ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Εικόνες από το εσωτερικό μαγευτικών σπηλαίων

Δείτε το εκπληκτικό σπήλαιο που λαμπυρίζει, σε ένα υπέροχο βιντεάκι που εξηγεί το μοναδικό στον κόσμο φαινόμενο.

Εικόνες από το εσωτερικό μαγευτικών σπηλαίων

Όλο και κάπου θα την έχετε πετύχει αυτήν την φωτογραφία με το σπήλαιο που λαμπυρίζει. Είναι, άλλωστε, μια από τις πιο δημοφιλείς εικόνες του internet. Πιθανότατα, το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε όταν την είδατε ήταν πως τα αστέρια στην κορυφή του σπηλαίου είναι αποτέλεσμα Photoshop –αλλιώς τι δουλειά έχει ο έναστρος ουρανός μέσα σε μια σπηλιά;

Κι όμως, η φωτογραφία είναι αυθεντικότατη. Και τα αστέρια δεν είναι αστέρια, αλλά… σκουλήκια –συγνώμη που σας το χαλάμε. Για την ακρίβεια, ένα σπάνιο είδος σκουληκιών, που επιστημονικά ονομάζεται arachnocampa luminosa, και καθημερινά glowworm –σκουλήκι που λαμπυρίζει, δηλαδή.

Το μοναδικό θέαμα που δημιουργούν οι αποικίες των συγκεκριμένων σκουληκιών μέσα στα ασβεστολιθικά σπήλαια της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας βιντεοσκόπησε ο Καναδός Jordan Poste. Το αποτέλεσμα είναι το υπέροχο βιντεάκι που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v