ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Εικόνες από το εσωτερικό μαγευτικών σπηλαίων

Δείτε το εκπληκτικό σπήλαιο που λαμπυρίζει, σε ένα υπέροχο βιντεάκι που εξηγεί το μοναδικό στον κόσμο φαινόμενο.

Εικόνες από το εσωτερικό μαγευτικών σπηλαίων

Όλο και κάπου θα την έχετε πετύχει αυτήν την φωτογραφία με το σπήλαιο που λαμπυρίζει. Είναι, άλλωστε, μια από τις πιο δημοφιλείς εικόνες του internet. Πιθανότατα, το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε όταν την είδατε ήταν πως τα αστέρια στην κορυφή του σπηλαίου είναι αποτέλεσμα Photoshop –αλλιώς τι δουλειά έχει ο έναστρος ουρανός μέσα σε μια σπηλιά;

Κι όμως, η φωτογραφία είναι αυθεντικότατη. Και τα αστέρια δεν είναι αστέρια, αλλά… σκουλήκια –συγνώμη που σας το χαλάμε. Για την ακρίβεια, ένα σπάνιο είδος σκουληκιών, που επιστημονικά ονομάζεται arachnocampa luminosa, και καθημερινά glowworm –σκουλήκι που λαμπυρίζει, δηλαδή.

Το μοναδικό θέαμα που δημιουργούν οι αποικίες των συγκεκριμένων σκουληκιών μέσα στα ασβεστολιθικά σπήλαια της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας βιντεοσκόπησε ο Καναδός Jordan Poste. Το αποτέλεσμα είναι το υπέροχο βιντεάκι που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v