Εμπορικό χωριό-αντίγραφο της Σαντορίνης στην Ταϋλάνδη

Ένα θεματικό πάρκο-αντίγραφο της Σαντορίνης έχει κατασκευαστεί στην περιοχή Cha-Am της Ταϋλάνδης και πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 5 Μαΐου. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται καταστήματα και παιχνίδια, αλλά λείπει, φυσικά, η θέα της Καλντέρας.
Εμπορικό χωριό-αντίγραφο της Σαντορίνης στην Ταϋλάνδη
Ένα νέο πάρκο για ψυχαγωγία και shopping πρόκειται για να λειτουργήσει σε μερικές ημέρες στην περιοχή Cha-Am της Ταϋλάνδης, περίπου 200km μακριά από την Μπανγκόγκ. Τι το ενδιαφέρον έχει; Είναι ολόκληρο κατασκευασμένο ως αντίγραφο της Σαντορίνης.

Το εμπορικό κέντρο αποτελεί αντίγραφο-μινιατούρα των Φυρών, της πρωτεύουσας της Σαντορίνης, με πραγματικά πέτρινα σπίτια, κυκλαδίτικου τύπου εκκλησίες, ανεμόμυλους και πλακόστρωτα δρομάκια. Το μόνο που λείπει, βέβαια, είναι η συγκλονιστική θέα στο Αιγαίο και το ηφαίστειο. Παρ’όλα αυτά, το πρωτότυπο αυτό εμπορικό χωριό, δεν παύει να αποτελεί εξαιρετική διαφήμιση της Ελλάδας, στην άλλη άκρη του κόσμου, τη νοτιοανατολική Ασία.

Στο εμπορικό πάρκο Santorini Park Cha-Am, πέρα από outlet καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης για όλους σε τιμές χαμηλότερες από αντίστοιχες ευρωπαϊκών outlets, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να συμμετέχει σε παιχνίδια που συνήθως συναντάμε στο λούνα πάρκ, όπως ρόδα, Bungee δεμένο σε λάστιχα, μία γιγαντιαία κούνια που λικνίζεται πάνω από το πάρκο, ενώ πολλά παιχνίδια έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για παιδιά (π.χ. carousel). Το κόστος του ατομικού εισιτηρίου για τα παραπάνω παιχνίδια κυμαίνεται στα 3 ευρώ, ποσό χαμηλό μεν για τους τουρίστες αλλά ιδιαίτερα υψηλό για τους Ταϋλανδούς, των οποίων ο μέσος μισθός κυμαίνεται στα 350 ευρώ.

Τα επίσημα εγκαίνια του πάρκου έχουν οριστεί για το Σάββατο 5 Μαΐου και οι ιδιοκτήτες του ελπίζουν ότι μέχρι τότε θα έχουν νοικιάσει όλα τα ασβεστωμένα καταστήματα με τις μπλε πόρτες και παράθυρα σε πολυεθνικές εταιρίες που θα δουν το Santorini Park σαν μία εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία.

Δείτε στο video πώς θα δείχνει το Santorini Park κατά την λειτουργία του:


Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v