Ταξιδιωτικές εκπτώσεις... πολυτελείας

Μερικές φορές η πολυτέλεια μπορεί να έχει... τιμή ευκαιρίας. Ετσι, και οι τιμές των διάσημων ανά τον κόσμο ξενοδοχείων δεν είναι πάντα ”απλησίαστες”. Μάθετε πως και που θα πληροφορείσθε έγκαιρα τις προσφορές των μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων για συμφέρουσα παραμονή ”στα πέρατα του κόσμου” και σε ορισμένες από τις κοσμικότερες πόλεις.
Ταξιδιωτικές εκπτώσεις... πολυτελείας

της Μαρίσης Μπαλιούση

Το πάθος για τα ταξίδια, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, είναι δεδομένο για την πλειονότητα των ανθρώπων. Αυτό που μερικές φορές εμποδίζει είναι η εντύπωση ότι οι τιμές ορισμένων καλών ξενοδοχείων είναι ”απλησίαστες” ή, εν πάση περιπτώσει, ασύμφορες.

Ακόμα όμως και τα πολυτελέστερα των ξενοδοχείων κάνουν κατά τη διάρκεια του έτους προσφορές που αν τις κάποιος τις γνωρίζει, μπορεί να απολαύσει υπηρεσίες κατά πολύ ανώτερες από το βαλάντιό του.

Πως θα το μάθετε, όμως; Τη λύση σας δίνουν τα διάφορα newsletters που στέλνουν κατά καιρούς ορισμένες αλυσίδες, συνήθως σε μηνιαία βάση. Για να γίνετε αποδέκτες, όμως, θα πρέπει να εγγραφείτε.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από τις προσφορές – οι οποίες σημειωτέον αφορούν περιορισμένο χρονικό διάστημα - αποκτάτε και ορισμένα επιπλέον... προνόμια.

Για παράδειγμα, με την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα της γνωστής για τα Sheraton, τα Westin, τα St. Regis, τα The Luxury Collection και τα Le Meridien (μεταξύ άλλων), Starwood γίνεστε αυτομάτως ένα από τα ”προνομιούχα” (preferred) μέλη της.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα λαμβάνετε σε ηλεκτρονική μορφή κάθε μήνα τις ειδικές προσφορές που η αλυσίδα διαθέτει για τα ”προνομιούχα” μέλη της.

Πρόκειται για προσφορές που αφορούν ξενοδοχεία και στις πέντε ηπείρους, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως στην Starwood συμπεριλαμβάνονται και αρκετά ”βαρύγδουπα” ξενοδοχειακά ονόματα όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, το Blue Palace Resort & Spa στην Ελούντα, το Santa Marina στη Μύκονο κ.α.

Από την άλλη, όντες μέλη της εξίσου γνωστής αλυσίδας InterContinental θα είχατε ήδη μάθει για τις προσφορές και τα ”ειδικά πακέτα” που διατίθενται για την περίοδο των γιορτών σε πόλεις όπως Παρίσι, Κύπρο, Ζυρίχη, Σικάγο, Μπανγκόκ, Γενεύη, Βιέννη, Σαν Φρανσίσκο, Σαγκάη και βέβαια, Αθήνα.

Αποκτάτε δε προτεραιότητα, ενώ κατά την εγγραφή σας ως μέλος της αλυσίδας InterContinental (περιλαμβάνει τα Crown Plaza, τα Holiday Inn, τα Indigo) επιλέγετε τη μηνιαία ή την τριμηνιαία αποστολή newsletters προσφορών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μια από τις πρόσφατες προσφορές της αλυσίδας InterContinental αφορά στο Παρίσι όπου η διαμονή στο Le Grand Hotel ξεκινάει από τα 244 ευρώ. Μια ακόμη προσφορά αφορούσε στην ”αιώνια πόλη” με τιμές που ξεκινούσαν από 99 ευρώ (Holiday Inn Express Rome – East).

Οι τελευταίες προσφορές μιας ακόμη γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων, της Kempinski. όπως αναφέρονται στο πιο πρόσφατο newsletter της, περιλαμβάνουν ”εξαιρετικές” τιμές (μέχρι και 50% χαμηλότερα) για κυρίως ”χειμερινούς” προορισμούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για προσφορές που περιλαμβάνουν το Βερολίνο στο Hotel Adlon Kempinski με 295 ευρώ σε executive δίκλινο δωμάτιο, ”πακέτο” στο Σαιν Μόριτζ με 1.226 ευρώ για δυο άτομα για 3 ημέρες, χριστουγεννιάτικο ”πακέτο” στο Le Mirador Kempinski (στη Γενεύη), πρωτοχρονιάτικο πακέτο στο Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski στο Μόναχο.

Μάλτα, Πράγα, Αγ. Πετρούπολη ή Ουγγαρία περιλαμβάνουν τα εορταστικά πακέτα της αλυσίδας Corinthia. Ειδικότερα, για τη Μάλτα η προσφορά (για διαμονή 3 ημερών) ξεκινάει από τα 105 ευρώ το άτομο και έχει διάρκεια από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Στη Βουδαπέστη η διαμονή (για τρεις νύχτες στο Corinthia Aquincum Hotel) θα σας κοστίσει 388 ευρώ για δυο άτομα, ενώ στο Corinthia Nevskij Palace Hotel θα σας κοστίσει 390 ευρώ (για δυο άτομα, δυο νύχτες).

Η εγγραφή σας στην αλυσίδα Hyatt θα σας χρήσει αυτομάτως ”χρυσά μέλη”. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε άμεση ενημέρωση για τις προσφορές της αλυσίδας σε όλο τον κόσμο.

Από τις πιο πρόσφατες είναι αυτή για το Hyatt Regency London-The Churchill η οποία και ισχύει από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι τις 22 Ιανουαρίου από 150 λίρες Αγγλίας, ή αν θέλετε επιλέγετε τη Μαδρίτη με 225 ευρώ τη νύχτα στο Hotel Villa Magna.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v