοδάσος, η μικρούλα Καστανιά είναι η Ορεινή Κορινθία στα καλύτερά της: Ιδανική για χαλαρές βόλτες και πεζοπορίες ανάμεσα στα πέτρινα σπιτάκια της, αλλά και τέλεια βάση για να εξερευνήσετε οδηγώντας τις ελατοσκέπαστες πλαγιές της Ζήρειας. Στα αξιοθέατά της περιλαμβάνονται το ξωκλήσι της Κοίμησης της Θεοτόκου, με την πανοραμική θέα στην καταπράσινη κοιλάδα που απλώνεται στα πόδια του, και η περίφημη Τρίκρηνα, η πέτρινη κρήνη όπου, σύμφωνα με το μύθο, οι νύμφες έλουζαν το νεαρό Ερμή.

Διαβάστε περισσότερα - Τώρα είναι η ώρα να πας Ζήρεια

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα, λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του ομώνυμου Ξενώνα Καστανιά (60€ το δίκλινο).

Στο Γεωργίτσι



Μπορεί ο Ταΰγετος να είναι τέλειος την άνοιξη, όταν οι φαντασμαγορικές διαδρομές του λουλουδιάζουν και οι πεζοπορίες πλάι σε ποτάμια και μέσα σε φαράγγια είναι απολαυστικές, αλλά ο χειμώνας εκεί πάνω έχει κάτι από μαγεία, ειδικά αν είσαι από τους ερημίτες που ονειρεύονται τζάκια να σιγοκαίνε και χιόνι να πέφτει έξω από τα παράθυρα. Το Γεωργίτσι είναι φωλιασμένο ψηλά στον βόρειο Ταΰγετο απ’ όπου αγναντεύει την κοιλάδα του Ευρώτα, πλάι σε ένα καστανοδάσος ό,τι πρέπει για παγωμένες βόλτες.

Διαβάστε περισσότερα - Βόρειος Ταΰγετος: Παραμύθι στην πλαγιά

Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα δωμάτια του Mythoxenia (71€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v