Φεστιβάλ στην Ελλάδα: Διακοπές… με αιτία

Χαρούλης στη Φωκίδα ή «Ιππής» στη Νεμέα; Βασίλης Παπακωσταντίνου στους πρόποδες της Οίτης ή Κότσιρας στο Καρπενήσι; Μήπως Thievery Corporation στις όχθες του Αλιάκμονα; Για ακόμα μια χρονιά θέτουμε διλήμματα καλλιτεχνικής φύσης για διακοπές σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή… πολιτισμική.
Φεστιβάλ στην Ελλάδα: Διακοπές… με αιτία
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θεωρείτε ότι μόνο η Αθήνα μπορεί να περηφανεύεται για τα φεστιβάλ της; Μάλλον όχι. Πόσο μάλλον φέτος που τα καλοκαιρινά φεστιβάλ τα οποία ξεχώρισαν (;) ήταν μόλις… δύο. Σε πείσμα της οικονομικής κρίσης όμως, η επαρχία μπαίνει για ακόμα μια χρονιά δυναμικά στο παιχνίδι με τους μεγαλύτερους δήμους να διοργανώνουν και αυτό το καλοκαίρι εντυπωσιακές πολιτισμικές εκδηλώσεις για κάθε γούστο. Χορός, τραγούδι, διασκέδαση, θέατρο μας κρατούν και φέτος συντροφιά εκτός Αθηνών. Ψάχνετε αφορμή για ολιγοήμερες αποδράσεις με αιτία; Κλείστε λοιπόν εισιτήρια, μαζέψτε τα απολύτως απαραίτητα και επιλέξτε προορισμό.

"Ήχοι του Δάσους" στη Φωκίδα
Πού;
Στο Οροπέδιο Αγ. Τριάδας Καλοσκοπής Φωκίδας
Πότε; Το τριήμερο 20, 21 και 22 Ιουλίου

Info: Μουσική, διασκέδαση και χαλάρωση με φόντο τη μοναδική φύση της ορεινής Φωκίδας. Κάπως έτσι θα περιγράφαμε συνοπτικά το μουσικό Φεστιβάλ της Φωκίδας το οποίο φέτος διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά. Τι θα ακούσουμε εδώ; Θανάση Παπακωσταντίνου, Ιμάμ Μπαιλντί, Γιάννη Αγγελάκα, Γιάννη Χαρούλη, Λεωνίδα Μπαλάφα και πολλούς ακόμα έλληνες καλλιτέχνες. Το φεστιβάλ όμως δεν περιορίζεται μόνο στα συναυλιακά δρώμενα. Περιβαλλοντικές δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, επίδειξη και διαγωνισμός graffiti, μαθήματα κρουστών, φουσκωτά παιχνίδια και τραμπολίνο, τοξοβολία, πίστα αναρρίχησης, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού κρατούν το ενδιαφέρον μας αμείωτο και τις τρεις ημέρες. Αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ εδώ.

Είμαστε για να μένουμε: Στο οργανωμένο camping του κατάφυτου χώρου του φεστιβάλ ή στους παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία των γύρω περιοχών (Ιτέα, Γραβιά, Παύλιανη, Καλοσκοπή) με τιμές που ξεκινούν από 40€ για ένα δίκλινο με πρωινό. Δείτε την αναλυτική λίστα εδώ.

Περισσότερα για τα πανέμορφα χωριουδάκια της Φωκίδας σε παλαιότερο άρθρο.

