25 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Ευρώπη

Πόσες από αυτές τις κορυφαίες εμπειρίες στην Ευρώπη έχεις ζήσει; Συμβουλεύσου τη λίστα, τσέκαρε το σκορ σου και… άρχισε να ετοιμάζεις βαλίτσες για να το βελτιώσεις.
25 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Ευρώπη
Η Ευρώπη είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ηπείρους για τους απανταχού ταξιδιώτες. Μεσαιωνικές πόλεις, σύγχρονη τέχνη, φοβερές εθνικές κουζίνες, πλούσια Ιστορία και θαύματα της φύσης συγκεντρώνονται στη «γειτονιά» μας και μας ανοίγουν μια τεράστια γκάμα επιλογών και εμπειριών που μπορούμε να ζήσουμε στα ταξίδια μας. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 25 από τις πιο χαρακτηριστικές και απολαυστικές εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Εσύ πόσες από αυτές έχεις ζήσει και ποιες θα ήθελες επειγόντως να τικάρεις;

Να ξαναγίνεις παιδί στη Eurodisney
Ένα μικρό σύμπαν φτιαγμένο από παραμύθια και παιδικές αναμνήσεις στην πιο ονειρική γωνιά του Παρισιού.

Να κάνεις μια μαγευτική διαδρομή με τρένο
Πλάι σε φαντασμαγορικά φιορδ, μέσα από καταπράσινα φαράγγια, πλάι στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου. Εδώ σου έχουμε τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο στην Ευρώπη και εδώ πληροφορίες για το πάσο Eurail αν θέλεις επιτέλους να κάνεις εκείνο τον επικό γύρο της Ευρώπης στις ράγες που πάντα ονειρευόσουν.



Να χορτάσεις μπύρες στο Oktoberfest στο Μόναχο
Γερμανική μπύρα, φοβερές κεντροευρωπαϊκές λιχουδιές, ξενύχτια με μουσικές και υπέροχα φθινοπωρινά σκηνικά στην καρδιά της Ευρώπης.

Να ακούσεις μουσικάρες στο Glastonbury
Πέντε μέρες στην εξοχή του Somerset κάθε καλοκαίρι συνθέτουν ένα από τα κορυφαία σύγχρονα πολιτιστικά events της Βρετανίας αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Να χαθείς στο Μεγάλο Παζάρι της Πόλης
Η αγορά του Καπαλί Τσαρσί στην Κωνσταντινούπολη είναι η πεμπτουσία της πολίτικης ατμόσφαιρας: Αρώματα, γεύσεις, χρώματα, μουσικές, κουλτούρες, ανατολίτικη ατμόσφαιρα, αγορές, παζαρέματα και βόλτες μπορούν να σε κρατήσουν απασχολημένο μέρες ολόκληρες.



Να κάνεις βαρκάδα στη Βενετία
Όσο προλαβαίνεις, προτού η κλιματική αλλαγή κάνει το μαγευτικό Μεγάλο Κανάλι με τις γόνδολες… ένα με τη Μεσόγειο.

Να δεις θέατρο στο Λονδίνο
Τα μιούζικαλ και οι θεατρικές παραγωγές των σκηνών του West End είναι ό,τι πιο κοντινό στο νεοϋορκέζικο Broadway και ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ευρώπη πάνω στο σανίδι.

Να κάνεις σκι (ή απλά να αράξεις σε ένα σαλέ) στις Άλπεις
Οι ψηλότερες κορυφές της Ευρώπης είναι ένα –ακριβό αλλά- φαντασμαγορικό όνειρο για τους φίλους των χειμερινών σπορ και για όσους αγαπούν την ορεινή πολυτέλεια.

Να ζήσεις τι θα πει καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά
Ας μην ξεχνάμε και τις εγχώριες εμπειρίες: Μην αρκείσαι σε ένα νησί. Το island hopping από νησί σε νησί στο Αιγαίο πρέπει να μπει στα σχέδιά σου για τα επόμενα καλοκαίρια.



Να ατενίσεις τα λιβάδια ανθισμένης τουλίπας στο Άμστερνταμ
Κάθε άνοιξη, οι Κάτω Χώρες πλημμυρίζουν χρώματα και οι τουλίπες της Ολλανδίας ανθίζουν και γίνονται από μόνες τους αξιοθέατο.

Να δεις τον ήλιο να δύει πίσω από τον Πύργο του Άιφελ
Η υπέρτατη ρομαντζάδα της Ευρώπης δεν μπορεί παρά να λαμβάνει χώρα στην πόλη του Φωτός.

Να επισκεφθείς ένα μυθικό κάστρο στη Γερμανία
Αν ψάχνεις το πιο επιβλητικό, το Neuschwanstein είναι αυτό που ζητάς, για να αισθανθείς ότι ταξιδεύεις σε παλιά καλή ταινία της Disney.



