Αθήνα-Γιάννενα σε 3,5 ώρες από σήμερα

Λίγο παραπάνω από μιάμιση ώρα είναι πλέον η διαδρομή από το Αντίρριο ως τα Γιάννενα, μετά την παράδοση του τμήματος που έλειπε από την Ιόνια Οδό.
Αθήνα-Γιάννενα σε 3,5 ώρες από σήμερα
Παραδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου, το τελευταίο ενδιάμεσο τμήμα της Ιόνιας Οδού, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μήκους 27 περίπου χιλιομέτρων.

Με αυτό το τμήμα, βρίσκονται πλέον σε κυκλοφορία τα 182 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού, που είναι ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος από το Αντίρριο μέχρι την Πέρδικα Ιωαννίνων. Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να παραδοθούν και τα τελευταία 14 χιλιόμετρα, από την Πέρδικα έως την ένωση της Ιόνιας με την Εγνατία Οδό, και ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού θα είναι στο σύνολο του σε κυκλοφορία.



Με το νέο τμήμα, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από την Αμφιλοχία έως την Παράκαμψη της Άρτας μειώνεται σχεδόν στο μισό: από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού, δε θα ξεπερνά τα 20 λεπτά μέσω της Ιόνιας Οδού.

Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. καθόλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί.
Στις θέσεις 105 χλμ., 116 χλμ. και 128 χλμ. στη διάθεση των χρηστών βρίσκονται χώροι προσωρινής στάθμευσης με W.C, ενώ στο τμήμα συναντάται ο Ημικόμβος Κομποτίου στο 125,7 χλμ. ο οποίος συνδέει την Ιόνια Οδό με την υφιστάμενη εθνική οδό Αντιρρίου – Άρτας.



Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω της Ιόνιας Οδού, διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της εθνικής οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v