Υπέροχες φωτογραφίες που… είναι Photoshop

Αυτές οι φανταστικές φωτογραφίες που σας κάνουν να σκέφτεστε ταξίδια, δεν θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, αλλά είναι όντως φανταστικές. Στην κυριολεξία.
Υπέροχες φωτογραφίες που… είναι Photoshop
Πόσες φορές δεν έχετε ξεγελαστεί από την ταχύτητα των social media, ή απλώς από την ομορφιά μιας εικόνας, να κάνετε “like” σε ένα απίθανο τοπίο; Κι όταν λέμε απίθανο, δεν εννοούμε υπέροχο, αλλά αυτό που σημαίνει ετυμολογικά η λέξη απίθανο: Με μηδαμινές πιθανότητες (να υπάρχει, στην προκειμένη περίπτωση). Σκεφτείτε το λίγο: Ένα σπίτι στην κορυφή ενός βράχου πέντε μέτρα από την ακροθαλασσιά; Ένας αρχαίος ναός μέσα σε μια σπηλιά που «αγκαλιάζει» μια παραλία; Αλήθεια, τώρα;

Το ότι, βέβαια, αυτά τα φανταστικά (στην κυριολεξία) μέρη δεν υπάρχουν, δε σημαίνει ότι δε θα θέλαμε να υπήρχαν. Ή ότι δε μας εξάπτει την περιέργεια, να μάθουμε πώς φτιάχτηκαν αυτές οι καταπληκτικές φωτογραφίες που θαυμάζουμε κατά καιρούς στο Facebook –γιατί ακόμα και το Photoshop, δεν μπορεί να κάνει θαύματα από το μηδέν. Ορίστε, λοιπόν, επτά από τις δημοφιλέστερες ταξιδιωτικές απιθανότητες, και τα μέρη που τις ενέπνευσαν.

Το νησί… καστρόσπιτο, Δουβλίνο, Ιρλανδία

Κυκλοφορεί ως Castle House Island, και μοιάζει να είναι ακριβώς αυτό: Ένα σπίτ-κάστρο-βράχος, κτισμένο μέσα στο νερό. Η λεζάντα που το συνοδεύει, μάλιστα, αναφέρει ότι βρίσκεται στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Ωραίες παραλίες έχει το Δουβλίνο, σκέφτεσαι την πρώτη φορά που τη βλέπεις. Περίμενε… Τι;
Η λύση του μυστηρίου: Το πάνω μέρος του «καστρόσπιτου» είναι το Κάστρο Schloss Lichtenstein, στη Γερμανία. Ο βράχος (και η παραλία) είναι το γνωστό και ως Νησί του James Bond στο Khao Phing Kan της Ταϊλάνδης. 

Το υποθαλάσσιο τραίνο, Βενετία, Ιταλία (φωτό, επάνω)

Πού θα βρισκόταν ένα πανέμορφος σιδηροδρομικός σταθμός κάτω από την επιφάνεια του νερού, αν όχι στη θαλασσινή πολιτεία της Βενετίας; Αλλά για μισό λεπτό… τι προορισμός είναι αυτός που γράφει επάνω το τραίνο;
Η λύση του μυστηρίου: Το τραίνο ανήκει στους Σιδηροδρόμους της Δανίας, και κάνει την διαδρομή Κοπεγχάγη – Frederikssund (αυτός είναι ο προορισμός που γράφει, και δεν ακούγεται ιδιαίτερα ιταλικός). Ο «σταθμός» είναι συνδυασμός ενός σιδηροδρομικού σταθμού με ένα τούνελ ενυδρείου, στο Photoshop.

Ο χαμένος Ναός της Λυσιστράτης, Ελλάδα

Εντάξει, αυτή η φωτογραφία δεν κυκλοφορεί τόσο πολύ στα ελληνικά προφίλ των social media, για τον προφανή λόγο ότι αν υπήρχε αυτό το μέρος στην Ελλάδα, δεν μπορεί, θα το ξέραμε. Είναι, όμως, υπέροχο, δεν είναι;
Η λύση του μυστηρίου: Πρόκειται για τον ευτυχή Photoshop-ικό γάμο του Pantheon της Ρώμης με το σπήλαιο Benagil, στο Algarve της Πορτογαλίας. 

Τα νησιά Molokini, Maui, Χαβάη

Ένας υπέροχος συνδυασμός φεγγαριού και αστεριού, στο αρχιπέλαγος της Χαβάης. Αχ, η φύση κάνει θαύματα ώρες-ώρες.
Η λύση του μυστηρίου: Η φύση κάνει όντως θαύματα, γιατί το νησάκι με σχήμα φεγγαριού είναι όντως η βραχονησίδα Molokini, κοντά στην ακτή του Maui. Κρίμα που δεν υπάρχει τίποτα δίπλα του. Το νησάκι σε σχήμα αστεριού είναι από τα άλλα θαύματα, αυτά που κάνει το Photoshop.

Κάστρο Cliff, Γερμανία

Λες και το τοπίο δεν ήταν αρκετά συγκλονιστικό από μόνο του, κάποια θαυμαστή προσωπικότητα του Μεσαίωνα σκέφτηκε να χτίσει και αυτό το μυστηριώδες (και ελαφρώς τρομακτικό) κάστρο στην κορυφή του, για να κάνει την εικόνα ακόμα πιο εντυπωσιακή. Να πάμε στη Γερμανία να το δούμε!
Η λύση του μυστηρίου: Όσο και αν το ψάξετε στη Γερμανία, δεν θα το βρείτε. Γιατί το κάστρο βρίσκεται στη Σκωτία (και λέγεται Κάστρο Kilurchin) και το υπόλοιπο τοπίο βρίσκεται στο Preikestolen της Νορβηγίας.

Το Κάστρο του Καταρράκτη στο Μαγεμένο Δάσος

Αγνώστου γεωγραφικού προσδιορισμού, αυτή η φωτογραφία θα έπρεπε να μας υποψιάσει εξ αρχής (πού ακριβώς είπαμε ότι βρίσκεται το Μαγεμένο Δάσος;). Είναι, όμως, τόσο εντυπωσιακή! Ποιος θέλει να φανεί καχύποπτος μπροστά σε τέτοια ομορφιά;
Η λύση του μυστηρίου: Το Μαγεμένο Δάσος βρίσκεται στη φαντασία του Ruben Darío Karamañites Arango, που ζωγράφισε αυτόν τον πανέμορφο πίνακα και εν συνεχεία τον επεξεργάστηκε ψηφιακά ώστε να μοιάζει με φωτογραφία. 

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v