Εξωτικά Χριστούγεννα: Ο Αϊ Βασίλης φοράει μαγιό

Βαριέστε θανάσιμα τα κάλαντα, τα χιόνια και τα έλατα; Θέλετε να κλειδωθείτε σπίτι κάθε φορά που αντιλαμβάνεστε τα πρώτα σημάδια του μαζικού παροξυσμού των γιορτών; Σας έχουμε καλύτερη λύση. Δώδεκα ταξίδια (πολύ) μακριά από φωτάκια που αναβοσβήνουν και στρουμπουλούς παππούδες που οδηγούν έλκηθρα.
Εξωτικά Χριστούγεννα: Ο Αϊ Βασίλης φοράει μαγιό
της Ηρώς Κουνάδη

Χιόνι. Τζάκι. Έλατο. Πολύχρωμα φωτάκια, που παίζουν μια πιο μονοφωνική δε γίνεται εκδοχή των Jingle Bells στη λούπα. Ξύλινοι πάγκοι που αναδίδουν μυρωδιά κανέλλας και πουλάνε μπιχλιμπίδια που κανένα νοήμων ον δε θα αγόραζε υπό διαφορετικές συνθήκες –τα οποία εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Κι εσείς κάπου εκεί στη μέση. Να ονειρεύεστε ζεστές ηλιαχτίδες, λευκή άμμο και μία συγκεκριμένη απόχρωση του τιρκουάζ σε απόσταση εβδομήντα οκτώ εκατοστών από τα γυμνά σας πόδια. Πόσο είπαμε ότι απέχει το καλοκαίρι;

Περίπου δέκα μέρες άδειας και ένα μικρό budget που θα προστεθεί στο δώρο των Χριστουγέννων. Τόσο απέχει το καλοκαίρι. Αν δε μας πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στα πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων που ακολουθούν. Προλαβαίνετε να βρείτε το μαγιό σας, να το ρίξετε μαζί με μια πετσέτα στη βαλίτσα και να αφήσετε τους άλλους να τυλίγονται με σκουφάκια και κασκόλ πιστεύοντας ότι το απολαμβάνουν.

* Σιγκαπούρη και Μπαλί για έντεκα ή δώδεκα μέρες προτείνει το Manessis Travel, για να συνδυάσετε εξωτικές παραλίες με αυθεντικό city break. Το πακέτο, που ξεκινά από 1370 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο περιλαμβάνει πτήσεις με Singapore Airlines, τρεις διανυκτερεύσεις σε 4άστερο ξενοδοχείο στη Σιγκαπούρη και πέντε ή έξι διανυκτερεύσεις σε 5άστερο ξενοδοχείο στο Μπαλί, μεταφορές και ξεναγήσεις. Οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 15, 25 και 28 Δεκεμβρίου.

* Στην απίθανη (;) περίπτωση που δεν έχετε επισκεφθεί –ακόμα– την Ταϊλάνδη, κάντε το τώρα με εκείνους που τη γνωρίζουν καλύτερα. Με το Mayfair Travel, δηλαδή, που έχει ετοιμάσει για τις φετινές γιορτές μοναδικά πακέτα μεμονωμένων ταξιδιών, χωρίς γκρουπ και ξεναγούς, σε ποικιλία τιμών και παροχών, για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Εμείς ξεχωρίσαμε το 8ήμερο στο 5 αστέρων Le Meridien του Phuket, οι τιμές για το οποίο ξεκινούν από 1308 ευρώ το άτομο την περίοδο Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων. Στο πακέτο, πέραν της διαμονής, περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με Thai, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, πρωινό σε μπουφέ και ταξιδιωτική ασφάλεια.

* Η «νέα Ταϊλάνδη» των ταξιδιωτικών περιοδικών, το Βιετνάμ, είναι η καλύτερη πρόταση για όσους δεν αντέχουν τις μόδες και όσα αυτές συνεπάγονται. Συνδυασμένο με την Καμπότζη, αποτελεί την τέλεια ταξιδιωτική πρόταση του Acadimos Travel για το δεκαπενθήμερο των γιορτών. Το πακέτο ξεκινά από τα 1720 ευρώ ανά άτομο, και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων με πρωινό και δώδεκα γεύματα, ξεναγήσεις και μεταφορές. Αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου και τις 4 Ιανουαρίου.

* Προτιμάτε κάτι κοντινότερο; Και ανυπέρβλητα πολυτελές, αλλά και εξωτικό ταυτόχρονα; Θέλετε και shopping; Τότε το Ντουμπάι είναι για εσάς. Το 24 Hours ετοίμασε μία εξαιρετική προσφορά: πέντε μέρες, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά, στο απαστράπτον εμιράτο, σε τιμές που ξεκινούν από 500 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Το πακέτο περιλαμβάνει πτήσεις με Air Arabia, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων, μεταφορές, ξεναγήσεις, εισόδους σε μουσεία, σαφάρι 4x4 και βεδουίνικη βραδιά στην έρημο. Αναχωρήσεις στις 22 και 29 Δεκεμβρίου.

