Πάσχα 2010: Δέκα ταξίδια με το δώρο της κρίσης

Είδατε το δώρο σας να μειώνεται δραματικά και αποφασίσατε ότι φέτος το Πάσχα θα σας βρει στο σπίτι; Δε χρειάζεται. Πέντε ταξιδιωτικά πακέτα και πέντε ξενοδοχεία εγγυώνται... δέκα ταξίδια για τα οποία δε θα ξοδέψετε ούτε ευρώ παραπάνω από το δώρο.
Πάσχα 2010: Δέκα ταξίδια με το δώρο της κρίσης
της Ηρώς Κουνάδη

Με το δώρο του Πάσχα «πετσοκομμένο» για πολλούς εξ ημών, και τα νέα μέτρα να… μας τρομάζουν για πρώτη ίσως φορά, το μοναδικό τετραήμερο του χρόνου, που πλησιάζει επικίνδυνα, θα βρει πιθανότατα τις εθνικές οδούς χωρίς μποτιλιάρισμα, και τους κατοίκους των πόλεων αποφασισμένους να σουβλίσουν αρνί στη μέση της πλατείας. Γίνεται κι αλλιώς;

Γίνεται. Το ψάξαμε. Τα βάλαμε κάτω, τα υπολογίσαμε, κάναμε προσθαφαιρέσεις και τηλεφωνήματα σε ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία. Διαθεσιμότητα υπάρχει σχεδόν παντού, κι αυτό μάλλον δεν αποτελεί νέο. Αυτό που αποτελεί, είναι ότι όσο πενιχρό κι αν είναι το ποσό που θα προστεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό σας εν όψει του Πάσχα –από 250 μέχρι 500 ευρώ, θέσαμε το όριο– μπορείτε να το πάρετε και να φύγετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να αποφασίσετε αν η Κυριακή του Πάσχα θα σας βρει εντός ή εκτός συνόρων.

Τα πακέτα…
* «Λαμπρατζιά» –ήτοι Πάσχα– στην Κύπρο προτείνει το Manessis Travel. Διότι πού αλλού θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τις πρώτες σας βουτιές αρχές Απριλίου, αλλά και να συμμετέχετε σε παραδοσιακό πασχαλιάτικο γλέντι με φλαούνες -τοπικά παραδοσιακά όργανα; Το πενθήμερο πακέτο περιλαμβάνει τέσσερις διανυκτερεύσεις στο 5άστερο Deluxe Grand Resort στη Λεμεσό, εισιτήρια μετ’ επιστροφής με Aegean ή Olympic Air, μπουφέ πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά –του αναστάσιμου δείπνου και του πασχαλινού γεύματος περιλαμβανομένων–, εκδρομές και ξεναγήσεις στην Πάφο, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, το ορεινό θέρετρο Τρόοδος και –προαιρετικά– τα κατεχόμενα. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 499 ευρώ. Αναχωρήσεις 1η και 2 Απριλίου.

* Στη μαγευτική Βουδαπέστη και τα Παραδουνάβια χωριά μας ταξιδεύει φέτος το Πάσχα το 24 Hours Travel. Το τετραήμερο πακέτο περιλαμβάνει εισιτήρια μετ’ επιστροφής με Malev, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων με πρωινό, ξεναγήσεις στη Βουδαπέστη και ολοήμερη εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά, με γεύμα στο εστιατόριο Renaissance στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ποτά. Οι τιμές ξεκινούν από 460 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Novotel 4 αστέρων, και από 510 ευρώ το άτομο για διανυκτέρευση στο 5άστερο Sofitel Chain Bridge. Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για το Μεγάλο Σάββατο.

* Οικονομικότατο, και ιδιαίτερα πρωτότυπο, είναι το πακέτο του Signature Travel, που προτείνει Πάσχα στις Γειτονιές της Σμύρνης. Τέσσερις ημέρες περιηγήσεων στη Σμύρνη, τα Ούρλα, τα Αλατσάτα, το Τσεσμέ, την Έφεσο, το Κορδελιό και το Κουσάντασι. Το πακέτο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με την Pegasus Airlines, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων με πρωινό και δείπνο καθημερινά, εκδρομές και ξεναγήσεις. Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 2 Απριλίου, ενώ η τιμή - έκπληξη κυμαίνεται από 310 έως 360 ευρώ το άτομο, ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε.

* Τι θα λέγατε για κρουαζιέρα; Το Acadimos Travel προτείνει τριήμερη πασχαλινή κρουαζιέρα στην Κωνσταντινούπολη, σε τιμές που κάνουν το πακέτο δελεαστικότατο, ξεκινώντας από 180 ευρώ κατ’ άτομο για δίκλινη εσωτερική καμπίνα. Στην τιμή περιλαμβάνονται η πλήρης διατροφή και το πρόγραμμα ψυχαγωγίας στο κρουαζιερόπλοιο. Υπολογίστε επιπλέον 94 ευρώ για τα λιμενικά τέλη. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 2 Απριλίου.

