ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Έτσι διαφημίζαμε την Ελλάδα πριν από 100 χρόνια

Μια νοσταλγική αναδρομή στις αφίσες του ΕΟΤ, που ταξίδευαν την φήμη της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου τον προηγούμενο αιώνα.

Έτσι διαφημίζαμε την Ελλάδα πριν από 100 χρόνια

Πότε θα λέγατε ότι χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά φωτογραφίες στις διαφημίσεις του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού; Πολύ αργότερα απ’ ό,τι νομίζετε.

Ξεκινάμε από την ζωγραφική του 1930…

Και συνεχίζουμε με ζωγραφική όλη τη δεκαετία του ‘40Το 1950 μπαίνει δυναμικά και το Φεστιβάλ Αθηνών στο παιχνίδι……και η ΕπίδαυροςΑλλά οι ζωγραφιές, ζωγραφιέςΚαι με ετούτα και μ’ εκείνα, φτάνουμε στην πρώτη φωτογραφία, το 1960Δήλος, λιτή κι απέριττηΈχουμε και τέχνη όμως στα 60s…πραγματικά ενδιαφέρουσα τέχνηΣτα 70s το πράγμα απογειώνεται…και θαλάσσια ποδήλατα έχουμε…και ηλιοβασιλέματαΚαι φαγοπότια πλάι στο κύμα before it was coolΚαι καινούριους φίλουςΣτα 80s θυμηθήκαμε να πουλήσουμε και λίγο τοπίο…να πούμε και δυο λόγια για την ΑκρόποληΚαι για τα νησιά μαςΟ ανθρώπινος παράγοντας, όμως, παραμένει…Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες αφίσες από κάθε δεκαετία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες."

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

  • 1826 - Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
    1875 – Ελλάδα – Η κυβέρνηση του Χ. Τρικούπη διεξάγει εκλογές που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουλίου όπου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.
    1989 – πέθανε η Μαρίκα Νέζερ, Ελληνίδας ηθοποιός

© 2002-2019 MEDIA2DAY