Με 9€ τον μήνα ταξιδεύεις απεριόριστα σε όλη τη Γερμανία

Την ώρα που εμείς πληρώνουμε 300€ στα πλοία, οι Γερμανοί μόλις απέκτησαν εισιτήριο 9€ για απεριόριστες μετακινήσεις σε ολόκληρη την χώρα.
Με 9€ τον μήνα ταξιδεύεις απεριόριστα σε όλη τη Γερμανία
Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η Γερμανία μόλις έβγαλε μηνιαίες κάρτες διαδρομών για όλα τα ΜΜΜ όλων των γερμανικών πόλεων, οι οποίες κοστίζουν μόλις 9€. Ναι, για όλο τον μήνα, και ναι, για όλο τον κόσμο.

Μοναδική εξαίρεση στα μέσα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι τα IC και ICE, τα τραίνα υψηλής ταχύτητας που συνδέουν τις πόλεις μεταξύ τους. Κατά τα άλλα, το εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα τοπικά και περιφερειακά τραίνα (RB, RE, U-Bahn, S-Bahn), στα λεωφορεία, τα μετρό και τα τραμ.

Σύμφωνα με το σάιτ των γερμανικών συγκοινωνιών, «το εισιτήριο των 9€ ισχύει σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε τοπικό/ περιφερειακό δρομολόγιο, και να κάνετε όσες διαδρομές θέλετε, ανεξάρτητα από την πόλη ή την εταιρεία από την οποία εκδόθηκε. Για παράδειγμα, ένα εισιτήριο που αγοράστηκε στο Μόναχο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διαδρομές στη Στουτγάρδη και την ευρύτερη περιοχή της».

Όπως διαβάζουμε στο μπλογκ GRLand, «η γερμανική κυβέρνηση διοχετεύει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατίδια για τη χρηματοδότηση του μειωμένου εισιτηρίου, ενώ οι εταιρείες μεταφορών μπορούν επίσης να κρατήσουν τα χρήματα από τις πωλήσεις εισιτηρίων των 9 ευρώ».

Το εισιτήριο θα είναι διαθέσιμο και για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, είτε μηνιαίο στα 9€ είτε τριμηνιαίο στα 27€. Από το φθινόπωρο, θα επανεξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω χρηματοδότησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Volker Wissing. «Έχουμε βάλει στο τραπέζι όλα όσα χρειάζονται τα ομόσπονδα κρατίδια, δηλαδή πλήρη αποζημίωση για το έλλειμα από τα εισιτήρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε χαρακτηριστικά. «Για το τι θέλουν τα κρατίδια από άποψη περαιτέρω χρηματοδότησης, θα μιλήσουμε το φθινόπωρο».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v