Σούπερ φθηνές εκδρομές… εδώ δίπλα

Στην Αίγινα, το Ναύπλιο και το Γαλαξίδι, οι αποστάσεις είναι ιδανικές για μονοήμερη, αλλά οι τιμές που βρήκαμε «σηκώνουν» και ολόκληρο Σαββατοκύριακο.
Σούπερ φθηνές εκδρομές… εδώ δίπλα

της Ηρώς Κουνάδη

Ξεμείνατε αυγουστιάτικα στην Αθήνα, να χαζεύετε τις τιμές των κοντινών μας προορισμών και να σας πιάνει θλίψη; Εμείς είμαστε εδώ. Και έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες ιδέες μας, για να πεταχτείτε για βουτιές και ουζάκια μια-δυο ώρες μακριά, και να μην πληρώσετε παραπάνω από 20-30€ το άτομο αν αποφασίσετε να μείνετε και ένα βράδυ.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο, 18-19 Αυγούστου. Ναι, κι όμως.

Στην Αίγινα


Είναι κυριολεκτικά δίπλα, μια ωρίτσα και κάτι λίγο από το λιμάνι του Πειραιά (και 8,50€ one way). Έχει μια σούπερ παραλιακή περαντζάδα, όλο χρωματιστά νεοκλασικά, στο λιμάνι, ένα γλυκύτατο ψαροχώρι ό,τι πρέπει για ουζάκια πλάι στο κύμα, την Πέρδικα, και πολλές ευκαιρίες για sightseeing, που περιλαμβάνουν έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ναούς, αυτόν της Αφαίας, και ένα καταπράσινο λοφάκι όλο μεσαιωνικά εκκλησάκια, την Παληαχώρα.



Όσο για τις βουτιές σας; Η καλύτερη ιδέα είναι να πάρετε το καραβάκι από την Πέρδικα για το νησάκι της Μονής με τα φαντασμαγορικότερα νερά του Σαρωνικού. Αν βαριέστε, αξιοπρεπείς αμμουδερές παραλίες είναι και το Κλειδί, η Κολώνα (σε απόσταση περπατήματος από το λιμάνι) και η Αιγινήτισσα.

Διαβάστε περισσότερα - Μια γεμάτη μονοήμερη στην Αίγινα

Αν αποφασίσετε να μείνετε: Αυτό το Airbnb είναι ένα από τα λίγα που βρήκαμε διαθέσιμα για τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου, και δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 40€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. Λίγο πιο τσιμπημένο, στα 63€, και σε απόσταση 150 μέτρων από την θάλασσα, 3 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Αίγινας, είναι αυτό εδώ.

Στην Καραθώνα


Γύρω στη μιάμιση ώρα θα χρειαστείτε για να φτάσετε στην παραλία-σταρ της Αργολίδας, έξω από το Ναύπλιο, που είναι ό,τι πρέπει για ολοήμερες βουτιές. Μπορεί, ειδικά τον Αύγουστο, να μην ενδείκνυται για ερημίτες, αλλά όσοι αγαπούν την ατμόσφαιρα ολοήμερου πάρτι, θα βρουν στην τεράστια αμμουδιά της τον παράδεισό τους. Έξτρα μπόνους, οι απογευματινές βόλτες στο Ναύπλιο και την κουκλίστικη παλιά πόλη του.



Αν έχετε χρόνο, κάντε την ρομαντική βαρκάδα ως το Μπούρτζι εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, ή οδηγήστε μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τίρυνθας με τα μυκηναϊκά κυκλώπεια τείχη, οκτώ χιλιόμετρα μακριά. Για εξτρά αίσθηση διακοπών, οδηγήστε μέχρι την κοντινή Νέα Κίο, το «ψαροχώρι» του Ναυπλίου, και δοκιμάστε τις θαλασσινές γεύσεις της «Ψαροπούλας» −για ένα κλασικό θαλασσινό τσιμπούσι με κρασί ή ούζο, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Διαβάστε περισσότερα - Το Ναύπλιο στα καλύτερά του

Αν αποφασίσετε να μείνετε: Αυτό το ωραιότατο στούντιο στο Τολό, 15 χιλιόμετρα από την Καραθώνα, θα σας κοστίσει 58€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. Ακόμα οικονομικότερο, αυτό το διαμέρισμα στο Δρέπανο, 14 χιλιόμετρα από την Καραθώνα, κοστίζει 47€ για δύο άτομα.

Στο Γαλαξίδι


Οδηγείς δύο ώρες και βρίσκεσαι σε νησί. Που δεν είναι νησί, αλλά μοιάζει τόσο πολύ που αν σε έφερναν εδώ με κλειστά τα μάτια σίγουρα θα το μπέρδευες. Αρχοντική αύρα, παραλιακή περαντζάδα, πανέμορφα καπετανόσπιτα, πλακόστρωτα καλντερίμια, θαλασσινοί μεζέδες πλάι στο κύμα και λιλιπούτειες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και σκιά από φουντωτά πεύκα είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε το Γαλαξίδι.



Στα highlights μας περιλαμβάνεται η μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που ξεκινά από την ακτή Οιάνθης με τα περίφημα ταβερνάκια της και συνεχίζει απέναντι, στους πρόποδες του πευκόφυτου λόφου που ακουμπά στη θάλασσα. Μας αρέσει, όμως, εξίσου και η εξερεύνηση της ακτογραμμής του Κορινθιακού προς τη Ναύπακτο, και των… ορεινών της Φωκίδας που περιλαμβάνουν μέρη-σταθμούς όπως οι Δελφοί, το Κυριάκι και το μοναστήρι του Όσιου Λουκά.

Διαβάστε περισσότερα – Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Αν αποφασίσετε να μείνετε: Το Violetta Studios έχει ωραιότατα, ευρύχωρα στούντιο στα 50€ το δίκλινο. Το δε Πόρτο Λουρμπά, ανάμεσα στο Γαλαξίδι και την Ιτέα, προσφέρει περιποιημένα δίκλινα στα 59€ με πρωινό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v