ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Υπέροχα μέρη για να δείτε τον ήλιο του Μεσονυχτίου

Ηλιοβασιλέματα που διαρκούν ώρες ολόκληρες, και νύχτες… φωτεινές, στον φαντασμαγορικό βορρά της Ευρώπης.

Υπέροχα μέρη για να δείτε τον ήλιο του Μεσονυχτίου

της Ηρώς Κουνάδη

Στον (πολύ) βορρά της Ευρώπης, το καλοκαίρι οι νύχτες δεν είναι σκοτεινές. Ο ήλιος δύει εκεί γύρω στα Μεσάνυχτα, λίγο πριν ή λίγο μετά, για να ανατείλει πάλι μετά από μια-δυο ώρες –αν δε μείνει σταθερός στον ορίζοντα όλο το βράδυ. Κι αυτό είναι ένα από τα πιο φαντασμαγορικά θεάματα του μικρού μας πλανήτη. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, όλες οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν τραβηχτεί Μεσάνυχτα.

Στη ΦινλανδίαΌσο πιο βόρεια πάτε, τόσο η μέρα θα διαρκεί από σχεδόν 24 ώρες μέχρι… έξι μήνες. Το Visit Finland έχει εδώ δέκα τρόπους να απολαύσετε τον ήλιο του Μεσονυχτίου (ναι, η βουτιά παραπάνω είναι μόνο ένας από αυτούς).

Στην Αγία Πετρούπολη της ΡωσίαςΤις λένε «Λευκές Νύχτες», διαρκούν περί τις δέκα μέρες, εχμ νύχτες, και είναι… αυτό που λέει το όνομά τους: Νύχτες χωρίς καθόλου σκοτάδι. Γίνονται, επίσης, ιδανική αφορμή για το ομώνυμο φεστιβάλ, που βγάζει όλη την πόλη στους δρόμους, για να ακούσει μουσικές, να χορέψει και (στη Ρωσία είμαστε) να πιει. Όλα αυτά συμβαίνουν κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου.

Στην ΙσλανδίαΤι είναι καλύτερο από ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα; Ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα που διαρκεί… και διαρκεί… και διαρκεί… μέχρι που ωπ, ξαναξημέρωσε. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ισλανδία το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, όταν ο ήλιος δύει μετά τα Μεσάνυχτα, για να ανατείλει ξανά δύο ώρες αργότερα.

Στην Κιρούνα της ΣουηδίαςΗ βορειότερη πόλη της Σουηδίας καμαρώνει τον ήλιο του μεσονυχτίου της όλο σχεδόν το καλοκαίρι –από τα τέλη Μαΐου ως τα μέσα Ιουλίου. Περισσότερες φωτογραφίες και σούπερ ιδέες για να τον απολαύσετε, εδώ

Στο Reinebringen της Νορβηγίας

Ψηλά πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο (200 χιλιόμετρα βορειότερα, για να είμαστε ακριβείς) στα νορβηγικά φιορδ, το Reinebringen βλέπει τον ήλιο του μεσονυχτίου να… μη δύει για έναν ολόκληρο μήνα, από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Στο Ταλίν της ΕσθονίαςΑυστηρά μιλώντας, το Ταλίν δε «βλέπει» τον ήλιο του Μεσονυχτίου. Παρ’ όλα αυτά, το καλοκαίρι οι νύχτες δεν είναι ποτέ τελείως σκοτεινές –και ο ήλιος τον Ιούνιο δύει γύρω στις 11.30 το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο σοφός μετράει τη ζωή του σαν άνθρωπος που πρέπει να ζήσει πολύ, σε λίγο χρονικό διάστημα."

Baltasar Gracian, Ισπανός συγγραφέας

  • 585 π.Χ. - Συμβαίνει έκλειψη Ηλίου που είχε προβλεφθεί από τον Θαλή τον Μιλήσιο.
    1905 - Ρωσοϊαπωνικός Πόλεμος: Λήξη της Μάχης της Τσουσίμα με την καταστροφή του ρωσικού στόλου της Βαλτικής από τους Ιάπωνες.
    1934 - Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων στην Ιστορία που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
    1937 - Επίσημα εγκαίνια της κρεμαστής γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ στο Σαν Φραντσίσκο.
    1952 - Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2