Navigator of the Seas: Μπήκαμε στο κρουαζιερόπλοιο υπερπαραγωγή

Ένα κρουαζιερόπλοιο με πεζόδρομους, τοίχο αναρρίχησης, παγοδρόμιο, σινεμά και θεατρικές παραστάσεις κάθε βράδυ κλίνει μάλλον προς το χαρακτηρισμό της πλωτής πολιτείας. Την περιηγηθήκαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Navigator of the Seas: Μπήκαμε στο κρουαζιερόπλοιο υπερπαραγωγή
Οι φήμες έλεγαν ότι το κρουαζιερόπλοιο υπερπαραγωγή της Royal Caribbean International, άρτι αφιχθέν στον Πειραιά, είχε δέσει στην προβλήτα 4. Η πληροφορία αυτή για τους γνωρίζοντες δεν ήταν καθόλου ασήμαντη, καθότι η εν λόγω προβλήτα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για εμπορευματοκιβώτια κι αυτό έλεγε πολλά για το μέγεθος του κρουαζιερόπλοιου, και αύξανε την ένταση των ψιθύρων, που είχαν αρχίσει να μετατρέπονται σε θόρυβο και να ακούγονται στο λιμάνι και τις γύρω περιοχές.

Το λεωφορειάκι που μας παραλαμβάνει από το σταθμό επιβατών εξωτερικού για να μας φέρει στη σκάλα του Navigator of the Seas επιβεβαιώνει τις φήμες περί της προβλήτας 4, ενώ το μέγεθος του κρουαζιερόπλοιου, ειδικά την πρώτη φορά που το αντικρίζεις απ’ έξω, καθιστά προφανές ότι ήταν δύσκολο να έχει δέσει οπουδήποτε αλλού. Έλεγχος διαβατηρίων, έλεγχος χειραποσκευών και εισερχόμαστε στα… άδυτα μιας πλωτής πολιτείας πασπαλισμένης με glitter.

Το πρώτο πράγμα που «πιάνει» το μάτι –πέραν της αναμενόμενης πολυτέλειας– είναι η έμφαση που έχει δοθεί στην παραμικρή λεπτομέρεια: από τα ταβάνια, που αλλάζουν φωτισμό και σχέδιο ανάλογα με το χώρο του πλοίου στον οποίο βρίσκονται, μέχρι το χαλάκι του ασανσέρ που αλλάζει καθημερινά για να γράφει την ημέρα της εβδομάδας –καθότι η αίσθηση του χρόνου σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι λογικό να χάνεται– τίποτα μέσα στο Navigator δε μοιάζει τυχαίο: υπάρχει ακόμη και πρόβλεψη για ντίσκο εφήβων, με εμφανή στην είσοδο την πινακίδα “area reserved for teens only”, στην οποία βέβαια δε θα βρείτε ούτε σταγόνα αλκοόλ.

Αδιαμφισβήτητο highlight, το Royal Promenade, φτιαγμένο ώστε να θυμίζει κεντρικό πεζόδρομο κάποιας στιλάτης μεγαλούπολης. Πλαισιωμένο από μαγαζιά, εστιατόρια, café και bar που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, με πινακίδες δρόμου, ένα αυτοκίνητο αντίκα και άλλες μικρές λεπτομέρειες, όπως το πανέμορφο, ξύλινο Floral Cart που θυμίζει υπαίθριο πάγκο ανθοπώλη να διακοσμούν κάποια σημεία του, το Royal Promenade φιλοξενεί κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα ένα μεγάλο πάρτι για το κλείσιμο της ημέρας. Οι καμπίνες του πλοίου που βλέπουν εδώ, στην περαντζάδα, μαθαίνουμε ότι συναγωνίζονται επάξια τις εξωτερικές, ocean view, στις προτιμήσεις των επιβατών.

