Χριστούγεννα 2009: 12 ταξίδια με τον 13ο μισθό

Με την κρίση να παραδίδει ταχύρρυθμα μαθήματα savoir (sur)vivre στην ταξιδιωτική αγορά, τα εορταστικά πακέτα φέτος είναι δελεαστικότερα από ποτέ. Παίρνουμε το δώρο των Χριστουγέννων, και μόνο αυτό, και φεύγουμε για δώδεκα αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Χριστούγεννα 2009: 12 ταξίδια με τον 13ο μισθό
της Ηρώς Κουνάδη

Σε πείσμα του κλίματος απαισιοδοξίας που έχει κατακλύσει τον πλανήτη, ένεκα οικονομικής κρίσης, επιμένουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, αγνοώντας πεισματικά τη χαμένη αργία των φετινών Χριστουγέννων, την 26η Δεκεμβρίου που πέφτει Σάββατο. Οι προνοητικότεροι εξ ημών, που έχουν κρατήσει υπόλοιπο αδείας, θα την αντικαταστήσουν με την Πέμπτη ή και την Τετάρτη που προηγούνται. Οι υπόλοιποι, θα έρθουμε απλά λίγες ώρες αργότερα στο γραφείο τη Δευτέρα. Το ταξίδι πάντως δεν το θυσιάζουμε στο βωμό κανενός πνεύματος οικονομίας. Ειδικά με την κατηφορική τροπή που έχουν πάρει οι τιμές των φετινών πακέτων.

Μια ματιά στα δελεαστικότατα πακέτα που συγκεντρώσαμε, αποδεικνύει αυτό που μάλλον υποψιαζόσασταν καιρό: ότι χτυπημένη αλύπητα από την οικονομική κρίση η ταξιδιωτική βιομηχανία πόνταρε στην περίοδο των γιορτών αυτή τη φορά όχι για να την υπερτιμήσει μήπως βγάλει τα σπασμένα, αλλά για να καταφέρει επιτέλους να κινήσει τα γρανάζια όπως αυτά θα κινούνταν υπό κανονικές συνθήκες τον υπόλοιπο χρόνο. Και να κερδίσει, και αυτή και εμείς.

Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι για να κάνετε φέτος γιορτές σε ένα οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης, το δώρο των Χριστουγέννων φτάνει και περισσεύει. Κι όσο αυτονόητο κι αν θα έπρεπε να είναι, αυτό είναι μεγάλο νέο.

* Στον all time αγαπημένο χριστουγεννιάτικο προορισμό των Ελλήνων, την παραμυθένια Πράγα αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει για 5 μέρες το Manessis Travel. Τέσσερα διαφορετικά πενθήμερα πακέτα –Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, ενδιάμεσο και Θεοφανείων– είναι στη διάθεσή σας για να επιλέξετε. Οι τιμές ξεκινούν από 525 ευρώ και φτάνουν μέχρι 840 ευρώ. Το πακέτα των Χριστουγέννων περιλαμβάνει buffet δείπνο και ορχήστρα στις 24 Δεκεμβρίου και δύο γεύματα και εκείνο της Πρωτοχρονιάς ρομαντικό δείπνο στο restaurant Cartouche σε ατμόσφαιρα του 16ου αιώνα και Show με χορευτές, ακροβάτες και ζογκλέρ του μαύρου Θεάτρου. Διαμονή στο 5άστερο Intercontinental με θέα στο ποτάμι, πτήσεις με την CSA και standard bonus η ολοήμερη εκδρομή στο Karlovy Vary.

* Προτιμάτε κάτι κοντινότερο; Ίσως και λίγο πιο πρωτότυπο; Τι θα λέγατε για Σμύρνη; Το Signature Travel προτείνει έξι ημέρες στις γειτονιές της Σμύρνης, Σμύρνη, Κορδελιό, Τσεσμέ, Έφεσο και Κουσάντασι μεταξύ άλλων. Το πακέτο περιλαμβάνει πτήσεις της Pegasus Airlines, πέντε διανυκτερεύσεις σε 4άστερο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή και όλες τις ξεναγήσεις, στην τιμή των 410 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Αναχώρηση στις 23 Δεκεμβρίου.

