Μουντιάλ 2010: Με την Εθνική στην Νότιο Αφρική

Η Εθνική κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο, η τρίτη φάση της πώλησης εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και η Νότιος Αφρική είναι ένας άκρως ελκυστικός προορισμός. Τι περιμένετε για να κλείσετε από τώρα θέση για τη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου;
Μουντιάλ 2010: Με την Εθνική στην Νότιο Αφρική
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί να μας βγήκε η... ψυχή, αλλά η πολυπόθητη πρόκριση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ είναι πλέον γεγονός. Επίσης γεγονός είναι η κλήρωσή της στον δεύτερο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει – για δεύτερη φορά από το 1994 – Αργεντινή και Νιγηρία. Οι πρώτες δύο φάσεις της πώλησης εισιτηρίων για την οργάνωση έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αυτήν την περίοδο διανύουμε την τρίτη φάση που τελειώνει στις 22 Ιανουαρίου. «Μα καλά, από τώρα θα κλείσω;», θα αναρωτηθείτε εύλογα.

Να σας πληροφορήσουμε λοιπόν, ότι από την περασμένη Κυριακή, έχουν ήδη γίνει διακόσιες είκοσι χιλιάδες αιτήσεις για το μαγικό χαρτάκι στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA και τα εισιτήρια εξαφανίζονται με αστραπιαίες ταχύτητες. Επίσης, η περίοδος που πραγματοποιείται το Μουντιάλ (11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου), συμπίπτει με τις σχολικές διακοπές, οπότε εκτός από τους χιλιάδες ξένους τουρίστες που θα συρρεύσουν εκείνο το διάστημα στα ξενοδοχεία της περιοχής, θα έχετε να αντιμετωπίσετε και τους ντόπιους, οι οποίοι όπως είναι αναμενόμενο θα κατακλύσουν εν ριπή οφθαλμού όλες τις πόλεις όπου θα γίνονται οι αγώνες. Αν, λοιπόν, πραγματικά θέλετε να στηρίξετε την Εθνική μας ομάδα, τότε δεν υπάρχει λόγος να χρονοτριβείτε. Ο χρόνος είναι χρήμα και οι έξι μήνες περνούν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Με γνώμονα, το «όσο το συντομότερο, τόσο το οικονομικότερο» σας δίνουμε τα βασικά tips που πρέπει να γνωρίζετε για να κλείσετε εγκαίρως την «συμμετοχή» σας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Η χώρα σε γενικές γραμμές

Κοσμοπολίτικη, με πλούσια άγρια ζωή και τον «παλμό» της να χτυπάει στο γοητευτικά... εγκληματικό Γιοχάνεσμπουργκ, η Νότιος Αφρική μπορεί να καυχιέται ελεύθερα για την φήμη της ως «η χώρα για όλα τα γούστα και τα budgets». Έτσι, εκτός από το Μουντιάλ, που θα είναι η κύρια ατραξιόν, μπορείτε να ενσωματώσετε στο πρόγραμμά σας πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Για παράδειγμα, μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το εντυπωσιακό Table Mountain National Park και να θαυμάσετε από κοντά το μαγευτικό όρος Table και το θρυλικό ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, να πάτε για σαφάρι στο μεγαλύτερο και πιο γνωστό πάρκο της χώρας, το Kruger National Park, βορειοανατολικά της πόλης Nelspruit, στα σύνορα με την Μοζαμβίκη και την Ζιμπάμπουε, να σερφάρετε – κυριολεκτικά – σε κάποια από τις παγκοσμίου φήμης παραλίες της χώρας (Jeffreys Bay, Plettenberg Bay) και να επισκεφτείτε κάποιο από τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την χώρα.

Όποιος πρόλαβε το... εισιτήριο πήρε

Η αγορά των εισιτηρίων δεν είναι τόσο απλή διαδικασία όσο θα περίμενε κανείς. Η περίοδος πώλησης των εισιτηρίων, που ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου, έχει «σπάσει» σε τέσσερις ξεχωριστές φάσεις. Αυτήν την στιγμή, διανύουμε την τρίτη φάση πώλησης που λήγει στις 22 Ιανουαρίου 2010. Αίτηση για αγορά εισιτηρίων, μπορείτε να κάνετε ύστερα από εγγραφή σας στην ιστοσελίδα της Fifa εδώ, ενώ υπάρχουν δύο ειδών εισιτήρια: αυτά που αφορούν όλους τους αγώνες ανεξαρτήτως ομάδας και αυτά που αφορούν την παρακολούθηση των αγώνων μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τους πρώτους τρεις αγώνες της Εθνικής στην φάση των ομίλων ξεκινούν από 180€ και φτάνουν μέχρι τα 360€, ανάλογα με την θέση στο γήπεδο. Για την φάση των ομίλων και έναν αγώνα στην φάση των δεκαέξι ξεκινούν από 253€ και φτάνουν μέχρι τα 506€. Αναλυτικότερα τις τιμές των εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε εδώ.  Εναλλακτικά, μπορείτε να περιμένετε μέχρι να βγουν τα πακέτα των ταξιδιωτικών εταιρειών. Μείνετε «συντονισμένοι» στο in2life για περισσότερες πληροφορίες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες σχετικά με τα πακέτα και τις προσφορές.