Να χαθείς στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Κρακοβίας ή της Πράγας
Οι πιο αρχοντικές, παραμυθένιες πόλεις της ανατολικοκεντρικής Ευρώπης είναι στα καλύτερά τους την περίοδο των Χριστουγέννων – αν τα Χριστούγεννα και οι γιορτινές αγορές σε ενθουσιάζουν, εδώ θα βρεις τον παράδεισό σου.

Να ακούσεις όπερα στη Βιέννη
Αφού έχεις απολαύσει έναν βιενουά με παραδοσιακά αυστριακά γλυκά σε κάποιο αυτοκρατορικό café της πιο αρχοντικής πόλης της κεντρικής Ευρώπης.

Να ανηφορίσεις την αθηναϊκή Ακρόπολη
Αν έχεις να το κάνεις από το σχολείο, βάλε τα αθλητικά σου και ξανακάνε τη διαδρομή, για να θυμηθείς τους λόγους που αυτός ο βράχος θεωρείται λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Να βουτήξεις στον Ατλαντικό στις ακτές της Πορτογαλίας
Οι ακτές της Λισαβόνας είναι παγωμένες αλλά πανέμορφες – το ίδιο και η πολύχρωμη πολιτεία της Σίντρα, εκεί όπου θα νιώσεις κυριολεκτικά στην άκρη του κόσμου.



Να απολαύσεις aperitivo στο Μιλάνο και πίτσα στη Νάπολη
Να παχύνεις με την ιταλική κουζίνα γενικότερα: Πίτσες, μακαρονάδες, τζελάτο, τιραμισού και ένα σωρό ακόμα από τα πιο νόστιμα εδέσματα που σκαρφίστηκε η ανθρωπότητα θα τα δοκιμάσεις στην πιο αυθεντική τους μορφή εδώ.

Να κάνεις βαρκάδα στη λίμνη Bled στη Σλοβενία
Από τα πιο όμορφα φυσικά σκηνικά της Ευρώπης, η λίμνη Bled στη Σλοβενία προσφέρεται όχι μόνο για άραγμα με υπέροχη θέα από το ομώνυμο κάστρο, ψηλά, αλλά και για βαρκάδα στα ίδια της τα νερά.

Να κάνεις pub crawling στο Δουβλίνο
Το Temple Bar, η παλιά γειτονιά στο κέντρο του Δουβλίνου, είναι ένας παράδεισος για τους φίλους της μαύρης μπύρας και των ξενυχτιών. Είναι επίσης μία από τις πιο απροσδόκητα ολοζώντανες και μοντέρνες πόλεις της Ευρώπης.

Να περπατήσεις στη λάβα της Ισλανδίας
Να ατενίσεις τα απέραντα λιβάδια λάβας κάτω από ηφαίστεια που βρυχώνται, να μείνεις με ανοιχτό το στόμα μπροστά από γιγαντιαίους καταρράκτες και να κολυμπήσεις στη Γαλάζια Λίμνη, το πιο φαντασμαγορικό φυσικό spa της Ευρώπης.



Να χορέψεις φλαμένκο στην Ανδαλουσία

Ή απλώς να δεις τα χορευτικά σόου αυτής της τόσο ιδιαίτερης και αυθεντικής γωνιάς της ισπανικής γης.

Να κάνεις σπα στη Βουδαπέστη
Μετά από μια βόλτα στα ψηλά της Βούδας, η εμπειρία του σπα στα ξενοδοχεία και τα spa resorts της Πέστης είναι σκέτη απόλαυση.

Να απολαύσεις τις Λευκές Νύχτες στη Ρωσία
Στην αρχή κάθε καλοκαιριού, οι νύχτες γίνονται ημέρες και ο ήλιος του μεσονυχτίου είναι ένα μοναδικό φαινόμενο – που συνδυάζεται τέλεια με βόλτες στο ποτάμι της Αγίας Πετρούπολης και εξερευνήσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ.



Να εξερευνήσεις την Capella Sixtina στο Βατικανό
Να υποκλιθείς στην καλλιτεχνική ευφυΐα του Μιχαήλ Άγγελου, να χορτάσεις Αναγέννηση και να ατενίσεις τη Ρώμη από την κορυφή της βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Να δεις το Βόρειο Σέλας στη Λαπωνία
Στα βόρεια της Σκανδιναβίας, ξύλινα σπιτάκια στην παγωμένη ερημιά περιμένουν κάθε χειμώνα τους αναζητητές του φωτός: Το βόρειο σέλας κάνει εδώ τις πιο εντυπωσιακές του εμφανίσεις, ένα υπερθέαμα στον ουρανό που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v