Ιταλία: Η ρομαντικότερη χώρα στον κόσμο

Την Ιταλία ψήφισαν οι αναγνώστες του Lonely Planet ως τον πλέον ρομαντικό προορισμό του πλανήτη. Το υπόλοιπο top-5 συμπληρώνουν η Ινδία, η Ινδονησία, η Γαλλία και η Ελλάδα.
Ιταλία: Η ρομαντικότερη χώρα στον κόσμο
Η Ιταλία είναι η πιο ρομαντική χώρα του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε online ο εκδοτικός οίκος ταξιδιωτικών οδηγών Lonely Planet, και στην οποία απάντησαν σαράντα πέντε χιλιάδες αναγνώστες του.

Αφορμή για τη διεξαγωγή της έρευνας στάθηκε μία σειρά δημοσιευμάτων, την εβδομάδα που προηγήθηκε της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, τα οποία αφορούσαν ρομαντικά μέρη του πλανήτη, από την Ισλανδία και τη Μαλαισία, μέχρι το… απροσδόκητα ρομαντικό Ντιτρόιτ και τα “love hotels” της Ιαπωνίας.

Όταν το Παρίσι έπεσε στο τραπέζι, οι αναγνώστες κλήθηκαν να απαντήσουν αν θεωρούν την Πόλη του Φωτός όντως ρομαντική, ή εάν πιστεύουν πως τα εύσημα που της αποδίδονται οφείλονται σε ένα χιλιοειπωμένο κλισέ, που δεν ανταποκρίνεται πια στην πραγματικότητα.

Η πλειοψηφία των αναγνωστών απάντησε πως θα κατέτασσε τη γαλλική πρωτεύουσα ανάμεσα στις ρομαντικότερες του κόσμου, αν και οι αντιρρήσεις δεν έλειψαν. «Χώρισα με τον αρραβωνιαστικό μου κατά την πρώτη επίσκεψή μας εκεί. Τα συμπεράσματα δικά σας» ανέφερε μία αναγνώστρια.

Δεν βρίσκεται, όμως, το Παρίσι –ούτε η Γαλλία εν γένει– στην κορυφή της λίστας των ρομαντικότερων προορισμών του κόσμου. Πηγαίνοντας την έρευνα ένα βήμα παραπέρα, η ομάδα του Lonely Planet ζήτησε από τους αναγνώστες να απαντήσουν στην ερώτηση ποιο θεωρούν το πλέον ρομαντικό μέρος του πλανήτη. Και η συντριπτική πλειοψηφία απεφάνθη την Ιταλία.

Είτε μιλώντας για προτάσεις γάμων με φόντο τα νερά της ρωμαϊκής Fontana di Trevi, είτε για βαρκάδες με γόνδολα στα βενετσιάνικα κανάλια, είτε για τα συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα του Capri, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ότι η πρώτη χώρα που σκέφτονται όταν μιλούν για ρομαντισμό είναι η Ιταλία.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ινδία, ενώ το top-5 συμπληρώνουν η Ινδονησία, η Γαλλία και η Ελλάδα. Ακολουθούν η Ταϊλάνδη, η Ισπανία, οι ΗΠΑ (!) και η Τσεχία.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση της έρευνας, ορισμένες λέξεις κλειδιά επαναλαμβάνονται στις περιγραφές της πλειοψηφίας των αναγνωστών για τα ρομαντικά μέρη. Μεταξύ αυτών, είναι οι βάρκες, τα νησιά, οι παραλίες, τα ηλιοβασιλέματα και ο νυχτερινός ουρανός.

Η.Κ.
Πηγή: LonelyPlanet.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v