Θεατρικές αποδράσεις στη Κόρινθο
Πού;
Στις αρχαίες Κλεωνές Νεμέας
Πότε; Μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου

Info: Θεατρικές παραστάσεις και εξερεύνηση της Ορεινής Κορινθίας. Υπάρχει καλύτερεος τρόπος για να περάσετε ένα (ή και δύο) από τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Φιλιππίδης, Ζουγανέλης, Μπέζος, Καφετζόπουλος είναι μερικοί μόνο από τους ηθοποιούς που θα δώσουν το παρών στο πλούσιο θεατρικό πρόγραμμα του τρίτου Green Theater Festival στις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας στη Κόρινθο σε παραστάσεις όπως τα «Θα πηδήξω απ’ το παράθυρο», «Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι», «H Αόρατη αλυσίδα» «Οδυσσεβάχ», «Να ζει κανείς ή να μη ζει», «Δεν βλέπω δεν ακούω δεν μιλάω», «Ιππής» και «Νεφέλες».

Είμαστε για να μένουμε: Δωρεάν στο πανέμορφο Υάδες Mountain Resort, αν είμαστε οι τυχεροί που θα κερδίσουμε δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στον διαγωνισμό του In2life που τρέχει μέχρι τις 20 Ιουλίου ή εναλλακτικά στο Κτήμα Νέμειον (50€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Περισσότερα για το Green Festival εδώ και για την εκπληκτική Ορεινή Κορινθία εδώ.

Μουσική και θέατρο στους πρόποδες της Οίτης
Πού;
Στο Πάρκο Τεχνών και Ψυχαγωγίας «Χώρα» στα Λουτρά Υπάτης 
Πότε; Μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου

Info: To 6o Φεστιβάλ Οίτης αποτελεί μια άκρως ελκυστική αφορμή για να επανέλθουμε δριμ… ύτεροι στον αγαπημένο μας Δρυμό (έστω για ένα Σαββατοκύριακο) και να παρακολουθήσουμε στο Πάρκο «Χώρα» στα Λουτρά Υπάτης θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, εικαστικά, σεμινάρια, διαγωνισμούς, συμπόσια και ένα σωρό ακόμα εκδηλώσεις. Ξεχωρίζουμε τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τα Κίτρινα Ποδήλατα και την Τάνια Κικίδη (25/07), της Ελένης Τσαλιγοπούλου (24/08) και την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (28/08). Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Είμαστε για να μένουμε: Το Αρχοντικό του Ζιάκα (τηλ.: 22310 98450, 60€ το δίκλινο με πρωινό) δίπλα στον καταρράκτη, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές αν μείνετε στην Υπάτη. Αν μείνετε στην Παύλιανη, δύο από τις καλύτερες επιλογές διαμονής είναι τα ”Πέτρινο” (τηλ.: 22310 83111, 70€ με πρωινό) και ”Vista” (τηλ.: 22310 82961, 55€ με πρωινό). Τέλος, στο Μαυρολιθάρι προτείνουμε το ”Πανδοχείο Μαυρολιθάρι”, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού (τηλ.: 22650 62410, 60€ με πρωινό).

Περισσότερα για την μαγευτική Οίτη σε παλαιότερο άρθρο.

River Party στις όχθες του Αλιάκμονα
Πού;
Στο Νεστόριο Καστοριάς
Πότε; 1 έως 5 Αυγούστου

Info: Φύση, μουσική και ένα μυστικό που… το παίρνει το ποτάμι κάθε χρόνο. Ο θεσμός του River Party στη Καστοριά μας αρέσει γιατί εδώ και τριάντα (και βάλε) χρόνια μας φέρνει σε επαφή με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στην απαράμιλλης ομορφιάς φύση της Καστοριάς. Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο φέτος στις όχθες του Αλιάκμονα είναι οι Thievery Corporation, οι Nouvelle Vague, o Θάνος Μικρούτσικος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Θανάσης Παπακωσταντίνου, τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Τρανζίστορ, ο Κ. Βήτα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Νατάσσα Μποφίλιου. Θέλετε και άλλους; Οκ, και ο Σωκράτης Μάλαμας. Αναλυτικά το line up με ώρες και μέρες εμφανίσεων εδώ.
 


