Πέντε ευρωπαϊκά φεστιβάλ σου κλείνουν το μάτι

Μουσικάρες, υπέροχα τοπία, κάμπινγκ και ξεσάλωμα σε πέντε ευρωπαϊκά φεστιβάλ που το κρατάνε ζωντανό και μας καλούν για να ζήσουμε το καλοκαιρινό όνειρο.
Πέντε ευρωπαϊκά φεστιβάλ σου κλείνουν το μάτι
Δε λέμε, ωραία πραγματάκια θα γίνουν φέτος στην Αθήνα με Rockwave Festival, EJEKT και Release να φέρνουν μεγάλα ονόματα, όμως για όσους το λέει η καρδιά τους ένα φεστιβάλ εξωτερικού έχει άλλη γοητεία.

Και τόλμη.

Και προσφέρει διαφορετικού τύπου εμπειρίες.

Αν είστε από αυτούς, τότε έχουμε πέντε φεστιβάλ μουσικής για να πάτε. Και να μας πείτε πώς περάσατε μετά.

Primavera Sound

Πού: Βαρκελώνη και Πόρτο

Πότε: 30 Μαΐου – 3 Ιουνίου (Βαρκελώνη) και 7 -9 Ιουνίου (Πόρτο)

Ποιοι: Ariel Pink, Lorde, Nick Cave and the Bad Seeds και Unknown Mortal Orchestra

Με των πόσο; Από 215€ για την Βαρκελώνη και από 125€ στο Πόρτο 

Μακράν το πιο hip ευρωπαϊκό φεστιβάλ, το Primavera φιλοξενεί κάθε χρόνο την αφρόκρεμα του indie, rock και pop ήχου. Πραγματοποιείται σε δύο Σαββατοκύριακα σε δύο πόλεις, αρχικά στην Βαρκελώνη και εν συνεχεία στο Πόρτο, σε μικρότερη βερσιόν.

Roskilde

Πού: Ροσκίλντε, Δανία

Πότε: 30 Ιουνίου με 7 Ιουλίου

Ποιοι: Nick Cave, Eminem, Gorillaz, Cardi B, Nine Inch Nails, Massive Attack, Dua Lipa, Anderson Paak, Charlotte Gainsbourg, Interpol κ.α.

Με των πόσο: 281€ για τις 8 ημέρες του φεστιβάλ

Από τα μακροβιότερα της Ευρώπης και πάντα ανεβασμένο σε ονόματα, το Roskilde πραγματοποιείται από το 1971 λίγο έξω από την ομώνυμη περιοχή της Δανίας και συγκεντρώνει κάθε χρόνο έκτοτε περισσότερους από 130.000 μουσικόφιλους.

Rock Werchter

Πού: Βέρχτερ, Βέλγιο

Πότε: 5-8 Ιουλίου

Ποιοι: Muse, Arctic Monkeys, Pearl Jam, Nick Cave, Jack White, Killers, London Grammar, Snow Patrol, Franz Ferdinard, Nine Inch Nails, Gorillaz, Queens of the Stone Age, Alice in Chains

Με των πόσο: Από 238€ για 4 μερούλες μουσικής 

Σταθερή αξία στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, κεφάτο, με κάμπινγκ και πάντα με τεράστια ονόματα στις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής του. Το Werchter ροκάρει και αυτό βγαίνει προς τα έξω αφού κάθε χρονιά το line up του… δίνει και καταλαβαίνει. Το κάμπινγκ του είναι εξίσου γκράντε, αλλά διαθέτει και λεωφορεία σε περίπτωση που θέλετε το κρεβατάκι σας στο γειτονικό Leuven.

Sziget

Πού: Στο νησάκι Sziget, Βουδαπέστη

Πότε: 8-15 Αυγούστου

Ποιοι: Arctic Monkeys, Kedrick Lamar, Lana del Rey, Gorillaz, The Kooks, Parov Stelar, Gogol Bordello, Mumford and Sons, Above and Beyond κ.α.

Με των πόσο: Από 180€ για τρεις ημέρες φεστιβάλ

Aυτό το ιδιαίτερο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε ένα νησάκι του Δούναβη και φιλοξενεί μεγάλα ονόματα από το φάσμα της jazz μέχρι rock, blues και τσιγγάνικους ρυθμούς. Τα happenings της «κοινότητας» του φεστιβάλ είναι επίσης μπόλικα, ενώ διατίθεται και χώρος για κάμπινγκ αν και είναι προτιμότερο να μείνετε απέναντι, στη Βουδαπέστη.

Exit

Πού: Novi Sad, Σερβία

Πότε: 12-15 Ιουλίου

Ποιοι: David Guetta, Grace Jones, LP, Ziggy Marley, Adam Beyer, Nina Kravitz, Richie Hawtin, Fever Ray, Solomun, Tale of Us, Asian Dub Foundation κ.α.

Με των πόσο: Από 124€ για τέσσερις ημέρες  

Τα αδέρφια μας οι Σέρβοι το κρατούν αληθινό για παραπάνω από μια δεκαετία με αυτό το sui generis φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται σε Κάστρο με ξεχωριστό χώρο για κάμπινγκ. Φέτος το πρόσημο είναι ξεκάθαρα τέκνο, οι σκηνές αρκετές επομένως ετοιμαστείτε καταλλήλως για μπόλικο χορό μέχρι πρωίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v