Τα 10 καλύτερα ταξιδιωτικά sites

Αναζητάτε εναγωνίως αεροπορικά εισιτήρια δύο ημέρες πριν το ταξίδι σας; Προγραμματίζετε τις επόμενες διακοπές σας; Θέλετε να ανταλλάξετε εμπειρίες και ταξιδιωτικά tips με άλλους ταξιδιώτες; Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 sites που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα, είτε ψάχνετε τα πολυτελέστερα spa στον κόσμο, είτε θέλετε να μάθετε ποιo ξενοδοχείο έχει το χειρότερο room service για να το αποφύγετε.
Τα 10 καλύτερα ταξιδιωτικά sites

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι είναι οι ταξιδιώτες που εμπιστεύονται το internet όχι μόνο για την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά και για την επιλογή ξενοδοχείου, την ενοικίαση αυτοκινήτου και την ανταλλαγή ταξιδιωτικών εμπειριών με ανθρώπους από κάθε σημείο του πλανήτη.

Εμείς αναζητήσαμε ανάμεσα στα πολυάριθμα ταξιδιωτικά sites 10 από τα καλύτερα σε ό,τι αφορά τη χρησιμότητα, τα φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά και την αισθητική τους, και σας τα παρουσιάζουμε.

Η λίστα που ακολουθεί δεν περιλαμβάνει τα δημοφιλέστερα ταξιδιωτικά site, όπως τα Expedia, Tripadvisor και Travelocity, ή τα επίσημα site των αεροπορικών εταιρειών, όχι επειδή δεν τα θεωρούμε άξια αναφοράς, αλλά λόγω της δημοτικότητας που ήδη απολαμβάνουν -η αναζήτηση επικεντρώθηκε στα πρωτότυπα, άγνωστα εν πολλοίς, site που έχουν κάτι νέο και διαφορετικό να προσφέρουν στο χρήστη τους.

Είτε, λοιπόν, τρέχετε για τα εισιτήρια του αυριανού σας ταξιδιού, είτε προγραμματίζετε εγκαίρως τις καλοκαιρινές σας διακοπές, είτε αναζητάτε τον επόμενο προορισμό σας, μη φύγετε πριν επισκεφθείτε τους παρακάτω δικτυακούς τόπους.

Concierge.com

Το site του δημοφιλούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler διαθέτει όλο το περιεχόμενο του περιοδικού, καθώς και μοναδικά ταξιδιωτικά άρθρα και tips. Οι αναζητήσεις γίνονται με βάση τον προορισμό, το ξενοδοχείο ή τη δραστηριότητα –όπως κρουαζιέρα ή σκι. Εδώ θα βρείτε, επίσης, τις διάσημες λίστες του περιοδικού, όπως τα καλύτερα ξενοδοχεία ή τα πολυτελέστερα spa στον κόσμο, καθώς και μετατροπείς συναλλάγματος, χάρτες και πληροφορίες για τον καιρό σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Flyertalk.com

Το FlyerTalk, που ιδρύθηκε το 1998 από έναν απογοητευμένο πελάτη των προγραμμάτων Frequent Flyer των αεροπορικών εταιρειών, επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν καλύτερα τα μίλια που κερδίζουν στα προγράμματα frequent flyer, τους πόντους της πιστωτικής τους κάρτας, όπως και αυτούς των ξενοδοχείων. Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει το δικό της forum συζητήσεων, ενώ υπάρχει και live chat, για απορίες της τελευταίας στιγμής.

Gridskipper.com

Ιδιοκτησία της… αυτοκρατορίας του Internet Gawker Media, το Gridskipper αυτοαποκαλείται ”αστικός ταξιδιωτικός οδηγός” και είναι ακριβώς αυτό: ένας οδηγός για τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, με πληροφορίες που προέρχονται, κυρίως, από e-mail χρηστών και άρθρα εφημερίδων. Οι πιο πρόσφατες από αυτές, μάλιστα, περιλαμβάνουν ένα blog σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Παρίσι και ένα διαδραστικό χάρτη με όλα τα μπαρ της Νέας Υόρκης. Παρ’ όλα αυτά, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν πριν από έξι μήνες ή και περισσότερο.

