Aegean: Χριστούγεννα στην Ελλάδα από 24€ (με φόρους)

Λέγαμε ότι τις εορταστικές περιόδους οι τιμές ανεβαίνουν πιο ψηλά από τα αεροπλάνα; Ξεχάστε το. Και πετάξτε στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και έξι ακόμη ελληνικούς προορισμούς, ακόμη και παραμονή Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς, σε τιμές που ξεκινούν από 24 ευρώ με φόρους one way.
Aegean: Χριστούγεννα στην Ελλάδα από 24€ (με φόρους)
Φρενίτιδας προσφορών… συνέχεια. Ακριβώς τη στιγμή που λέγαμε ότι δεν ταξιδεύουμε εορταστικές περιόδους και λοιπές αργίες γιατί αυτές τις μέρες περιμένουν οι αεροπορικές να βγάλουν τα σπασμένα της υπόλοιπης χρονιάς, ανεβάζοντας τις τιμές των εισιτηρίων πιο ψηλά κι από τα αεροπλάνα τους, ήρθε η χριστουγεννιάτικη προσφορά της Aegean να μας διαψεύσει πανηγυρικά.

Από 24 ευρώ, λοιπόν, ξεκινούν οι one way πτήσεις εσωτερικού που αναχωρούν όλη την περίοδο των γιορτών από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Μύκονο και Κω προς Αθήνα, από 39 ευρώ εκείνες που απογειώνονται από το Ελ. Βενιζέλος προς τους προορισμούς αυτούς.

Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου –τρέξτε– και για πτήσεις από 23 Δεκεμβρίου έως και 10 Ιανουαρίου.

Για τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Μύκονο και Κω προς Αθήνα ο ναύλος της προσφοράς είναι €24 ενώ για τις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Μύκονο και Κω ο ναύλος της προσφοράς είναι €39.

Οι ναύλοι ισχύουν για απλή μετάβαση, περιλαμβάνουν όλους τους φόρους και τη χρέωση συναλλαγής 4€ ανά επιβάτη για αγορά εισιτηρίου από το site της Aegean. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στο εισιτήριο, ενώ σε περίπτωση ακύρωσης δεν επιστρέφεται η αξία του ναύλου.

Για παράδειγμα, η τελική τιμή ενός εισιτηρίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη με αναχώρηση στις 24 Δεκεμβρίου και επιστροφή στις 28 είναι 63,01 ευρώ, με φόρους, χρεώσεις, επίναυλους κλπ. Η ίδια τελική τιμή για τις ίδιες ημερομηνίες ισχύει και για τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Μύκονο και την Αλεξανδρούπολη.

Τη στιγμή που κάναμε την αναζήτηση στο site της Aegean, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση, οι πρώτες θέσεις στις πτήσεις επιστροφής από τα Χανιά και το Ηράκλειο είχαν ήδη αρχίσει να εξαντλούνται, με αποτέλεσμα η τιμή να ανεβαίνει στην αμέσως επόμενη κλίμακα: 33 ευρώ αντί για 5 ευρώ, χωρίς τους φόρους. Έτσι, η τελική τιμή για τις προαναφερθείσες ημερομηνίες από την Αθήνα στα Χανιά μετ’ επιστροφής διαμορφώνεται στα 91,01 ευρώ. Και πάλι, όχι άσχημα. Απλά πρέπει να σπεύσετε.

Ηρώ Κουνάδη

(*) Disclaimer: Επειδή μετά από κάθε δημοσίευμα σχετικό με προσφορές αεροπορικών λαμβάνουμε τουλάχιστον ένα e-mail που υπονοεί ότι οι αεροπορικές κοροϊδεύουν εμάς, εμείς κοροϊδεύουμε εσάς ή απλά, γενικά και αόριστα, η προσφορά δεν υπάρχει, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι χαμηλές αυτές τιμές δεν αφορούν όλες τις θέσεις σε όλες τις πτήσεις μιας αεροπορικής εταιρείας. Αν όλοι οι επιβάτες πλήρωναν 50 ευρώ ανά σκέλος πτήσης επί ένα ολόκληρο εξάμηνο, όλες οι αεροπορικές θα χρεοκοπούσαν. Οι τιμές ισχύουν για ένα ποσοστό από τις θέσεις του αεροπλάνου, συνήθως περί το 20%, το οποίο είναι αυτό που θα πουληθεί πρώτο –εξ ου και η λογική όσο νωρίτερα κλείσετε εισιτήρια τόσο φθηνότερα θα τα βρείτε. Δε δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v