Προσφορές αεροπορικών: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Είστε ήδη σε mood καλοκαιρινών διακοπών; Κι εμείς. Γι' αυτό συγκεντρώνουμε τις πιο hot προσφορές των αεροπορικών εταιρειών, κλείνουμε τα εισιτήριά μας από τώρα, κι αφήνουμε τους άλλους να ανησυχούν για την κρίση.
Προσφορές αεροπορικών: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα
Το παρατηρήσατε κι εσείς; Πρώτη μέρα πίσω στο γραφείο, με την άνοιξη να μας κλείνει το μάτι έξω από το παράθυρο πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος, την όρεξη για δουλειά στο ναδίρ και τη διάθεση να ξαναφύγουμε… τώρα, αύριο, το επόμενο Σαββατοκύριακο, όσο πιο γρήγορα γίνεται, επιτακτική. Κατ’ αρχάς, για να σας παρηγορήσουμε, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς απέχει κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες. Περισσότερα περί αυτού θα ακολουθήσουν εντός των ημερών. Αλλά έχουμε κι άλλο.

Μαζί με εκείνη που ακολουθεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, η περίοδος που διανύουμε αποτελεί την ιδανικότερη για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων. Γιατί; Ακριβώς επειδή οι αεροπορικές, έχοντας αφήσει πίσω τους τις αυξημένες πωλήσεις και τα γεμάτα δρομολόγια της εορταστικής περιόδου –που, μεταξύ μας, φέτος δεν ήταν και τόσο ευοίωνα για το καλοκαίρι που ακολουθεί– κρίνουν ότι για τουλάχιστον ένα δίμηνο, μέχρι την έναρξη του καλοκαιριού, θα παρατηρήσουν μια διόλου ευκαταφρόνητη κάμψη. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο αρχίζουν να συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα κάνει την καλύτερη προσφορά –έχουμε γίνει κουραστικοί, το ξέρουμε, αλλά εκείνο το 414 ευρώ πήγαιν’ έλα Νέα Υόρκη της British Airways λίγο μετά τα φετινά Χριστούγεννα δύσκολα θα το ξεχάσουμε– προς όφελος όλων μας.

Το καλύτερο όλων είναι ότι οι προσφορές που εμπνέονται αυτές τις μέρες τα τμήματα marketing των αεροπορικών –low cost και μη– ισχύουν μεν για κρατήσεις που πραγματοποιούνται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, συνήθως περί τις 10 μέρες από την ανακοίνωσή τους, αλλά κανείς δε σας απαγορεύει η πτήση για την οποία θα κάνετε κράτηση να είναι τον ερχόμενο Αύγουστο. Ίσα ίσα, που όσο νωρίτερα κλείσετε τα εισιτήρια των καλοκαιρινών σας διακοπών τόσο φθηνότερα θα σας κοστίσουν. Εκεί ακριβώς ποντάρουν και οι εταιρείες, στο ότι οι πελάτες τους θα έχουν αρχίσει να ονειρεύονται τις καλοκαιρινές τους διακοπές αυτές τις μέρες –και όχι στο ότι θα εμπνευστείτε ένα ταξιδάκι αστραπή για το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί στο Πάσχα και την Πρωτομαγιά.

Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στις προσφορές που συγκεντρώσαμε και… αρχίστε να καταστρώνετε (τα καλοκαιρινά σας) σχέδια –και να κάνετε κρατήσεις εγκαίρως.

* 17 προορισμοί στην Ελλάδα και άλλοι τόσοι στο εξωτερικό… χαρίζονται από την Aegean προς 39 ευρώ για τους πρώτους και 69 ευρώ για τους δεύτερους, one way, με όλους τους φόρους, τη χρέωση της κάρτας και –εννοείται, γιατί η Aegean δε θεωρεί τον εαυτό της low cost– τις βαλίτσες σας. Πράγμα που σημαίνει, κάτι λιγότερο από 140 ευρώ Αθήνα – Παρίσι μετ’ επιστροφής, όποτε θέλετε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Μόνο βιαστείτε, κρατήσεις μέχρι τις 23 Απριλίου.

* Τι θα λέγατε για Ιταλία; Η Alitalia εγγυάται τις τιμές των 206 ευρώ για Μιλάνο και 204 για Ρώμη από Αθήνα, και 198 ευρώ για Ρώμη από Θεσσαλονίκη. Οι τιμές είναι μετ’ επιστροφής και περιλαμβάνουν (μετράτε;) φόρους, τέλη, χρεώσεις πιστωτικών, επίναυλο καυσίμων και κανονικά βαλίτσες στο check in. Επίσης, Αθήνα – Βαρκελώνη 227 ευρώ (με όλα τα παραπάνω, μην τα ξαναλέμε), Αθήνα – Μόναχο 227 ευρώ και Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη 230 ευρώ. Σημειώστε ότι ο απαιτούμενος ελάχιστος χρόνος παραμονής είναι ένα Σαββατόβραδο μετά την αναχώρηση, οπότε τα διήμερα μεσοβδόμαδα αποκλείονται.

* Η αγαπημένη μας low cost, Sky Europe, πέραν του ότι κάνει τακτικότατα προσφορές για Βιέννη και Πράγα, πρωτοπορεί και με μία ακόμα καταπληκτική ιδέα: το Happy Hour, κατά τη διάρκεια του οποίου (καθημερινές από τις 12.00 μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι ώρα κεντρικής Ευρώπης, ήτοι από τη 1.00 μέχρι τις 2.00 ώρα Ελλάδας) μπορούμε να κλείσουμε τα φθηνότερα εισιτήρια online. Βάλτε υπενθύμιση και… μπείτε εγκαίρως.

