Pegasus Arilines: Σμύρνη & Κωνσταντινούπολη με τα φτερά του Πήγασου

Στα τουρκικά παράλια, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τα Άδανα της Καππαδοκίας αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει η τελευταία low cost εταιρεία που αφίχθη στο Ελ. Βενιζέλος, με τιμές που ξεκινούν από 119 ευρώ μετ' επιστροφής και φόρων.
Pegasus Arilines: Σμύρνη & Κωνσταντινούπολη με τα φτερά του Πήγασου
Αυξάνονται και πληθύνονται οι low cost στο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε πείσμα των καταστροφολογιών που θέλουν τις αεροπορικές χαμηλού κόστους να ακολουθούν σωρηδόν την τραγική μοίρα της Sky Europe. Εδώ και λίγες μέρες, ένας… Πήγασος έχει ανοίξει φτερά και πετά προς τα τουρκικά παράλια (από εκεί που η μόνη επιλογή ήταν τα ferry από το ανατολικό Αιγαίο, τώρα δεν ξέρουμε με ποιον να πρωτοπετάξουμε για ένα weekend στη Σμύρνη), την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τα Άδανα, στον τουρκικό νότο.

Η Pegasus Airlines ήταν μέχρι πρότινος μια εταιρεία charter, που ιδρύθηκε ως κοινοπραξία της ιρλανδικής Aer Lingus με τις Net και Silkar το 1989. Απέκτησε τα δύο πρώτα Boeing 737-400 της και ξεκίνησε να πετά στις 15 Απριλίου του 1990. Το Μάρτιο του 2005, η εταιρεία ξεκίνησε προγραμματισμένες πτήσεις και στο τέλος του ίδιου χρόνου μετρούσε ήδη 12 Boeing στο roster της.

Σήμερα, η Pegasus είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη low cost αεροπορική της Τουρκίας, εκείνη με το νεότερο στόλο και η μοναδική που πετά από το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης, διασφαλίζοντας έτσι τις χαμηλότερες δυνατές τιμές εισιτηρίων, με τα λιγότερα δυνατά τέλη αεροδρομίου. Το δίκτυό της εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, ενώ αριθμεί και 16 εγχώριους προορισμούς. Ο στόλος της αποτελείται από 13 Boeing 737-800, δύο 737-400 και τρία 737-500.

Όπως και των υπόλοιπων low cost αεροπορικών, βέβαια, το δυνατό σημείο της Pegasus είναι οι τιμές της. Ενδεικτικά, ένα long weekend στη Σμύρνη μέσα στο Νοέμβριο θα σας κοστίσει μόλις 119 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων, ενώ για την Κωνσταντινούπολη οι τιμές που επιστρέφει η ηλεκτρονική αναζήτηση –για τον Νοέμβριο πάντα– είναι της τάξεως των 175 ευρώ, με επιστροφές, φόρους κλπ.

Αν πάλι θέλετε να εξερευνήσετε τα Άδανα της Καππαδοκίας, οι τιμές ξεκινούν από 150 ευρώ με επιστροφές και παρελκόμενα, ενώ για την Άγκυρα η τιμή ανεβαίνει στα 174 ευρώ.

Η Pegasus αναλαμβάνει να ταξιδέψει και τα κατοικίδιά σας, με μια χρέωση 20 ευρώ για το καθένα για κάθε σκέλος του ταξιδιού.

Κρατήσεις, εννοείται, κάνετε με τον… πατροπαράδοτο τρόπο των low cost, online στο Flypgs.com.

Καλοτάξιδη!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v