Πότε μπορώ να κλείσω τα πιο φθηνά αεροπορικά;

Η ταξιδιωτική σελίδα Kayak ανέλυσε εκατομμύρια online κρατήσεις και κατέληξε στις χρονικές περιόδους που συμφέρουν για φθηνά εισιτήρια.
Πότε μπορώ να κλείσω τα πιο φθηνά αεροπορικά;
Θέλετε να ταξιδέψετε… μακριά; Τότε θα πρέπει να κλείσετε την πτήση σας τρεις μήνες πριν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kayak, η οποία ισχυρίζεται πως βρήκε τη λύση για οικονομικές πτήσεις, συγκρίνοντας εκατομμύρια κρατήσεις παγκοσμίως.

Σε λίστα που δημοσίευσε, η Νότια Αμερική και η Μέση Ανατολή διαθέτουν τις πλέον οικονομικές τιμές αν κλείσετε εισιτήρια πέντε μήνες πριν, ενώ η Καραϊβική τέσσερις. Αν πάλι θέλετε να κλείσετε για Κεντρική Αμερική και Νότιο Ειρηνικό, τότε θα πρέπει να κλείσετε τρεις μήνες πριν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής δεν είναι πάντα κακή ιδέα. Για προορισμούς στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική, οι επιβάτες μπορούν να βρουν καλές τιμές ακόμα και δύο εβδομάδες πριν την πτήση.

Σε περαιτέρω ανάλυση των πτήσεων, η Kayak κατέληξε ότι η καλύτερη στιγμή για να πετάξει κάποιος σε μεγάλη απόσταση (π.χ. Ασία, Αφρική) είναι η μέση της εβδομάδας, αφού τότε «παίζουν» και οι καλύτερες τιμές. 

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v