Τέλεια ταξίδια με τραίνο στην Ευρώπη

Χαζεύουμε τα φαντασμαγορικά τοπία της Γηραιάς (μας) Ηπείρου να ξετυλίγονται έξω από το παράθυρο ενός τραίνου… χωρίς να πληρώσουμε πολλά.
Τέλεια ταξίδια με τραίνο στην Ευρώπη
Από τη Βιέννη στη Βενετία με το Railjet

Το καμάρι των αυστριακών σιδηροδρόμων, διασχίζει την κεντρική Ευρώπη με 225 χιλιόμετρα την ώρα, περνώντας μέσα από φαντασμαγορικά τοπία, κάτω από τις κορυφές των Άλπεων, δίπλα σε μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πάνω από αρχαία υδραγωγεία και μέσα από αιωνόβια δάση. Το ταξίδι διαρκεί κάτι λιγότερο από οκτώ ώρες, ξεκινά στις 6.30 το πρωί και φτάνει στη Βενετία την τέλεια ώρα για μεσημεριανό στην Piazza San Marco.



Πόσο κοστίζει: Από 29€ ξεκινούν τα απλά εισιτήρια one way –όσο πιο νωρίς τα κλείσετε, τόσο φθηνότερα θα τα βρείτε (κρατήσεις εδώ). Στη Βιέννη, απ’ όπου θα ξεκινήσετε το ταξίδι, θα φτάσετε με τις απευθείας πτήσεις της Aegean, από 127€ μετ’ επιστροφής και φόρων (την τιμή εντοπίσαμε για τα τέλη Ιουνίου).

Από τη La Spezia της Ιταλίας στο St Raphael της Γαλλίας

Ένα φαντασμαγορικό ταξίδι επτά ωρών, που ξεκινά από το ιταλικό λιμάνι της La Spezia, περνά μέσα από τα παραμυθένια τοπία της Λιγουρίας, με τη Μεσόγειο στο ένα παράθυρο και τα χρωματιστά χωριουδάκια του Cinque Terre στο άλλο, για να καταλήξει στην γαλλική ριβιέρα –όπου το «βαρύ πυροβολικό» του Μονακό, της Νίκαιας και των Καννών ξεδιπλώνεται πλάι στις ράγες μέχρι να φτάσετε στο κουκλίστικο St. Raphael.



Πόσο κοστίζει: Από 24,90€ το απλό, one way εισιτήριο, με μία αλλαγή τραίνων (κρατήσεις εδώ). Για να φτάσετε στη La Spezia, θα κλείσετε ένα εισιτήριο με τη Ryanair για τη Μπολόνια (από 110€ για τον Ιούνιο) και από εκεί θα υπολογίσετε περί τις τρεις ώρες και 18€ one way, ως τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της La Spezia.

Από τη Δρέσδη στην Πράγα, μέσα από το φαράγγι του Έλβα

Μια υπέροχη διαδρομή δύο και κάτι ωρών συνδέει τη γερμανική Δρέσδη με την τσέχικη πρωτεύουσα, διασχίζοντας το καταπράσινο φαράγγι του Έλβα, χωρίς να απομακρύνεται παρά μόνο για λίγο από την όχθη του ομώνυμου ποταμού. Μικρά χαριτωμένα χωριουδάκια, παραμυθένια δάση και καταπράσινες κοιλάδες από την μεριά της Τσεχίας συμπληρώνουν το τοπίο.



Πόσο κοστίζει: Από 14,90€ ξεκινούν τα απλά, one way εισιτήρια για την απευθείας διαδρομή (κρατήσεις εδώ). Για να φτάσετε στη Δρέσδη όσο γίνεται φθηνότερα, θα πάτε με τη Ryanair ως το Βερολίνο (από 68€ με επιστροφή για τον Ιούνιο) και από εκεί σε δύο ωρίτσες απευθείας με το τραίνο (από 29,90€ one way).

Από τη Φρανκφούρτη στις Βρυξέλλες

Γερμανικών σιδηροδρόμων συνέχεια, με μια από τις ελάχιστες διαδρομές που περνούν μέσα από την καταπράσινη Κοιλάδα του Ρήνου. Μεσαιωνικά κάστρα, ατελείωτοι αμπελώνες και μικρά, χαριτωμένα χωριουδάκια με σκουρόχρωμες κεραμιδοσκεπές συνθέτουν το τοπίο που ξετυλίγεται έξω από το παράθυρό σας. Η διαδρομή διαρκεί από τρεις έως πέντε ώρες, αναλόγως τα τρένα που θα επιλέξετε –και θα χρειαστεί να αλλάξετε από μία έως τρεις φορές.



Πόσο κοστίζει: Από 34,90€ ξεκινούν τα one way εισιτήρια με τρεις αλλαγές –αν προτιμάτε μόνο μία, 49,90€. Κρατήσεις εδώ. Στη δε Φρανκφούρτη φτάνετε βολικότατα απευθείας με την Ryanair (από 69€ μετ’ επιστροφής για τον Ιούνιο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v