Beach Parties: Τα καλύτερα της Ευρώπης

Χορός, μουσική, άφθονο αλκοόλ, σέξυ παρουσίες και μαγευτικές παραλίες. Τα μεγαλύτερα beach parties της Ευρώπης δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα της Αμερικής και μας καλούν να τα γνωρίσουμε από κοντά. Εσείς ακόμα κάθεστε σπίτι;
Beach Parties: Τα καλύτερα της Ευρώπης
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αδιαμφισβήτητοι "βασιλιάδες" της καλοκαιρινής διασκέδασης, τα beach parties δύσκολα θα χάσουν τον θρόνο τους και αυτό το καλοκαίρι. Το κέφι, ο χαβαλές και η καλοπέραση είναι εγγυημένα είτε αποφασίσετε να διοργανώσετε το δικό σας αυτοσχέδιο πάρτυ, είτε συμμετέχετε σε κάποιο... επίσημο. Τα τελευταία είναι και τα πιο διασκεδαστικά, μιας και σας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσετε ένα σωρό κόσμο και να διασκεδάσετε άφοβα χωρίς να φοβάστε τι θα πούν "φίλοι και γνωστοί". Πόσο μάλλον όταν αυτά λαμβάνουν χώρα σε περιοχές εκτός Ελλάδας, όπου στην κυριολεξία είστε άγνωστος μεταξύ αγνώστων και κανείς δεν πρόκειται να σας παρεξηγήσει. Η Ευρώπη φημίζεται για τα beach parties της, κυρίως λόγο της ποικιλομορφίας των παραλιών της. Από την εξωτική Ίμπιζα της Ισπανίας μέχρι το μεθυστικό Ρίμινι στην Ιταλία και από την μακρινή Ολλανδία, μέχρι την "κοντινή" μας Τουρκία, ιδού τα πιο famous beach parties της Ευρώπης.

Turkbuku, Τουρκία

Πρόκειται για μία μικρή τουρκική πόλη στην Τουρκική Ριβιέρα της Mugla, στην αντίθετη πλευρά από την πόλη του Bodrum. Το λιμάνι του είναι γεμάτο από βίλλες και πεντάστερα ξενοδοχεία, ενώ αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό αρκετών celebrities της γείτονος χώρας και όχι μόνο. Είναι μικρό, άγνωστο σε πολλούς (προς το παρόν) και ήσυχο. Τα παραπάνω σίγουρα δεν σας προϊδεάζουν για ξέφρενα beach parties, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Τα πάρτυ εδώ γίνονται σε χαλαρό κλίμα στις προβλήτες του λιμανιού, ή πάνω στα πολυτελή γιώτ, με αποτέλεσμα οι μόνιμοι επισκέπτες και κάτοικοι να το ονομάζουν "τούρκικο St. Tropez". Κατευθυνθείτε προς την παραλία Μίο, όπου θα βρείτε το beach bar Na Na Beach . Εδώ γίνονται τα περισσότερα events και parties. Αν εκεί επικρατεί πανικός και θέλετε κάτι πιο χαλαρό, τότε μπορείτε να πάτε στο Maki beach bar, ένα πιο "σοφιστικέ" μπαράκι με τραπέζια πάνω στο νερό που ανοίγει μετά τα μεσάνυχτα. Για την διαμονή σας προτείνουμε το πολυτελές Macakizi hotel .

Rimini, Ιταλία

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα στην γειτονική Ιταλία, δεν θα μπορούσε να παραμελήσει τον τομέα των beach parties. Βρίσκεται στις όχθες της Αδριατικής, στις εκβολές του ποταμού Μαρέκια. Το Ρίμινι σήμερα, είναι μια σύγχρονη πόλη που σφύζει από τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Αν ψάχνετε το καλύτερο beach bar της περιοχής, όλοι θα σας στείλουν στο χωρίς ενδοιασμούς στο Turquoise.  Εκεί έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε τρία "εσωτερικά" μπάρ, από τα οποία ξεχωρίζει το κυκλικό discobar με τον εκάστοτε DJ. Φοίνικες, άμμος, ειδυλλιακοί φωτισμοί, όμορφες παρουσίες και πάρτυ μέχρι πρωίας. Για τους αθλητικούς τύπους και μόνο, ακριβώς δίπλα υπάρχει ένα γυμναστήριο, όπου μπορείτε να "τσιτώσετε" τους μυς σας πρωτού ξεχυθείτε στην Dance σκηνή σαν άλλος Τζον Τραβόλτα. Επίσης, στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα θα βρείτε ένα ρομαντικό εστιατόριο με πριβέ τραπέζια, εκατοντάδες ξαπλώστρες σε όλο το μήκος και το πλάτος της τεράστιας παραλίας, αλλά και ένα... gadget-ικό σύστημα πληρωμής που "σκανάρει" το δαχτυλικό σας απωτύπωμα χρεώνοντας παράλληλα την πιστωτική σας κάρτα! (Bond, James Bond...).

