Αυτές είναι οι πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης

Στο top-12 των πιο φιλικών πόλεων της Ευρώπης σύμφωνα με τους αναγνώστες του Conde Nast Traveler, βρίσκεται και η Αθήνα.
Αυτές είναι οι πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης
Οι αναγνώστες του παγκοσμίως φημισμένου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler κλήθηκαν να ψηφίσουν τις πόλεις της Ευρώπης που θεωρούν πιο φιλικές για τον επισκέπτη τους, και η Αθήνα βρέθηκε μέσα στο top-12.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό αφιέρωμα, «πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στο πώς αξιολογούμε μια πόλη: η ιστορία της, η αρχιτεκτονική, οι τέχνες, η γαστρονομία. Ωστόσο, όπως συμβαίνει παντού, οι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν πραγματικά να απογειώσουν ένα μέρος, και στις πόλεις της Ευρώπης ζουν μερικοί από τους φιλικότερους κατοίκους της Γης».

Αναλυτικά, η λίστα με τις πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης, και η περιγραφή του Conde Nast:

12. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Στη νότια ακτή της Κροατίας, φωλιασμένο ανάμεσα στα βουνά και την Αδριατική, το Ντουμπρόβνικ περιβάλλεται από γιγάντια πέτρινα τείχη του 16ου αιώνα. Οι πεζόδρομοί του, η μπαρόκ αρχιτεκτονική (κυρίως η εκκλησία St. Blaise) και, φυσικά, το αστραφτερό γαλάζιο σκηνικό της θάλασσας, βοηθούν να δημιουργηθεί μια αιθέρια αίσθηση σε όλη την πόλη.



11. Αθήνα, Ελλάδα

Η καρδιά της αρχαίας Ελλάδας, η Αθήνα είναι μια πόλη που έχει πλέξει τη σύγχρονη ζωή της γύρω από τα ορόσημα του 5ου αιώνα. Από τη μαγευτική Ακρόπολη μέχρι τα νεοκλασικά κτίρια που στολίζουν την οδό Πανεπιστημίου, είναι αδύνατο να μην μαγευτείτε από την Ιστορία που είναι παντού διάχυτη εδώ –και οι ντόπιοι είναι επίσης από τους πιο φιλικούς στην Ευρώπη.

10. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ένας λαβύρινθος από δεντρόφυτα κανάλια, μπλεγμένα με πλακόστρωτα δρομάκια και στενά κτίρια-θησαυρούς πολιτιστικής κληρονομιάς, το Άμστερνταμ αποκήρυξε τον τίτλο της «ευρωπαϊκής πρωτεύουσας των ναρκωτικών» και πλέον προσελκύει λάτρεις του πολιτισμού, της ιστορίας και των τεχνών.

9. Στοκχόλμη, Σουηδία

Από την πονεμένη νησιώτικη γειτονιά του Södermalm μέχρι τα πολυσύχναστα μπαρ του Östermalm και τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, Gamla Stan, η Στοκχόλμη απλώνεται σε 14 νησίδες, και είναι ανοιχτή και φιλόξενη για όλους.



8. Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η Λισαβόνα εξελίσσεται σε φαβορί για τους ταξιδιώτες του Σαββατοκύριακου (σ.Σ.: από την Μεγάλη Βρετανία, μη βιαστείς να χαρείς, εμείς εδώ δεν έχουμε ακόμα φθηνές πτήσεις) συνδυάζοντας ιστορικά λιθόστρωτα δρομάκια, νεοκλασική και αρ ντεκό αρχιτεκτονική, καθώς και πιο σύγχρονες απολαύσεις σαν τα εστιατόρια μερικών από τους πιο συναρπαστικούς σεφ της Ευρώπης και τις high-end μπουτίκ μόδας.

7. Όσλο, Νορβηγία

Βγαίνοντας από τη σκιά της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης, χάρη στην αξιοσημείωτη υποδοχή που επιφυλάσσουν οι κάτοικοί του, το Όσλο αποκήρυξε το ψυχρό προφίλ του και αναδεικνύεται αργά αλλά σταθερά σε προορισμό για όσους αγαπούν το ντιζάιν, τις αυθεντικές, υπαίθριες αγορές τροφίμων και τις… πλωτές σάουνες.

6. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Από το παιχνίδι με το βιολί μέχρι τη ζωντανή νυχτερινή ζωή που ακούγεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας συνδυάζει άψογα το κέφι της για ζωή με τις αναφορές στη ριζοσπαστική ιστορία της με τη μορφή ορόσημων, μουσείων και ιστοριών που θα σου διηγηθούν άγνωστοι οι οποίοι στην πορεία γίνονται φίλοι σου.



5. Πόρτο, Πορτογαλία

Τα μαγευτικά πλακόστρωτα δρομάκια του προσελκύουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών, οι οποίοι έχουν ερωτευτεί τον ηλιόλουστο καιρό, τη βίντατζ γοητεία, τον πλούσιο συνδυασμό αρχιτεκτονικής, τους φιλόξενους ανθρώπους και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή. Και η ξενοδοχειακή σκηνή του Πόρτο έχει ανταποκριθεί στην πρόκληση, με χαριτωμένα μπουτίκ ξενοδοχεία διάσπαρτα κατά μήκος του ποταμού Douro, άλλα φωλιασμένα στους λόφους που το περιβάλλουν.

3. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Το Ρέικιαβικ, στις ακτές της Ισλανδίας, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Γνωστό για την ηφαιστειακή του δραστηριότητα, οι επισκέπτες συρρέουν στις φυσικές πισίνες εδώ -εξαιρετικά βαθυγάλαζες και αναβράζουσες- συμπεριλαμβανομένου του ιδιαίτερα δημοφιλούς γεωθερμικού Blue Lagoon Spa. Έξω από το νερό, ωστόσο, μια μυριάδα μουσεία αφιερωμένα στη συναρπαστική ιστορία των Βίκινγκς του νησιού, καθώς και μια δημιουργική (και, μερικές φορές, ασυνήθιστη) σκηνή φαγητού και μια σειρά από ιδιαίτερες επιλογές ξενοδοχείων στην Ισλανδία προσφέρονται σε όλους όσους κάνουν το ταξίδι.



2. Μπριζ, Βέλγιο

Όσοι αναζητούν σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, στη μεσαιωνική πόλη της Μπριζ δεν θα απογοητευτούν. Η πρωτεύουσα της Δυτικής Φλάνδρας στο Βέλγιο φιλοξενεί όσους ψάχνουν ευκαιρία για χαλαρή εξερεύνηση πλάι στο νερό και πλακόστρωτα δρομάκια με μαγαζιά σοκολάτας –συν μια φιλικότατη ατμόσφαιρα.

1. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

Διάσημο για τη βασκική κουζίνα του και για τα φανταστικά του pintxo (η εκδοχή των tapas του βορρά, που είναι ίσως τα καλύτερα όλης της Ισπανίας), η γοητεία του San Sebastián είναι ήδη γνωστή στους καλοφαγάδες. Ωστόσο, οι άνθρωποι του Σαν Σεμπαστιάν, αυτής της παραθαλάσσιας πόλης στη Χώρα των Βάσκων, είναι επίσημα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Conde Nast Traveler, οι πιο φιλικοί στην Ευρώπη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v