HotelChatter.com

Αυτό το site περιλαμβάνει μη λογοκριμένες κριτικές ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο. Εδώ θα βρείτε τα θετικά, τα αρνητικά και τα… απαράδεκτα αναρίθμητων ξενοδοχείων, από το Σικάγο μέχρι τη Βαρκελώνη και από το Τόκυο μέχρι τη Μελβούρνη. Η κατηγορία ”Hotel Hell” περιλαμβάνει ιστορίες τρόμου (όπως αυτή για τα έντομα που βρέθηκαν σε κρεβάτι του ξενοδοχείου Pembridge Palace Hotel στο Λονδίνο), η κατηγορία ”Hotel Heaven” αποδίδει τα εύσημα στα ξενοδοχεία που το αξίζουν, και το ”Celebrity Scoops” θα σας δώσει πληροφορίες για τα ξενοδοχεία όπου εθεάθησαν οι αγαπημένοι σας star. Μοναδικό μελανό σημείο του site είναι η σχετική δυσκολία που θα συναντήσετε αν θελήσετε να αναζητήσετε πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

IgoUgo.com

Αν το ταξίδι σας βρίσκεται ακόμη σε… εμβρυακό στάδιο και αναζητάτε έμπνευση, αυτό είναι το ιδανικότερο site για να αρχίσετε την αναζήτησή σας. Οι συγγραφείς του IgoUgo γράφουν λεπτομερή ταξιδιωτικά άρθρα για ταξίδια που πραγματοποίησαν πρόσφατα, με αποτέλεσμα να βρίσκετε εδώ πληροφορίες σχετικά με οτιδήποτε ψάχνετε –από το πώς να περάσετε ένα 24ωρο στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας μέχρι τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Σικάγο. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του site είναι ότι όποιος από τους χρήστες του το επιθυμεί μπορεί να γράψει το δικό του travel journal το οποίο ανταμείβεται με πόντους οι οποίοι ανταλλάσσονται με κάρτες δώρων και μίλια προγραμμάτων frequent flyer.

Kayak.com

Σε αντίθεση με άλλα μεγάλα sites αναζήτησης πτήσεων, το Kayak περιλαμβάνει τις πτήσεις αρκετών low cost airlines, όπως της Jet Blue και της Spirit Airlines. Διαθέτει επίσης αρκετά χαρακτηριστικά φιλικά προς το χρήστη, όπως η αποθήκευση του αεροδρομίου αναχώρησης, η αναζήτηση ανάμεσα σε διαφορετικά αεροδρόμια (για άφιξη και αναχώρηση) ταυτόχρονα και η δυνατότητα διαγραφής των πτήσεων που δεν ταιριάζουν στις ώρες του ταξιδιού σας.

Priceline.com

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το eBay των ταξιδιωτών. Στο Priceline μπορείτε να ορίσετε το χρηματικό ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή ένα αεροπορικό εισιτήριο και να δείτε τις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αν, για παράδειγμα, ορίσετε την τιμή στα 90 ευρώ για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου 4 αστέρων στη Νέα Υόρκη, έχετε αρκετές πιθανότητες να μείνετε σε ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της πόλης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους χρήστες του site, σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, μπορείτε να βρείτε δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων ακόμη και με 50 ευρώ. Αξίζει ένα κλικ, έστω και μόνο για να δοκιμάσετε την τύχη σας.

SeatGuru.com

Εδώ θα βρείτε λεπτομερείς χάρτες των θέσεων των αεροσκαφών περισσότερων από 30 αεροπορικών εταιρειών. Οι θέσεις εμφανίζονται με χρώματα, που τα κατηγοριοποιούν ανάλογα με την ποιότητά τους –η πράσινη θέση είναι καλή, το κίτρινο χρώμα απαιτεί την προσοχή σας, ενώ το κόκκινο κάθισμα καλύτερα να το αποφύγετε. Αφού επιλέξετε την αεροπορική εταιρεία και το αεροπλάνο με το οποίο θα πετάξετε, επισκεφθείτε το SeatGuru για να δείτε ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκεται η θέση σας, καθώς επίσης και ποιες παροχές (όπως video ή πρόσβαση στο internet) διαθέτει.

Airtickets.gr

Η ελληνική εκδοχή των μεγάλων ταξιδιωτικών sites στέκεται επάξια απέναντι στους ανταγωνιστές της, προσφέροντας πολλές επιλογές αναζήτησης πτήσεων, ξενοδοχείων και αυτοκινήτων προς ενοικίαση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Για όσους αναζητούν έμπνευση σχετικά με το επόμενο ταξίδι τους, παρέχεται η δυνατότητα θεματικής αναζήτησης, με κατηγορίες που περιλαμβάνουν κρουαζιέρες, μουσικά events, ταξίδια νεονύμφων, εξωτικούς προορισμούς και περιπετειώδεις διακοπές.

Lastminute.gr

Το site για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής παρέχει τη δυνατότητα κράτησης αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και ενοικίασης αυτοκινήτων έως και μία ημέρα πριν την αναχώρηση. Περιλαμβάνει, επίσης, προσφορές διαμονής σε Ελλάδα και Κύπρο, κρατήσεις ταξί σε πραγματικό χρόνο και πολλά links για χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες, όπως πρόγνωση καιρού και χάρτες.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v