Playa d’en Bossa - Ίμπιζα

Πιθανότατα ο απόλυτος προορισμός για όσους ψάχνουν το αληθινό νόημα των beach parties. Η περιοχή που έχει συνδυάσει άρρηκτα το ονομά της με την νυχτερινή διασκέδαση, τα τελευταία χρόνια "υποφέρει" από το κλείσιμο πολλών μαγαζιών. Επείδη όμως η Ίμπιζα δεν παύει να είναι η Ίμπιζα, εσείς δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Στην μήκους 2 χιλιομέτρων παραλία Playa d’en Bossa, θα βρείτε δεκάδες μπαράκια για να επιδείξετε τις χορευτικές σας ικανότητες. Αν μάλιστα φυσάει και νοτιάς θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε τους εκατοντάδες σέρφερς που θα σπεύσουν να χαρούν τα τεράστια κύματα. Στην Playa d’en Bossa, βρίσκεται και το μεγαλύτερο club στην Ίμπιζα, που δεν είναι άλλο από το βραβευμένο Space.  Τα πάρτυ εδώ ξεκινάνε από νωρίς το απόγευμα και τελειώνουν το... μεσημέρι της επόμενης μέρας! Μην χάσετε τα We Love Sundays πάρτυ, τα οποία ξεκινάνε περίπου στις 4.30 το μεσημέρι και τελειώνουν έξι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στις 25 Αυγούστου επίσης, εμφανίζεται και ο πατέρας της τέκνο Carl Cox, σε ένα ξέφρενο electro party. Στα επίσης "δυνατά" beach parties της περιοχής, συγκαταλέγονται και αυτά που διοργανώνονται από το Sands και το Ushuaia .Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Bloemendaal aan Zee, Ολλανδία

Αν βρίσκεστε στο Άμστερνταμ και θέλετε να πάρετε λίγο... καθαρό αέρα εκτός της πόλης, τότε έχετε μόνο δύο επιλογές. Αυτήν της παραλίας του Zandvoor, που είναι και η μεγαλύτερη και αυτή του Bloemendaal aan Zee, που μπορεί να είναι μικρότερη, αλλά κερδίζει περισσότερους πόντους όσον αφορά το στυλ και τον χαρακτήρα της. Εδώ θα βρείτε τα πάντα: χλιδάτα beach bars, εστιατόρια και clubs κάτω από την σκιά των φοινίκων, με μεγάλους και άνετους καναπέδες για να "αράξετε" και να ευχαριστηθείτε το φαγητό σας. Όλα αυτά φυσικά πριν το βράδυ, όπου τα πάρτυ ξεκινούν και όλοι είναι καλεσμένοι. Ιδανικό για να ξεκινήσετε την βραδιά σας είναι το Bloomingdale , από τα πιο γνωστά beach bars της περιοχής, στο οποίο κάθε βράδυ αιθέριες υπάρξεις χορεύουν non stop στους ήχους γνωστών hit. Για πιο... wild καταστάσεις μπορείτε να συνεχίσετε στο Republiek, όπου τα πάρτυ συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Hossegor, Γαλλία

Αρκετά κοντά στην Biarritz βρίσκουμε το Hossegor, μια τουριστική πόλη που δημιουργήθηκε μόλις το 1900. Το surf αποτελεί και εδώ αξιοθέατο, όπως επίσης και τα δεκάδες beach parties που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι. Ο χορός δεν έχει τέλος και μαγαζιά όπως το Dick’s Sand Bar (μην σας ξεγελάει το όνομα, μόνο άντρες δεν θα βρείτε εκεί πέρα!) φημίζονται για τα ξέφρενα πάρτυ τους. Πολλά είναι και τα clubs που βρίσκονται στην πόλη, αλλά αυτοί που ξέρουν από πραγματική διασκέδαση προτιμούν τοLe Safari στην τοποθεσία Seignosse, πέντε μίλια από την ακτή. Για την ακρίβεια πάρτε μια γεύση:



Και θαυμάστε τα τεράστια κύματα της περιοχής:



Portixol, Μαγιόρκα

Τα τελευταία τρία χρόνια, το μικρό αυτό λιμανάκι λίγα λεπτά από το κέντρο της Πάλμα, υπέστη μια ριζική ανανέωη προς το καλύτερο. Μία σύντομη βόλτα και μπορεί να δει κανείς την πεμπτουσία της νυχτερινής διασκέδασης στην καθαρότερη μορφή της. Μικρά, αλλά και μεγάλα bar έκαναν την εμφάνισή τους και νέα άτομα από όλον τον κόσμο άρχισαν να συρρέουν κατά δεκάδες. Εσείς τι κάνετε; Μα φυσικά επισκέπτεστε το Nassau beach club (το οποίο σημειωτέον έχει και "υποκατάστημα" στην Ίμπιζα) και καταναλώνετε χωρίς έλεος (αλλά με μέτρο) τα υπέροχα κοκτέηλς του. Με ή χωρίς αυτά θα χορέψετε μέχρι το πρωί στους ρυθμούς της Deep House μουσικής. Τα πάρτυ ξεκινάνε νωρίς το απόγευμα και τελειώνουν τις πρώτες πρωινές ώρες! Το hangover ξεπερνιέται απαραιτήτως σε ένα από τα δωμάτια του στυλάτου Portixol  , με περίπου 250€ το δίκλινο.

Δείτε το βίντεο από τα εγκαίνια του club:



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v