* Από την… άλλη πλευρά, η ιστορική Ρώμη είναι πάντα πανέμορφη –πόσο μάλλον λουσμένη στον εορταστικό φωτισμό της. Το Mayfair Travel φροντίζει να βρεθούμε εκεί για τέσσερις ημέρες, ετοιμάζοντας ένα πακέτο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πτήσεις με Alitalia, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πρωινό μπουφέ, ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα, και προαιρετική εκδρομή στη Φλωρεντία. Οι τιμές ξεκινούν από 499 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 23, 24, 30, 31 Δεκεμβρίου και 2, 3, 6 Ιανουαρίου.

* Ονειρεύεστε τα Χριστούγεννα των παιδικών σας παραμυθιών; Το 24 Hours αναλαμβάνει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, με ένα δελεαστικότατο 6ήμερο πακέτο για το Παρίσι, που περιλαμβάνει και δύο διανυκτερεύσεις στη Eurodisney. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με Air France, Olympic Air ή Aegean, η διαμονή είναι στο 4άστερο Novotel Eiffel στο κέντρο του Παρισιού και στο Sequola Lodge στη Eurodisney και αναχωρήσεις διατίθενται στις 22, 29 και 30 Δεκεμβρίου. Το πακέτο περιλαμβάνει, ακόμη, ξενάγηση στο Παρίσι, τις Βερσαλλίες και το Λούβρο, καθώς και την είσοδο στη Eurodisney. Οι τιμές, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο site, ξεκινούν από 1960 ευρώ για δύο ενήλικες, και από 2490 ευρώ για δύο ενήλικες κι ένα παιδί.

* Εξίσου βγαλμένα από εικονογράφηση παιδικού παραμυθιού είναι και τα Χριστούγεννα πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Το 24 Hours φροντίζει να βρεθείτε εκεί, για τον 6ήμερο γύρο της Λαπωνίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι, σαφάρι με snow mobile, επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων, επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Rauna και βόλτα με έλκηθρα με χάσκι. Η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, Rantasipi Rukahovi στην Ρούκα και Santa Claus Hotel στο Ροβανιέμι. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Δεκεμβρίου. Το πακέτο θα σας κοστίσει 1595 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

* Εναλλακτική και οικονομικότερη Βουλγαρία έχει να αντιπροτείνει το Manessis Travel. Πέντε ημέρες, αναχωρήσεις στις 23, τις 24 ή τις 30 Δεκεμβρίου, πτήση με Olympic Air ή Aegean, διαμονή στο 5άστερο Grand Hotel Sofia και τιμή στα 495 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Το πακέτο περιλαμβάνει, επίσης, μπουφέ πρωινό και δείπνο καθημερινά, αλλά και εορταστικό πρόγραμμα Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς, με παραδοσιακή κουζίνα, άφθονο κρασί και τοπικά έθιμα.

* Ή μήπως θα θέλατε μία πιο κοσμική εσάνς στα φετινά σας Χριστούγεννα; Το Signature Travel έχει να προτείνει την εξαιρετική ιδέα της Γαλλικής Ριβιέρας, σε μια 8ήμερη οδική εκδρομή, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Μιλάνο, τη Βερόνα, τις Κάννες, τη Νίκαια, το Μονακό, το Μόντε Κάρλο, και το Σαιν Τροπέ. Η τιμή του πακέτου είναι 575 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει διανυκτερεύσεις σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα στο πλοίο Πάτρα – Ανκόνα και στην επιστροφή, πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων με ημιδιατροφή, ξεναγήσεις και μεταφορές με πούλμαν. Αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 22 και 23 Δεκεμβρίου.