* Μήπως έχετε διάθεση για… τρέλες στις Σεϋχέλλες; Το Classic Travel έχει να προτείνει 7ήμερα πακέτα, σε ξενοδοχεία πολλών διαφορετικών αστέρων και τιμών, για να επιλέξετε αυτό που προτιμάτε. Το οικονομικότερο εξ αυτών ξεκινά από τα 1170 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει πέντε διανυκτερεύσεις στο 3 αστέρων Coral Strand, πτήσεις με Qatar, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Για την απόλυτη πολυτέλεια, μπορείτε να επιλέξετε το εντυπωσιακό 5 αστέρων Le Meridien Fisherman’s Cove, οι τιμές για το οποίο ξεκινούν από 2070 ευρώ. Δείτε στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents, τον αναλυτικό τιμοκατάλογο για όλα τα ξενοδοχεία.

* Σε απόσταση αναπνοής, και εξωτική παρ’ όλα αυτά, η Συρία είναι μία ακόμη εξαιρετική πρόταση του Acadimos Travel. Γνωρίστε την απ’ άκρη σε άκρη, με το πενθήμερο πακέτο που ξεκινά από 695 ευρώ το άτομο, και περιλαμβάνει πτήσεις με Syrian Air, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, δύο γεύματα –το ένα σε βεδουίνικη σκηνή στην Παλμύρα– και δύο δείπνα –το ένα εορταστικό–, εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ξεναγήσεις και μεταφορές. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

* Κούβα προτείνει το Dream Travel –κι εμείς δε θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε. Το εορταστικό πακέτο των εννέα ημερών περιλαμβάνει πτήσεις με Air France ή Iberia, διαμονή σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων με πρωινό και έξι γεύματα συνολικά, μεταφορές και ξεναγήσεις στην Αβάνα, το Βαραδέρο, το Τρινιδάδ, το Σιενφουέγος και τη Σάντα Κλάρα. Οι τιμές ξεκινούν από 1895 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 22 και τις 29 Δεκεμβρίου.

* Τι θα λέγατε για Λατινική Αμερική; Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο και λίγο μεγαλύτερο budget στη διάθεσή σας, το Manessis Travel έχει να προτείνει ένα ταξίδι ζωής. Δεκατρείς ημέρες στη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, για να επισκεφθείτε πόλεις όπως το Μπουένος Άιρες, το Μοντεβιδέο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, και θαύματα της φύσης και του ανθρώπου, όπως τους καταρράκτες Ιγκουασού και το Κορκοβάντο. Οι τιμές ξεκινούν από 2995 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνουν πτήσεις με την ισπανική Iberia, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρωινό, μεταφορές και ξεναγήσεις. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου.

* Αν πάντα ονειρευόσασταν την Ινδία, φέτος τα Χριστούγεννα το Monogram σας δίνει την ευκαιρία –φτάνει να καταφέρετε να εξασφαλίσετε δέκα μέρες άδεια. Το πακέτο ξεκινά από 1640 ευρώ το άτομο, και περιλαμβάνει πτήσεις με Etihad Airways, διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων με πρωινό και οκτώ γεύματα, μεταφορές και ξεναγήσεις στο Δελχί, το Βαρανάσι, την Άγκρα και την Τζαϊπούρ. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου.

* Στη Νότια Αφρική αναλαμβάνει να σας ταξιδέψει το Travel Plan, σε τιμές που ξεκινούν από 3.150 ευρώ κατ’ άτομο. Το εντεκαήμερο πακέτο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων με πρωινό και επτά γεύματα, μεταφορές και ξεναγήσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Πιλάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν. Αναχώρηση στις 23 Δεκεμβρίου.

* Θα μπορούσε να λείπει ο Μαυρίκιος από τα εξωτικά μας Χριστούγεννα; Ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα πακέτα αυτή τη στιγμή είναι το εξαήμερο της Cel Tours, η τιμή του οποίου ξεκινά από 1645 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο –υπολογίστε επιπλέον 191 ευρώ για κάθε έξτρα διανυκτέρευση, στην περίπτωση που δεν ξεκολλάτε. Περιλαμβάνει πτήσεις με Emirates, διαμονή στο 4 αστέρων Le Mauricia με πρωινό και ασφάλεια αστικής ευθύνης.

* Εννέα ημέρες στις Μαλδίβες προτείνει το Boutros Tours, ετοιμάζοντας δελεαστικότατα πακέτα αεροπορικών και ξενοδοχείων, που κυμαίνονται σε ένα μεγάλο εύρος τιμών και… αστεριών, για να διαλέξετε. Η οικονομικότερη πρόταση είναι αυτή του Bandos Island Resort & Spa που ξεκινά από 1551 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, συν 95 ευρώ για το gala dinner των Χριστουγέννων ή 113 ευρώ για αυτό της Πρωτοχρονιάς. Στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με την Qatar και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Δείτε στη δεξιά στήλη, "Σχετικά Documents", τον αναλυτικό τιμοκατάλογο για τα υπόλοιπα ξενοδοχεία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v