Μουσικά φεστιβάλ 2014: Τα καλύτερα της Ευρώπης

Επτά κορυφαία μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης ανακοινώνουν τα line-up τους για το 2014 και μας κάνουν να ανυπομονούμε για το καλοκαίρι.
Μουσικά φεστιβάλ 2014: Τα καλύτερα της Ευρώπης
του Γιώργου Κόκουβα

Στη Δανία για Arctic Monkeys, στην Ολλανδία για Arcade Fire, στην Πολωνία για χάρη των Black Keys ή στη Γερμανία για να δούμε live τους Kings of Leon; Τα line-ups των πιο «καυτών» ευρωπαϊκών φεστιβάλ έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να ανακοινώνονται, τα εισιτήρια γίνονται διαθέσιμα προς πώληση και οι μουσικόφιλοι της Γηραιάς Ηπείρου ήδη ετοιμάζουν τα σύνεργα του camping για το ερχόμενο καλοκαίρι. Παρακάτω συγκεντρώνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες «συνθέσεις» του 2014 για να επιλέξετε… μουσικό προορισμό.

Roskilde, Δανία 

Ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά «πάρτι» που πρωτοξεκίνησε από την πρωτοβουλία δύο φοιτητών το 1971 φέτος υπόσχεται περίπου 160 live acts και όπως πάντα 24ωρα πάρτι, πολλή τέχνη και… βιολογικά τρόφιμα. Τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι οι Arctic Monkeys, Rob Zombie, Major Lazer, Deerhunter και Trentemøller.
Οι ημερομηνίες: 29 Ιουνίου ως 6 Ιουλίου
Τα εισιτήρια: 256€ για full pass 8 ημερών

Exit Festival, Σερβία και Μαυροβούνιο 
Το πιο κοντινό σε εμάς μουσικό φεστιβάλ της Ευρώπης γιορτάζει τα 15 του χρόνια και μας έχει μια έκπληξη για φέτος: Πέρα από τις 4 «κλασικές» ημέρες συναυλιών στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, το πάρτι θα συνεχιστεί με ένα τριήμερο Sea Dance Festival στη Budva του Μαυροβουνίου αμέσως μετά. Στην πιο… βαλκανική μουσική εβδομάδα της Ευρώπης αναμένεται να παρελάσουν γνωστά ονόματα της ροκ, indie dance, reggae και ηλεκτρονικής σκηνής – το πλήρες line up δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά έχουμε τις πρώτες συμμετοχές από Roni Size, Mc Youngman, Bad Copy, Love Hunters κ.α.
Ημερομηνίες: 10-17 Ιουλίου
Εισιτήρια: 139€ για μεταφορά, διαμονή και είσοδο στα live

PinkPop, Ολλανδία 
Το τριήμερο μουσικό event που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Landgraaf της Ολλανδίας θεωρείται ένα από τα παλαιότερα, καθώς δίνει το «παρών» αδιάλειπτα από το 1970, προσελκύοντας περίπου 60.000 θεατές ετησίως. Αυτή τη χρονιά, θα εμφανιστούν οι Arcade Fire, οι Metallica, και οι Stromae, Bastille, Avenged Sevenfold και Rudimental – αναμένονται ακόμη περισσότεροι, καθώς η προπώληση ξεκινά τον Μάρτιο.
Ημερομηνίες: 7-9 Ιουνίου
Εισιτήρια: Οι τιμές θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο, αφού η προπώληση ξεκινά στις 15/3

Open’er Festival, Πολωνία 
Το μεγάλο πολωνικό event λαμβάνει χώρα στην πόλη Gdynia και αγαπά ιδιαίτερα την ηλεκτρονική ποπ, τη ροκ και τη reggae μουσική. Επτά διαφορετικά stage στήνονται σε μια μεγάλη έκταση έξω από την πόλη και οι συναυλίες ξεκινούν από τις 4 το απόγευμα. Φέτος, έχουν προς το παρόν ανακοινωθεί για το Open’er stage τα “hot” ονόματα των MGMT, Pearl Jam, Black Keys και Phoenix, ενώ για το Here and Now Stage το όνομα του Pusha T.
Ημερομηνίες: 2-5 Ιουλίου
Εισιτήρια: 127€ (+24€ για camping) για ολόκληρο το τετραήμερο, 81€ για διήμερο pass και 48€ για ημερήσιο εισιτήριο

INmusic Festival, Κροατία
Στη λίμνη Jarun του Ζάγκρεμπ κάθε Ιούνιο παρελαύνουν «καυτά» ονόματα του indie rock, της heavy metal και της electronica, σε ένα αρκετά «νεαρό» φεστιβάλ (ξεκίνησε το 2005) που το National Geographic συμπεριέλαβε στο παγκόσμιο «top 3» του, ενώ η Huffington Post χαρακτήρισε «το Γούντστοκ του 21ου αιώνα». Φέτος, αναμένονται για live acts μεταξύ άλλων οι Black Keys, Pixies, MGMT, Flogging Molly και Bombino.
Ημερομηνίες: 23-25 Ιουνίου
Εισιτήρια: 40€ (+20€ για camping)

Rock Am Ring, Γερμανία 
Οι Γερμανοί έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στη ροκ μουσική σκηνή, και το αποδεικνύουν με αυτό το φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Νυρεμβέργη. Το τριήμερο headbanging θα είναι φέτος μια ευγενική προσφορά των Kings of Leon, Linkin Park, Metallica, Iron Maiden, Nine Inch Nails, Queens of the Stone age, Slayer, Mastodon και The Offspring.
Ημερομηνίες: 5-8 Ιουνίου (Rock am Ring) και 6-9 Ιουνίου (Rock am Park)
Εισιτήρια: 189€ για τα «early bird tickets» που περιλαμβάνουν και camping/parking

Sziget Festival, Ουγγαρία
Το κορυφαίο ετήσιο event της Ουγγαρίας μας… ψήνει να ανηφορίσουμε προς τη Βουδαπέστη, εμάς και άλλους 350.000 λάτρεις της μουσικής κάθε είδους και υποείδους – και όχι μόνο: Στις επτά ημέρες του φεστιβάλ, θα απασχοληθείτε με δραστηριότητες, από ποδόσφαιρο και κανό μέχρι κινηματογραφικές προβολές. Τα πρώτα μεγάλα ονόματα που ανακοινώθηκαν από το φετινό line up είναι οι Queens of the Stone Age, Placebo, Calvin Harris, Bastille, Imagine Dragons, Stromae, Klaxons, Laidback Luke και Starlight Girls
Ημερομηνίες: 11-18 Αυγούστου
Εισιτήρια: 199€ (+10€ για camping) για όλο το επταήμερο, 179€ για pass 5 ημερών

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v