Το κράτος σου δίνει 300€ για να πας διακοπές στη Σάμο

Οικονομική ενίσχυση για τον τουρισμό στη Σάμο και την Βόρεια Εύβοια, ύψους 300€ και 150€ το άτομο αντίστοιχα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Το κράτος σου δίνει 300€ για να πας διακοπές στη Σάμο
Προκειμένου να στηριχτεί ο τουρισμός στη σεισμοπαθή Σάμο και την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε τροπολογία οικονομικής ενίσχυσης.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, βάσει της τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλει, ενώ τα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης ορίζονται στα 300€ για την Σάμο και τα 150€ για την Βόρεια Εύβοια.

Εισοδηματικά κριτήρια δεν υπάρχουν, μοναδική προϋπόθεση για να κάνεις αίτηση είναι να μην είσαι δικαιούχος του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ ούτε για το 2021-22, ούτε για το 2022-23.

Το ποσό των 150€ θα χορηγηθεί για διακοπές στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, ενώ τα 300€ θα αφορούν διακοπές οπουδήποτε στη Σάμο.

Τα χρήματα θα δοθούν με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα εκδοθεί από τράπεζα στο όνομα του δικαιούχου και θα παραμένει ενεργοποιημένη για 30 μέρες. Η κάρτα θα χρησιμοποιείται για πληρωμές εισιτηρίων, εστίασης και διαμονής αποκλειστικά στις τοπικές επιχειρήσεις. Δεν θα είναι δυνατή η μεταβίβασή της σε άλλο πρόσωπο, ούτε η ανάληψη μετρητών από αυτή. Αν μέσα στις 30 μέρες δεν ξοδευτεί όλο το ποσό, τα χρήματα επιστρέφουν στο δημόσιο.

Οι αιτήσεις αναμένεται να ανοίξουν σε σχετική πλατφόρμα του gov.gr, στην οποία η είσοδος θα γίνεται με κωδικούς Taxisnet.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία αναλυτικά εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v