Η Βουδαπέστη είναι ένα όνειρο… στην ομίχλη!

Ένας φωτογράφος απαθανατίζει την Βουδαπέστη τυλιγμένη στην ομίχλη και μας κάνει να ερωτευτούμε την ουγγρική πρωτεύουσα, αποθεώνοντας την μυστηριώδη γοητεία της.
Η Βουδαπέστη είναι ένα όνειρο… στην ομίχλη!
Κάποιες ημέρες του χειμώνα, η ομίχλη κατεβαίνει τόσο χαμηλά στην Βουδαπέστη, ώστε τυλίγει όμορφα ολόκληρη την ουγγρική πρωτεύουσα, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό τοπίο.

Αυτές οι ημέρες είναι σπάνιες. Αλλά ο φωτογράφος Tamas Rizsavi τις περίμενε με υπομονή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και κάθε φορά που η ομίχλη του έκανε το «χατίρι», στηνόταν για να φωτογραφίσει το υπέροχο, ελαφρώς απόκοσμο σκηνικό.

Ο λόφος της Βούδας καλυμμένος με πυκνή σαν σύννεφο ομίχλη, οι αυτοκρατορικές γέφυρες και τα νερά του Δούναβη σε απόλυτα… νουάρ διάθεση και οι γειτονιές και τα μνημεία της Πέστης πιο ρομαντικά αλλά και μυστηριώδη, είναι μερικές φωτογραφικές αφορμές να ερωτευτείτε ακόμα περισσότερο την όμορφη ευρωπαϊκή πόλη.

Το αποτέλεσμα της τετράχρονης προσπάθειας του καλλιτέχνη μπορείτε να το απολαύσετε στις παρακάτω φωτογραφίες που παραχώρησε στο BoredPanda.





















Δείτε περισσότερο υλικό από τον φωτογράφο στην σελίδα του στο Facebook

Πηγή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v