* Μόνο μέχρι σήμερα –προλάβετε!– ισχύει η μοναδική προσφορά της Air France που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Αθήνα – Πεκίνο 473 ευρώ, Αθήνα – Φιλαδέλφεια 376 ευρώ, Αθήνα – Rio de Janeiro 776 ευρώ και Αθήνα – Τορόντο 556 ευρώ. Οι τιμές περιλαμβάνουν φόρους, χρεώσεις, επίναυλους και όλα τα σχετικά, και το μόνο που ζητούν από εσάς είναι ένα Σαββατόβραδο να μεσολαβεί στην αναχώρηση και την επιστροφή σας. Δεν είναι και πολλά, έτσι;

* Η low cost Vueling, που πετά από Αθήνα για Μαδρίτη και Βαρκελώνη –ό,τι πρέπει για ένα καλοκαιρινό long weekend στην Costa Brava– διαθέτει ένα εκατομμύριο θέσεις προς 30 ευρώ one way, φόρων περιλαμβανομένων. Μαζί με χρέωση πιστωτικής, αν δεν παραδώσετε βαλίτσες στο check in, η τελική τιμή μετ’ επιστροφής βγαίνει περί τα 75 ευρώ. Προλάβετε, η προσφορά ισχύει για κρατήσεις μέχρι τις 22 Απριλίου –και για πτήσεις από το Μάιο έως και τον Ιούλιο.

* Είστε σε ακόμη πιο… κοσμοπολίτικο mood; Και για εσάς έχουμε κάτι. Η KLM έχει να προτείνει εξωτικά ταξίδια από την Αθήνα στον κόσμο, σε ανταγωνιστικές τιμές: Λος Άντζελες 875 ευρώ, Δελχί 773 ευρώ, Μεξικό 796 ευρώ και Τόκιο 1043 ευρώ. Φόροι και όλα τα παρελκόμενα περιλαμβάνονται.

* Για τη Singapore τα είπαμε. Η αεροπορική που διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πολυτέλειας, μπορεί να μην κάνει αυτήν την εποχή κάποια έκπτωση στα εισιτήριά της, μας δίνει όμως τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουμε στη Σιγκαπούρη πληρώνοντας μόλις 1 ευρώ σε μερικά από τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της, και την επόμενη μέρα να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς έναν από τους εξωτικούς προορισμούς της. Πόσο καλύτερο από ένα ακόμη 5ωρο transit σε αεροδρόμιο θα μπορούσε να γίνει;

* Μιλώντας για πολυτέλεια, έχετε πετάξει ποτέ με την Emirates; Αν όχι, ευκαιρία να το κάνετε. Η αεροπορική των Εμιράτων ρίχνει τις τιμές της –παρακινούμενη, προφανώς, και από τον ανταγωνισμό της low cost Air Arabia, που καταφθάνει σήμερα στο Ελ. Βενιζέλος– τόσο ώστε να αγγίζουν τα 395 ευρώ για Ντουμπάι, 544 ευρώ για Δελχί, 700 ευρώ για Χονγκ Κονγκ και 559 ευρώ για Cape Town. Όλες οι τιμές μετ’ επιστροφής, κρατήσεις μέχρι 30 Ιουνίου, πτήσεις το ίδιο, φόροι κλπ περιλαμβάνονται.

* Ανάλογες προσφορές κάνει αυτές τις μέρες και η αυτοδιαφημιζόμενη ως 5άστερη αεροπορική, Qatar Airways: 512 ευρώ για Δελχί, 496 ευρώ για Τεχεράνη, 328 ευρώ για Ντουμπάι, 543 ευρώ για Μπανγκόκ και 588 ευρώ για Σιγκαπούρη. Κρατήσεις μέχρι 31 Μαΐου, πτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου, επιστροφή και φόροι και τα σχετικά μέσα στις τιμές.

(*) Disclaimer: Επειδή μετά από κάθε δημοσίευμα σχετικό με προσφορές αεροπορικών λαμβάνουμε τουλάχιστον ένα e-mail που υπονοεί ότι οι αεροπορικές κοροϊδεύουν εμάς, εμείς κοροϊδεύουμε εσάς ή απλά, γενικά και αόριστα, η προσφορά δεν υπάρχει, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι χαμηλές αυτές τιμές δεν αφορούν όλες τις θέσεις σε όλες τις πτήσεις μιας αεροπορικής εταιρείας. Αν όλοι οι επιβάτες πλήρωναν 50 ευρώ ανά σκέλος πτήσης επί ένα ολόκληρο εξάμηνο, όλες οι αεροπορικές θα χρεοκοπούσαν. Οι τιμές ισχύουν για ένα ποσοστό από τις θέσεις του αεροπλάνου, συνήθως περί το 20%, το οποίο είναι αυτό που θα πουληθεί πρώτο –εξ ου και η λογική όσο νωρίτερα κλείσετε εισιτήρια τόσο φθηνότερα θα τα βρείτε. Όταν μπαίνετε σε sites αεροπορικών για να κλείσετε εισιτήρια εκμεταλλευόμενοι μια προσφορά, ξεχάστε τα τριήμερα: τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, και πριν μια ώρα να ανακοινώθηκε η προσφορά, τα τριήμερα της Πρωτομαγιάς, του Αγίου Πνεύματος και όποιο άλλο ακολουθεί έχουν σίγουρα πουληθεί.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v