* London calling… και τα Χριστούγεννα. Τέσσερις ή πέντε μέρες με το Mayfair Travel, με πτήσεις της British Airways, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πρωινό, ξενάγηση στην πόλη και το κάστρο του Windsor και προαιρετικές εκδρομές στο Stonehenge, την Οξφόρδη και το Stratford upon Avon, τη γενέτειρα του Shakespeare, σε τιμές που ξεκινούν από 485 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Αναχωρήσεις στις 19, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 31 Δεκεμβρίου και 2, 4, 7 Ιανουαρίου.

* Στο τόσο ρομαντικό όσο και φιλελεύθερο Άμστερνταμ μας ταξιδεύει το Classic Travel την περίοδο των γιορτών. Πέντε μέρες, ήτοι τέσσερις διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, πτήσεις με KLM, ξενάγηση στην πόλη και τα ψαροχώρια, και κρουαζιέρα στα κανάλια, σε τιμές που ξεκινούν από 639 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων και από 679 ευρώ για εκείνες τις Πρωτοχρονιάς. Αν θέλετε κάτι οικονομικότερο, το ενδιάμεσο πακέτο, από τις 26 έως τις 29 Δεκεμβρίου, ξεκινάει από 559 ευρώ. Αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 23, 24, 26 και 31 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου.

* Χριστούγεννα χωρίς Βιέννη γίνονται; Δε γίνονται. Γι’ αυτό το Acadimos Travel ετοίμασε ένα δελεαστικότατο πακέτο για πέντε ημέρες στην αυστριακή πρωτεύουσα, που περιλαμβάνει πτήση με Aegean, τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πρωινό, ξενάγηση στην πόλη, εξόρμηση στα βιεννέζικα δάση, χριστουγεννιάτικο δείπνο τεσσάρων πιάτων την παραμονή των Χριστουγέννων και προαιρετική εκδρομή στο Salzburg –δώρο αν κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας. Οι τιμές ξεκινούν από 595 και φτάνουν μέχρι 799 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Αναχωρήσεις στις 23, 24 και 30 Δεκεμβρίου και 2 και 3 Ιανουαρίου.

* Βουλγαρίας… συνέχεια. Χριστούγεννα στο up and coming Bansko προτείνει το Heronia Travel, σε τιμές που μας βάζουν σε μεγάλο πειρασμό. Πέντε ημέρες, με αναχώρηση στις 24 Δεκεμβρίου, σε τιμές που ξεκινούν από 275 ευρώ, ή 205 αν προτιμήσετε να έρθετε με το δικό σας αυτοκίνητο, και φτάνουν μέχρι τα 455 ευρώ, ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε για τη διαμονή σας. Ρίξτε μια ματιά στη Δεξιά Στήλη, Σχετικά Documents, για τον αναλυτικό τιμοκατάλογο όλων των ξενοδοχείων και των παροχών του καθενός. Στο πακέτο περιλαμβάνονται, εκτός από τη διαμονή, χριστουγεννιάτικο δείπνο, μεταφορές με πούλμαν –εκτός αν επιλέξετε να έρθετε με δικό σας μέσο– και ελεύθερη χρήση των παροχών spa: πισίνα, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, αίθουσα χαλάρωσης και γυμναστήριο.

* Με τους εορτασμούς των είκοσι χρόνων από την πτώση του Τείχους να προσδίδουν έξτρα πόντους στην αίγλη του, τα φετινά Χριστούγεννα το Βερολίνο είναι πιο «τώρα» από ποτέ. Από τα δελεαστικότερα πακέτα που βρήκαμε, αυτό του Acadimos Travel, περιλαμβάνει έξι ημέρες στη γερμανική πρωτεύουσα, το Πότσνταμ και προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη, πτήσεις με Aegean, Swiss ή KLM, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων με πρωινό και ξενάγηση στην πόλη και το Μουσείο Περγάμου, σε τιμές που ξεκινούν από 599 και φτάνουν μέχρι τα 689 ευρώ. Αναχωρήσεις πραγματοποιούνται στις 23 και 30 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου.

(*) Οι φανατικοί των εξωτικών προορισμών μείνετε συντονισμένοι... Εντός των ημερών ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ για ταξίδια χωρίς ίχνος χιονονιφάδας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v