Αρχίζει το ματς! 
Η μάχη της... Κορέας ξεκινάει στις 12 Ιουνίου στις μιάμιση τοπική ώρα, με τον πρώτο αγώνα της Εθνικής ενάντια στην ομάδα της Κορέας και θα λάβει χώρα στο σαράντα οχτώ χιλιάδων θέσεων Nelson Mandela Bay Stadium στις όχθες της λίμνης North End στο Port Elizabeth. Ο επόμενος αγώνας ενάντια στη Νιγηρία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου, στο Free State Stadium της πόλης Mangaung/ Bloemfontein, ενώ ο τρίτος – και φαρμακερός – αγώνας με την Αργεντινή του Λίονελ Μέσσι θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου στο Peter Mokaba Stadium της πόλης Polokwane. Οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και ο μεγάλος τελικός στις 11 Ιουλίου (όσοι κλείσατε ήδη για το Exit Festival ατυχήσατε). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στάδια και την τοποθεσία τους κάντε κλικ εδώ.

Πετάει η... ομάδα;

Η Νότιος Αφρική έχει συνολικά δέκα αεροδρόμια. Από αυτά τα δύο μεγαλύτερα είναι του OR Tambo International Airport στο Γιοχάνεσμπουργκ και το Εθνικό Αεροδρόμιο του Cape Town. Στην ιστοσελίδα Airtickets.gr βρήκαμε εισιτήρια από 2758€ με φόρους για άφιξη στο Γιοχάνεσμπουργκ με την Air France μέσω Παρισιού και επιστροφή στην Αθήνα πάλι μέσω Παρισιού. Στο Skyscanner βρήκαμε απευθείας πτήση προς Γιοχάνεσμπουργκ με επιστροφή από την Etihad Airways με 1.374€. Από Αθήνα για Cape Town, βρήκαμε με 1396€ με την Etihad Airways μέσω Abu Dhabi και με 2358€ με την Air France μέσω Παρισιού.

Από την στιγμή που θα φτάσετε στο Cape Town ή το Γιοχάνεσμπουργκ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις εσωτερικές πτήσεις της χώρας για να μεταφερθείτε στις πόλεις όπου γίνονται οι αγώνες (Port Elizabeth, Mangaung/ Bloemfontein και Polokwane). Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αποστάσεις είναι πραγματικά τεράστιες (το Γιοχάνεσμπουργκ πχ. απέχει 10(!) ώρες με το αυτοκίνητο από το Port Elizabeth).

Με την South African Airways από το Γιοχάνεσμπουργκ για το Port Elizabeth, θα πληρώσετε περίπου 163€ με διάρκεια πτήσης μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά, για το Bloemfontein 65€ με διάρκεια μία ώρα και δέκα λεπτά και για το Polokwane 100€ με διάρκεια πενήντα πέντε λεπτά. Με την ίδια εταιρεία από το αεροδρόμιο του Cape Town για Port Elizabeth η πτήση κοστίζει 58€ και για Bloemfontein 80€. Όλες οι τιμές είναι one way. Low Cost εταιρείες που εξυπηρετούν εσωτερικές πτήσεις είναι η SAAirlink, η SA Express, η 1time και η Nationwide Airlines. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, το οποίο μεταφέρει και αυτοκίνητα με επιπλέον κόστος της τάξης των 160€.

Είμαστε για να μένουμε

*Στο Port Elizabeth, δύο χιλιόμετρα από το Nelson Mandela Stadium, βρίσκεται το πέντε αστέρων Lemon Tree Lane με μεγάλα και άνετα δωμάτια, πισίνα και ήσυχο περιβάλλον. Οι τιμές για το δίκλινο ξεκινούν από 45€ το άτομο. Οικονομικότερη επιλογή, το value for money Mandela Bay Safari Club & Backpackers με cosy δωμάτια και συμπαθητική διακόσμηση. Οι τιμές ξεκινούν από 20€ το άτομο. Περισσότερα ξενοδοχεία στο Port Elizabeth θα βρείτε στα σχετικά links του άρθρου.

* Στο Bloemfontein αρκετά κοντά στο Free State Stadium βρίσκουμε το αρχοντικό Halevy Heritage Hotel, ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 1893 με βικτοριανή αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Οι τιμές για το δίκλινο ξεκινούν από 50€ το άτομο. Λίγο πιο πέρα, στο Park West, βρίσκεται το Lemon n’ Lime Guest House, σε μία ήρεμη γειτονιά, με όμορφο κήπο και μοντέρνας διακόσμησης δωμάτια. Οι τιμές του ξεκινούν από 43€ το άτομο. Περισσότερα ξενοδοχεία στο Bloemfontein θα βρείτε στα σχετικά links του άρθρου. 
 

* Στο Polokwane στις δέκα πολυτελείς σουίτες του The Lofts, δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης με τιμές που ξεκινάνε από 40€ το άτομο σε δίκλινο, στο ήρεμο και άνετο Victoria Place Guest House με τιμές που ξεκινάνε από 20€ το άτομο για δίκλινο. Περισσότερα ξενοδοχεία στο Polokwane θα βρείτε στα σχετικά links του άρθρου.

Πόσο πάει το "πακέτο;"

Αν εξαιρέσουμε τα -αρκετά τσιμπημένα- αεροπορικά, η διαμονή και το φαγητό στις πόλεις της Νοτίου Αφρικής δεν θα σας κοστίσει πολύ. Σε γενικές γραμμές, υπολογίστε οτι θα ξοδέψετε περίπου 100€ για μια βδομάδα σε φαγητό για δύο άτομα και 500€ για διαμονή σε δίκλινο σε ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο. Αν συμπεριλάβουμε και τα αεροπορικά εισιτήρια για την Νότιο Αφρική, υπολογίστε περίπου 4.500€ για δύο άτομα για μια εβδομάδα. Η τιμή είναι ενδεικτική και δεν περιλαμβάνει ψώνια και γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια.  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v