Είμαστε για να μένουμε: Δωρεάν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο camping του Φεστιβάλ με όλες τις ανέσεις (μίνι μάρκετ, καντίνες, εστιατόρια, μπαρ, ντουζ, τουαλέτες και ζεστό νερό) αρκεί να έχετε προμηθευτεί πολυήμερο εισιτήριο (50€ και για τις πέντε ημέρες του φεστιβάλ) και φυσικά στα δεκάδες ξενοδοχεία της Καστοριάς με τιμές που ξεκινούν από 25€ για ένα δίκλινο με πρωινό. Δείτε τα αναλυτικά εδώ.

«En ’Oresi» στο Καρπενήσι
Που;
Στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου
Πότε; 11 με 13 Αυγούστου

Info: Στα όρη στα ψηλά βουνά μας καλεί για δεύτερη χρονιά το «En ’Oresi» Festival στο Καρπενήσι, την «Ελβετία της Ελλάδας» όπως το χαρακτηρίζουν, για να απολαύσουμε αφενός την μοναδική ομορφιά της περιοχής αφ’ ετέρου μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες. Ποιοι θα είναι αυτοί; Στις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ από τη σκηνή του Αθλητικού Κέντρου θα περάσουν ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου (ώπα!) Πέτρος Χαλκιάς, η Χάρις Αλεξίου συντροφιά με τη Δήμητρα Γαλάνη και ο Γιάννης Κότσιρας σε μια “on the road” μουσική παράσταση μαζί με τη Σαββέρια Μαργιολά.

Είμαστε για να μένουμε: Και εδώ «παίζει» δωρεάν camping μαζί με το εισιτήριο τριημέρου (30€) αλλά και μπόλικες επιλογές διαμονής σε ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Hotel Elvetia στην καρδιά του Καρπενησίου (από 38€ για ένα δίκλινο με πρωινό), το Ελατόδασος στο 4ο χιλιόμετρο Καρπενησίου – Προυσσού (50€ για ένα στούντιο με πρωινό) και το Οριάδες στη καρδιά του οικισμού Κορυσχάδες (50€ για ένα δίκλινο).

Περισσότερο… sightseeing για το Καρπενήσι σε παλαιότερο άρθρο.

Σταθερές τζαζ αξίες στη Χαλκιδική
Πού;
Στο Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική
Πότε; Μέχρι τις 28 Αυγούστου

Info:Το Sani Festival της Χαλκιδικής γιορτάζει φέτος τα είκοσι χρόνια υπέροχων τζαζ αλλά και world μουσικών της διεθνούς και ελληνικής σκηνής και αν κρίνουμε από το line up του… πολύ καλά κάνει. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κότσιρας, οι Opera Chaotique, αλλά και ξένα καταξιωμένα ονόματα του χώρου της τζαζ μουσικής όπως Lars Danielsson, ο Ahmad Jamal και οι Tigran Trio θα περάσουν από τον… τζαζ λόγο της Χαλκιδικής για να μεταδώσουν το καλοκαιρινό (και επετειακό) κλίμα στο κοινό. Μάλλον βρήκαμε αρκετές αφορμές για να πατήσουμε… πόδι στο στολίδι του Βορρά. Αν θέλετε και άλλες δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και προετοιμαστείτε ψυχή τε και σώματι για βουτιές στα τιρκουάζ νερά του με τζαζ αφορμή.

Περισσότερα για τη Χαλκιδική σε παλαιότερο άρθρο.

Είμαστε για να μένουμε: Στο Camping Armenistis ένα από τα καλύτερα οργανωμένα camping της Ελλάδας, σε μία πευκόφυτη έκταση 120 στρεμμάτων (8,30€ η θέση για τη σκηνή, 7,20€ η διανυκτέρευση ενηλίκου), στα δωμάτια της «Ακτής Ονείρου» μεταξύ Βουρβουρούς και Σάρτης (80€ για ένα δίκλινο) και στα αέρινα» δωμάτια του Alexander Haus στην Νικήτη, με όμορφα μπαλκονάκια και καταπράσινο κήπο (40€ για ένα δίκλινο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v