Σούπερ φτηνά διήμερα για τον Αύγουστο

Δεν έχεις λεφτά; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε ιδέες για να φύγεις αυγουστιάτικο διήμερο με 20€ στην τσέπη. Ναι, αλήθεια.
 


της Ηρώς Κουνάδη

Ξυπνάς Σάββατο, φτιάχνεις καφέ, ανοίγεις κινητό και χαζεύεις μελαγχολικά το newsfeed σου να γεμίζει παραλίες, ακούγοντας τον βόμβο του ανεμιστήρα σου αντί για τα τζιτζίκια, και όλα αυτά επειδή δεν έχεις λεφτά, οπότε δεν μπορείς να πας πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις.

Άφησέ μας να διαφωνήσουμε, και να σου αποδείξουμε πως δεν χρειάζεσαι τόσο πολλά όσα νομίζεις για ένα αυγουστιάτικο διημεράκι δίπλα στην θάλασσα.

Κατ’ αρχάς, τα βασικά

- Αν η οικονομική σου κατάσταση δεν είναι τελείως τραγική, και θες να ρίξεις μια ματιά για δωμάτια, καλή ιδέα είναι να βάλεις στις μηχανές αναζήτησης τύπου Booking, Trivago κλπ έναν πολύ γενικό γεωγραφικό προσδιορισμό (Πελοπόννησος πχ) και μετά στη λίστα που θα σου βγάλει να επιλέξεις «ταξινόμηση ανά τιμή». Τα φθηνότερα δωμάτια είναι συνήθως σε μέρη που δεν είχες σκεφτεί να πας –έξτρα μπόνους, θα ανακαλύψεις και παραλίες που δεν είχες καν ακουστά.

- Το ελεύθερο κάμπινγκ παραμένει μετά από τόσες διαμαρτυρίες δυστυχώς παράνομο (και τον Αύγουστο στα χοτ σποτ τύπου Αγκίστρι θα πέφτει κυνήγι), το να κοιμάσαι στην παραλία όχι. Οπότε, δύο εναλλακτικές: Ή ξυπνάς αξημέρωτα, μαζεύεις τη σκηνή και την πέφτεις με την ψάθα σου σε κάποιον ίσκιο, ή φέρνεις εξαρχής μόνο το sleeping bag και ξενοιάζεις. Ο νόμος δε λέει ξεκάθαρα πως αυτό επιτρέπεται, είναι όμως γκρίζα ζώνη καθότι δεν αναφέρεται πουθενά ούτε ότι απαγορεύεται, οπότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

- Προφανώς, τα ταβερνάκια που σερβίρουν ψητό καλαμάρι πλάι στο κύμα θα περιμένουν λίγο, μέχρι να (ξανα)βρείς λεφτά να τα τιμήσεις. Μέχρι τότε, τα σουβλατζίδικα να ‘ναι καλά αν κάτι ψιλοέχεις να διαθέσεις. Αν πάλι όχι, ούτε για σουβλάκι, μην πτοείσαι, φτιάξε μια μακαρονοσαλάτα που τρώγεται μια χαρά και κρύα. Θα τη βάλεις σε ένα ψυγειάκι του κάμπινγκ, και θα ‘ναι μια χαρά την πρώτη μέρα –αν δεν έχει μαγιονέζες κλπ θα τρώγεται και τη δεύτερη. Επίσης, φρούτα από το τοπικό μανάβικο και κονσέρβες (τόνο και καλαμπόκι πχ) από το ντουλάπι σου για τη δεύτερη μέρα. Αν πρόλαβες να σκεφτείς «πωπω μιζέρια», να θυμίσουμε ότι μιζέρια είναι να κάθεσαι μπροστά στον ανεμιστήρα κοιτώντας το κινητό σου. Μιζέρια σε παραλία δεν υπάρχει.



Σενάριο #1: Στην Αχαΐα

Η χιλιοχρονεμένη Κορίνθου-Πατρών είναι πια κανονική εθνική οδός, αντί για το ανέκδοτο που ήταν, πράγμα που σημαίνει ότι σε δυο ωρίτσες και κάτι μπορείς να είσαι στις παραλίες γύρω από το Αίγιο, στη φημισμένη Καλογριά που έχει και ολόδικό της δάσος και να κάνεις και μια στάση για βουτιά στην Τράπεζα, που είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού όπως λέγαμε και πρόσφατα. Για τη διαμονή σου, βρήκαμε για το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου αυτό το ωραιότατο διαμέρισμα στο Αίγιο στα 25€ για δύο άτομα, και το Fteres Hotel που έχει μια χαρά δίκλινα στα 30€.



Σενάριο #2: Στην Εύβοια

Έχει παραλιάρες, είναι δίπλα μας, και την αγαπάνε όλοι: Από οικογένειες με πιτσιρίκια μέχρι λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ που βρίσκουν στους ερημικούς κολπίσκους της έξω πλευράς της τις τέλειες καβάτζες (μας έχουν ορκίσει να μην τις γράψουμε, ψάξε στα σχετικά φόρουμ) και από ζευγαράκια που χαζεύουν αγκαλιά ηλιοβασιλέματα μέχρι φυσιοδίφες που εξερευνούν τα μονοπάτια στην ενδοχώρα της. Αν δεν είσαι για ελεύθερο, φτηνά δωμάτια παίζουν παραδοσιακά κάθε χρόνο ακόμα και μέσα στον Αύγουστο στα Λουτρά της Αιδηψού, που είναι ωραιότατη βάση για να εξερευνήσεις τις παραλίες του βορρά. Για παράδειγμα, 25€ το δίκλινο στα Στούντιο Αναγνώστου και 26€ στο Evita’s Studios.

Διαβάστε περισσότερα - Tips για σούπερ Σαββατοκύριακα στην Εύβοια | Τα καλύτερα καλοκαιρινά ΣΚ είναι στην Εύβοια



Σενάριο #3: Στα (οργανωμένα) κάμπινγκ της Αργολίδας

Στο Τολό και την παραλία της Ασίνης, λίγα χιλιόμετρα δηλαδή έξω από το Ναύπλιο, θα βρεις πολλά οργανωμένα κάμπινγκ, για να στήσεις τη σκηνή σου ελάχιστα βήματα μακριά από τις αμμουδερές παραλίες, χωρίς το άγχος της παρανομίας. Ενδεικτικά, στο Καστράκι στην παραλία της Ασίνης δύο άτομα με σκηνή πληρώνουν 23,5€ ανά διανυκτέρευση, ενώ στο Lido του Τολού η τιμή πέφτει στα 22€. Αν βαριέσαι να στήνεις, το Xeni Camping στην Ασίνη έχει έτοιμες σκηνές με κρεβάτια στα 10€ το άτομο τη μέρα.

Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν έχω αυτοκίνητο/ λεφτά για βενζίνη, καρδιά μου

Στα κάμπινγκ του Τολού και της Ασίνης σε φέρνει ωραιότατα το ΚΤΕΛ από το Ναύπλιο. Στα 14,40€ είναι το εισιτήριο Αθήνα-Ναύπλιο, και μετά άλλο 1,80€ για τη διαδρομή Ναύπλιο-Τολό-Ασίνη. Δρομολόγια εδώ και εδώ.

Περισσότερα για το Τολό και τις παραλίες γύρω του έχουν οι φίλοι μας στο All about Peloponnisos, εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v