ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Εξασφαλίστε τη ”σωστή” θέση στο αεροπλάνο

Η εμπειρία της υπερατλαντικής πτήσης μπορεί να γίνει εξαιρετικά δυσάρεστη, αν ο χώρος του καθίσματος δεν είναι αρκετός ή αν ο διπλανός συνεπιβάτης σας δε φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει, έστω και για λίγο, το μπράτσο του καθίσματος. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα tips που μπορείτε να εφαρμόσετε πριν από την πτήση, προκειμένου να γλιτώσετε από τέτοια δυσάρεστα γεγονότα κατά τη διάρκειά της.

Εξασφαλίστε τη ”σωστή” θέση στο αεροπλάνο

Όσοι έχουν περάσει έστω μία υπερατλαντική πτήση στριμωγμένοι στο κάθισμα της οικονομικής θέσης χωρίς να μπορούν να κινηθούν ή, έστω, να ακουμπήσουν στο μπράτσο του καθίσματος, το οποίο τελεί υπό την κατάληψη του διπλανού συνεπιβάτη, αναμφισβήτητα θα εκτιμούσαν δεόντως την αξία ενός άδειου καθίσματος δίπλα τους.

Τα καλά νέα είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, με τη διάθεση του online συστήματος κράτησης από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες η διαδικασία ανάθεσης καθίσματος έπαψε να θυμίζει κλήρωση του Τζόκερ. Η δυνατότητα επιλογής καθίσματος είναι πλέον στη διάθεση όποιου το επιθυμεί.

Τα… ακόμη καλύτερα νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένα tips, που δεν είναι ακόμη ευρύτατα διαδεδομένα στην ταξιδιωτική κοινότητα, και που αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα στην επιλογή του ”σωστού” καθίσματος –αυτού που έχει αρκετό χώρο μπροστά και πίσω, για το απαραίτητο recline και, ει δυνατόν, άδειο κάθισμα δίπλα.

Ο νούμερο ένα κανόνας λέει ότι δεν κλείνουμε αεροπορικό εισιτήριο αν δεν επισκεφθούμε πρώτα το site Seatguru, στο οποίο βρίσκουμε αναλυτικά σχεδιαγράμματα των εσωτερικών όλων των αεροσκαφών των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών. Η διαδικασία αναζήτησης είναι εξαιρετικά απλή: επιλέγετε την αεροπορική εταιρεία από την αλφαβητική λίστα στα αριστερά και στη συνέχεια το αντίστοιχο αεροσκάφος στο νέο μενού που εμφανίζεται στην ίδια θέση.

Τα χρώματα των καθισμάτων, πράσινο, κίτρινο και κόκκινο, υποδηλώνουν την ”ποιότητά” τους –μέτριο κάθισμα, καλό ή κακό. Περνώντας τον κέρσορα πάνω από κάθε κάθισμα, διαβάζουμε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το χώρο μπροστά του, το τραπεζάκι, τον αποθηκευτικό χώρο, την εγγύτητά του σε χώρους όπως η κουζίνα και το μπάνιο και όποια άλλη ιδιαιτερότητα μπορεί να έχει.

Αφού λοιπόν εντοπίσετε και σημειώσετε να αποφύγετε τα ”κόκκινα” καθίσματα, επιστρέφετε στο online σύστημα κρατήσεων της αεροπορικής σας και αναζητάτε μία σειρά καθισμάτων στην οποία να υπάρχει μόνο μία κράτηση –και αυτή να αφορά είτε το κάθισμα του διαδρόμου είτε αυτό δίπλα στο παράθυρο. Επιλέγετε και κλείνετε το αντίστοιχο ”εξωτερικό” κάθισμα, αφήνοντας το μεσαίο κενό.

Αν η πτήση δεν είναι πλήρης, έχετε πολλές πιθανότητες το κάθισμα δίπλα σας να μείνει άδειο. Ακόμη καλύτερα, αν κλείνετε δύο εισιτήρια, επιλέξτε δύο θέσεις παραθύρου και διαδρόμου, ώστε το μεσαίο κάθισμα της σειράς να μένει άδειο. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες παρέχουν, επίσης, τη δυνατότητα να αλλάξετε την επιλογή της θέσης σας αρκετές φορές πριν από την πτήση –με τον τρόπο αυτόν μπορείτε να τσεκάρετε αν το κάθισμα δίπλα σας παραμένει άδειο και, αν όχι, να αλλάξετε θέση.

Αν παρ’ όλες τις προσπάθειες καταλήξετε σε γεμάτη πτήση –πράγμα διόλου απίθανο, λόγω των ημερών– εξετάστε την πιθανότητα μιας νέας γνωριμίας ξεκινώντας τη συζήτηση με τον συνεπιβάτη που δε φαίνεται διατεθειμένος να κατεβάσει το χέρι του από το μπράτσο του καθίσματος. Μπορεί να σας συμπαθήσει τόσο ώστε να σας το παραχωρήσει.

Ή να απορροφηθείτε τόσο από τη συζήτηση που να ξεχάσετε πόσο άβολη είναι η θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

Το site SeatGuru
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2