* Στην ήρεμη δύναμη των Βαλκανίων, την up and coming Σόφια, μας ταξιδεύει το Signature Travel για τις ημέρες του Πάσχα. Το τετραήμερο πακέτο περιλαμβάνει διαδρομές και περιηγήσεις με πούλμαν, τρεις διανυκτερεύσεις στο 5άστερο Sheraton με πρωινό μπουφέ και δείπνο καθημερινά, ξεναγήσεις και εκδρομές στο χιονοδρομικό κέντρο Μπόροβετς και το Σαντάνσκι. Η τιμή του πακέτου είναι στα 235 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 2 Απριλίου.

…Και τα ξενοδοχεία
* Ένα δελεαστικό πασχαλινό πακέτο ετοίμασε το Thalatta Seaside Resort στην Αγία Άννα της Εύβοιας. Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο 4 αστέρων ξενοδοχείο, με πρωινό και δείπνο σε μπουφέ καθημερινά, αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα με ελεύθερη κατανάλωση κρασιού, δύο γεύματα πικ-νικ τη Μεγάλη Παρασκευή και το Σάββατο, δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου, animation team για τα πιτσιρίκια σας και μεγάλο πάρτι μετά το αναστάσιμο δείπνο, και όλα αυτά στην τιμή των 290 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Για τα παιδιά έως 12 ετών ισχύει ειδική τιμή, στα 110 ευρώ. Για κρατήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 210 3615844.

* Στην είσοδο της μαγευτικής πόλης της Καστοριάς, μιαν ανάσα από τη λίμνη, το Hotel Anastassiou διαθέτει προσεγμένα δωμάτια με μεγάλα μπαλκόνια που αγναντεύουν τα γαλήνια νερά της. Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, για τρεις ή περισσότερες διανυκτερεύσεις –από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα, επί παραδείγματι– το δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει 70 ευρώ την ημέρα, μαζί με το πρωινό. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 24670 86886 και 86885.

* Οι παρέες –εκτός του ότι γράφουν ιστορία– απολαμβάνουν και το προνόμιο των οικονομικών διακοπών σε πολλές περιπτώσεις. Στο 5 αστέρων Istion Club & Spa της Χαλκιδικής, για παράδειγμα, το πασχαλινό πακέτο κοστίζει 228 ευρώ την ημέρα για διαμονή σε τετράκλινο δωμάτιο, περιλαμβανομένης πλήρους διατροφής –πρωινό, γεύμα και δείπνο–, ποτών, σνακ και αρωματικών καφέδων στο μπαρ, καθώς και συμμετοχής στο εορταστικό Πασχαλινό πρόγραμμα. Αν η παρέα αριθμεί τέσσερα άτομα, ο καθένας σας πληρώνει μόλις 171 ευρώ για τρεις πασχαλινές διανυκτερεύσεις.

* Ιδανικός ανοιξιάτικος προορισμός, τα Γρεβενά προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες στο πανέμορφο φυσικό τοπίο που τα περιβάλλει, sightseeing στα σοκάκια της πόλης και γαστριμαργικές εμπειρίες –οι υπερβολές επιτρέπονται, Πάσχα είναι– στα παραδοσιακά ταβερνάκια της. Ένας από τους ομορφότερους ξενώνες της «πόλης των μανιταριών», το Breati, έχει ακόμη διαθέσιμα δωμάτια τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Highlight του ξενώνα, η πληθώρα παροχών στα δωμάτια, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων mini bar, τηλεόραση 20" LCD, τζάκι και δωρεάν ξύλα σε κάθε δωμάτιο. Η τιμή του δίκλινου δωματίου για τις ημέρες του Πάσχα είναι 80 ευρώ την ημέρα, μαζί με το πρωινό. Προλάβετε. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 24620 86186.

* Στο Ανατολικό Πήλιο, και πιο συγκεκριμένα στο χωριό του Αϊ-Γιάννη, σε απόσταση αναπνοής από τη Βυζίτσα, τις Μηλιές και την Τσαγκαράδα, το πανέμορφο Boutique Hotel Kentrikon εγγυάται διαμονή με όλες τις ανέσεις, σε ένα τοπίο μαγευτικό κάθε εποχή του χρόνου –και ιδιαίτερα την άνοιξη. Οι παροχές των δωματίων εντυπωσιάζουν: δορυφορική τηλεόραση, wi-fi internet, χρηματοκιβώτιο και mini bar περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο standard δίκλινο δωμάτιο. Αυτό το τελευταίο, για τις ημέρες του Πάσχα, δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 238 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, μαζί με το σπιτικό πρωινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v