Eurobasket 2011: Από την Λιθουανία με αγάπη

Η μεγάλη διοργάνωση στη Λιθουανία πλησιάζει και εμείς στεκόμαστε όπως πάντα στο πλευρό της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τους αγώνες, τα εισιτήρια, τα γήπεδα και τις μεταφορές σας.
Eurobasket 2011: Από την Λιθουανία με αγάπη
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Λίγες μέρες έμειναν για την γιορτή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και η Εθνική δείχνει – τουλάχιστον από τα φιλικά – πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου στην Λιθουανία και σε αυτήν θα συμμετέχουν 24 ομάδες. Η Εθνική βρίσκεται στον τρίτο όμιλο και στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσει την Βοσνία Ερζεγοβίνη (31/08), την Φινλανδία (1/09) την ΠΓΔΜ (3/09), το Μαυροβούνιο (4/09) και την Κροατία (5/09).

Αν αποφασίσατε, έστω και τελευταία στιγμή, να σταθείτε στο πλευρό της των παικτών του Ηλία Ζούρου, προμηθευτείτε κασκόλ και φανέλες, κάντε μπόλικες… γαργάρες, ενημερωθείτε για τα προγνωστικά, αποστηθίστε τα συνθήματα και ξεκινήστε να κάνετε κρατήσεις. Και όμως, προλαβαίνετε.

Kadangi mes pirkti bilietus? (Από πού αγοράζουμε εισιτήρια ;)

Τα εισιτήρια για τους αγώνες είναι διαθέσιμα για online κρατήσεις από την Tiketa. Στον πρώτο γύρο οι τιμές ξεκινούν από 26€ και φτάνουν μέχρι τα 60€ ανάλογα με τις θέσεις. Δείτε τις εδώ. Στον δεύτερο γύρο οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 37€ και φτάνουν μέχρι τα 80€, στους ημιτελικούς οι τιμές κυμαίνονται από 40€ μέχρι 80€, ενώ για τον τελικό ξεκινούν από 54€ μέχρι 101€. Ας ελπίσουμε η Εθνική να περάσει από… όλες τις φάσεις.

Kur mes žaisti? (Πού παίζουμε;)

Οι αγώνες του Eurobasket 2011 πραγματοποιούνται σε έξι Λιθουανικές πόλεις, με τον τελικό να λαμβάνει χώρα στο Κάουνας, «πατρίδα» της θρυλικής Ζαλγκίρις. Οι αγώνες της Εθνικής στον πρώτο όμιλο θα γίνουν στο γήπεδο Alytus Arena στην ομώνυμη πόλη, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Νότια Λιθουανία. Είναι αρκετά κοντά στο Κάουνας και βρίσκεται πάνω στις όχθες του μεγαλύτερου ποταμιού της Λιθουανίας του Νεμούνας, ο οποίος και «κόβει» την πόλη σε δύο μέρη.

Ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στο Siemens Arena στο πανέμορφο και καταπράσινο, Βίλνιους, το αρχιτεκτονικό διαμάντι και πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Στην Παλαιά Πόλη του Βίλνιους, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικης κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκονται και τα σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, ενώ στην οδό Pilies θα βρείτε την πιο πολυσύχναστη αγορά με είδη λαϊκής τέχνης στην χώρα.

Kaip mes ten? (Πώς πηγαίνουμε εκεί;)

Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για τη Λιθουανία. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να πάτε στο Βίλνιους με την Czech Airlines μέσω Πράγας, με την Aerosvit Airlines μέσω Κιέβου και Ρίγα ή με την SAS μέσω Κοπεγχάγης. Υπολογίστε περί τα 400€ μετ’ επιστροφής και φόρων ανά άτομο για τις ημέρες του Eurobasket 2011. Το Αλίτους όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της Εθνικής στον 1ο γύρω απέχει 110 χιλιόμετρα από το Vilnius και μπορείτε να πάτε ή με λεωφορείο ή με ταξί. Δείτε τα δρομολόγια εδώ, κλείστε τα εισιτήρια εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για την σύνδεση της πόλης με άλλες πόλεις της Λιθουανίας μπορείτε να βρείτε στην τουριστική σελίδα του Αλίτους.

Kur ketinate apsistoti? (Πού θα μείνουμε;)

Στο Αλίτους υπάρχουν τρία ξενοδοχεία τριών αστέρων (δείτε τα εδώ) με τιμές που ξεκινούν από 35 για ένα δίκλινο. Στο Βίλνιους υπάρχουν συνολικά 64 ξενοδοχεία και hostels (δείτε τα εδώ) και στο Κάουνας 16 (δείτε τα εδώ).

Gręžtiniai ieškoti nieko pasiruošę? (Βαριέμαι να ψάχνω, τίποτα έτοιμο;)

Αμέ. Η Express Holidays διαθέτει τετραήμερο πακέτο (3- 6 Σεπτεμβρίου) για τους προκριματικούς με τιμές που ξεκινούν από 630€ (δεν περιλαμβάνονται φόροι και εισιτήρια αγώνων). Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων 3 διανυκτερεύσεις σε τετράστερο ξενοδοχείο στην πόλη Druskininkai, πρωινό μπουφέ, ελληνόφωνη ξενάγηση στο Βίλνιους, μεταφορές από και προς το γήπεδο και ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δείτε αναλυτικά το πακέτο εδώ.

Sąskaitą prašome (Τον λογαριασμό παρακαλώ…)

Ελπίζοντας ότι η Εθνική θα την σηκώσει την κούπα (γιατί όχι;), έχουμε 19 διανυκτερεύσεις (περίπου 600€ για ένα δίκλινο σε ξενοδοχείο 3 αστέρων ), συν τα αεροπορικά (περίπου 400€ το άτομο), συν τα εισιτήρια για τους αγώνες της Εθνικής (351€), σύνολο 1050€ το άτομο χωρίς τα έξοδα για φαγητό, διασκέδαση κτλ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v