Φθηνά ταξίδια από… φθηνούς προορισμούς

Δώδεκα αναπάντεχα φθηνοί όσο και ονειρεμένοι προορισμοί του πλανήτη, στους οποίους φτάνουμε με εξίσου οικονομικές πτήσεις ανταπόκρισης από την Αθήνα.
Φθηνά ταξίδια από… φθηνούς προορισμούς
του Γιώργου Κόκουβα

Οι διεθνείς προορισμοί αυξάνονται και πληθύνονται τα τελευταία δύο χρόνια στους πίνακες του Ελευθέριος Βενιζέλος. Παρ’ όλα αυτά, καλώς ή κακώς, η Αθήνα δεν απολαμβάνει ακόμη το στάτους μεγάλου κόμβου για προορισμούς πέραν της πεπατημένης που θα θέλαμε να επισκεφθούμε.

Τα καλά νέα όμως είναι τα εξής: Πρώτον, υπάρχουν πλέον πέντε-έξι σταθερά πάμφθηνοι ευρωπαϊκοί προορισμοί από Αθήνα – τόσο φθηνοί όσο ένα γεύμα στην ταβέρνα της γειτονιάς, σε κάποιες περιπτώσεις – οι οποίοι με τη σειρά τους αποτελούν βάση διασύνδεσης με εκατοντάδες προορισμούς ανά την Ευρώπη και όχι μόνο. Το δεύτερο καλό νέο, λοιπόν, είναι ότι το in2life φροντίζει να «ξετρυπώνει» αυτούς τους φθηνούς, αλλά κοσμοπολίτικους και ονειρικούς προορισμούς, που είτε δεν συνδέονται με απευθείας πτήση με την Αθήνα, είτε απαιτούν δυσθεώρητα ποσά.

Με άλλα λόγια, με βάση τα αεροδρόμια του Μιλάνου, της Ρώμης, των Βρυξελλών, της Κωνσταντινούπολης και του Βερολίνου, όπου ταξιδεύουμε με 36€ μετ’ επιστροφής, βρίσκουμε πτήσεις για κουκλίστικες πρωτεύουσες της Βαλτικής, εξωτικές πόλεις του Μαρόκου, τιρκουάζ παραδείσους γύρω από την Ιβηρική Χερσόνησο και εναλλακτικούς βορειοευρωπαϊκούς προορισμούς, σε τιμές δέκα φορές φθηνότερες από τα «αθηναϊκά» δεδομένα.

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν πτήσεις μετ’ επιστροφής με χειραποσκευή αλλά χωρίς παραδοτέα βαλίτσα, για τον μήνα Φεβρουάριο. Σημειώστε ότι σχεδόν σε όλους τους παρακάτω προορισμούς, οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, επομένως είναι εύκολο να βρείτε ημερομηνίες που να βολεύουν την άφιξη και την επιστροφή σας στις πέντε πόλεις-βάσεις που προτείνουμε παρακάτω.

Από Μιλάνο
Η Ryanair προσφέρει πτήσεις μετ’ επιστροφής (σε καθημερινή βαση) μεταξύ Αθήνας-Μιλάνου από 36€. Και από το Μιλάνο, που αποτελεί βασικό «hub» πτήσεων για την low cost εταιρία, εντοπίσαμε πάμφθηνες πτήσεις για τους εξής προορισμούς:
Μαρακές: Στην βγαλμένη από τις χίλιες και μία νύχτες πόλη του Μαρόκου φτάνουμε με πτήσεις από 56€
Λισαβόνα: Στην υπέροχη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας ταξιδεύουμε από 47€

Marrakesh rooftops

Από Ρώμη
Η Ryanair πραγματοποιεί δύο πτήσεις κάθε μέρα μεταξύ Αθήνας και Ρώμης (στο αεροδρόμιο Ciampino) σε τιμές από 36€ μετ’ επιστροφής. Από εκεί πετά σε άλλους 56 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και το Μαρόκο. Εντοπίσαμε σταθερά οικονομικές πτήσεις στους εξής προορισμούς:
Κοπεγχάγη: Σε έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς της Ευρώπης, από εδώ πετάμε από 41€
Αλικάντε: Ισπανία δεν είναι μόνο Μαδρίτη και Βαρκελώνη. Στο εναλλακτικό διαμαντάκι του ισπανικού νότου φτάνουμε με πτήσεις από 46€
Κρακοβία: Μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, η απαστράπτουσα και hip παλιά πολωνική πρωτεύουσα έρχεται κοντά μας σε τιμές από 45€

Kraków

Από Κωνσταντινούπολη
Η Aegean πετά με σταθερά χαμηλές τιμές για το κεντρικό αεροδρόμιο της Πόλης – όλο τον Φεβρουάριο προσφέρει μετ’ επιστροφής πτήσεις από 79,06€. Από εκεί, εντοπίσαμε τις εξής «ενδιαφέρουσες» τιμές:
Καππαδοκία: Το μαγικό σκηνικό της ατμοσφαιρικής Καππαδοκίας απέχει από την Πόλη μόλις 68€ μετ’ επιστροφής με την Turkish Airlines
Νέα Υόρκη: Ο πιο οικονομικός ενδιάμεσος σταθμός για το «Μεγάλο Μήλο» είναι η Πόλη, από όπου η Turkish μας ταξιδεύει μετ’ επιστροφής από 366€.

Riga

Από Βερολίνο
Η Easyjet πετά καθημερινά στο αεροδρόμιο Schoenefeld του Βερολίνου, σε τιμές από 52,50€ μετ’ επιστροφής. Από εκεί, μπορείτε να πετάξετε με την ίδια εταιρία:
Στη Γλασκόβη: Η πιο γραφική, αυθεντική πλευρά της Σκοτίας απέχει από το Βερολίνο μόλις… 65,15€ (πάντα μετ’ επιστροφής), με την Easyjet
Στη Ρίγα: Η παραμυθένια παλιά πόλη της λετονικής πρωτεύουσας συνδέεται με το Βερολίνο από 32€, με την Ryanair

Vilnius

Από Βρυξέλλες
Η Ryanair μας πετά ως το αεροδρόμιο Charleroi των Βρυξελλών από 43,38€ μετ’ επιστροφής, και από εκεί ανοίγονται μπροστά μας δεκάδες ανεξερεύνητοι προορισμοί με την ίδια εταιρία. Μερικοί από τους πιο εξωτικούς και τους πιο οικονομικούς είναι οι εξής:
Ταγγέρη: Στο λιμάνι όπου η Μεσόγειος συναντά τον Ατλαντικό και οι μαροκινές ακτές της βορείου Αφρικής συναντούν το στενό του Γιβραλτάρ, η Ryanair μας πετά από 79€ μετ’ επιστροφής
Μαγιόρκα: Το μεγαλύτερο νησί των ισπανικών Βαλεαρίδων φέρνει λίγη ζέστη στον χειμώνα μας (και εξωτικό χρώμα στα καλοκαίρια μας) με πάμφθηνες πτήσεις από τις Βρυξέλλες – θα βρείτε τιμές από μόλις 30,20€
Βίλνιους: Η μπαρόκ λιθουανική γοητεία της μεσαιωνικής παλιάς πόλης που ολοένα ανέρχεται στους ταξιδιωτικούς χάρτες και για να την γνωρίσετε θα σας στοιχίσει από εδώ 40€ μετ’ επιστροφής
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v