Η διασκέδαση, βέβαια, ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει εδώ. Οι επιλογές onboard είναι τόσες πολλές που πραγματικά αμφιβάλλουμε αν προλαβαίνει κανείς να τις «χορτάσει» σε μία εβδομάδα κρουαζιέρας. Για να αναφέρουμε μόνο κάποιες: εντυπωσιακά διαμορφωμένο θέατρο, στο οποίο ένας από τους θιάσους που έχει αγοράσει η Royal Caribbean για τα πλοία της ανεβάζει διαφορετικό έργο -δύο παραστάσεις κάθε βράδυ-, παγοδρόμιο επίσης με παράσταση κάθε βράδυ αλλά και ελεύθερο για την εξάσκηση των επιβατών τις υπόλοιπες ώρες, σινεμά, εντυπωσιακό υπερπολυτελές καζίνο με διακόσμηση εμπνευσμένη από τη Mardi Gras της Νέας Ορλεάνης και ενσωματωμένο μπαρ “The Dungeon” που μοιάζει βγαλμένο από την ταινία «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» και, βέβαια, ντίσκο με ζωντανή μουσική στο υψηλότερο σημείο του πλοίου, το χαρακτηριστικό «ιπτάμενο δίσκο» της Royal Caribbean, με απρόσκοπτη θέα στις πισίνες.

Όσο για τη φόρμα σας; Χάσαμε το λογαριασμό μετρώντας: γήπεδα μπάσκετ, γκολφ, skating, το παγοδρόμιο που ήδη αναφέραμε, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, spa με άκρως εξειδικευμένες θεραπείες, εσωτερικό και εξωτερικό Jacuzzi, σεμινάρια well being, και φυσικά εσωτερική και εξωτερική πισίνα, με ειδικές περιοχές περιορισμένου βάθους για τα παιδιά. Όλα αυτά για να αντισταθμίσουν τις τύψεις από τις γαστριμαργικές… αταξίες που σίγουρα θα κάνετε, καθότι το φαγητό onboard είναι εξαιρετικό: μεγάλη ποικιλία επιλογών για vegetarians και μη, από ολόφρεσκες σαλάτες μέχρι "αμαρτωλή" πίτσα και burgers, ελαφριά σνακ και ευφάνταστες έθνικ δημιουργίες και γλυκά σκέτους πειρασμούς βρήκαμε στο μεσημεριανό μπουφέ, οπότε υποθέτουμε ότι εξίσου –αν όχι περισσότερο– δελεαστικό θα είναι και το δείπνο, το οποίο σερβίρεται στο κύριο εστιατόριο υπερπαραγωγή.

Εντυπωσιαστήκαμε; Αναμφισβήτητα. Το Navigator of the Seas, πολύ περισσότερο από ένα απλό κρουαζιερόπλοιο, με τους 14 ορόφους του, είναι μια πλωτή πολιτεία φτιαγμένη από το πολυτελέστερο υλικό των ονείρων, η οποία μάλιστα προσφέρει τόσο πολλές επιλογές που με το ζόρι θα καταφέρετε να την αφήσετε για να κατεβείτε στα λιμάνια που θα δένει. Μετά από ένα γεμάτο τρίωρο περιπλάνησης, το μόνο αρνητικό που βρήκαμε να παρατηρήσουμε είναι το γεγονός ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους του πλοίου, πλην του ανοιχτού pool bar –ακόμη και στις ξαπλώστρες δίπλα στην πισίνα, και σε όλα τα εστιατόρια, τα café, τα bar και τη ντίσκο. Αν το παραβλέπαμε, θα λέγαμε ότι το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για την επόμενη κρουαζιέρα σας.

Το Navigator of the Seas ταξιδεύει σε Μεσόγειο και Δυτική Καραϊβική. Οι τιμές, ενδεικτικά, ξεκινούν από 460 ευρώ κατ' άτομο για την 5ήμερη κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο και από 490 ευρώ για την αντίστοιχη 5ήμερη στη Δυτική Καραϊβική. Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές επισκεφθείτε το site της Royal Caribbean ή τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα, ταξιδιωτικό οργανισμό Navigator.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v