Με τον Ολυμπιακό στο Final Four

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, κι εμείς σου λέμε όσα πρέπει να γνωρίζεις για να τον ακολουθήσεις στο δρόμο για την κατάκτηση μιας ακόμα ευρωπαϊκής κούπας.
Με τον Ολυμπιακό στο Final Four

Πραγματοποιώντας μια θρυλική εμφάνιση στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός άντεξε στα δύσκολα και νίκησε με 94-88 τη Μονακό για να προκριθεί αισίως στο 11ο Final Four της ιστορίας του.

Αν θες να ακολουθήσεις τον Θρύλο σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό ταξίδι στα αστέρια, δες παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φετινή διοργάνωση, τα εισιτήρια και τις επιλογές ταξιδιού στο Βελιγράδι.



Οι ομάδες και τα προγνωστικά

Μετά την πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο φετινό Final Four είναι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές. Στους ημιτελικούς, οι αγώνες την Πέμπτη 19 Μαΐου θα είναι: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ  στις 22.00 και Ολυμπιακός – Εφές στις 19.00. Ο μεγάλος τελικός θα είναι στις 21 Μαΐου. 

Οι αγώνες θα γίνουν στην Stark Arena (ή Μπεογκράτσκα), το πιο σύγχρονο κλειστό γήπεδο στο Βελιγράδι σε κεντρικό σημείο της πόλης, ανάμεσα στον Δούναβη και τον Σάβο.

Τα προγνωστικά δείχνουν ως μεγάλο φαβορί την Μπαρτσελόνα με προπονητή τον τέως παίκτη του Παναθηναϊκού, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Για τη Ρεάλ, θα λέγαμε ότι είναι ένα τέλος εποχής. Η ισπανική ομάδα έχει πλέον πολλές «μεγαλοκοπέλες», που είτε θα αλλάξουν ομάδα, είτε θα αποσυρθούν. Όσον αφορά την Εφές, έχει ενδιαφέρον ότι ξαναπάει στο Final Four η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα από την άλλη πλευρά, χωρίς να είναι το μεγάλο φαβορί, υπήρξε πολύ σταθερή ομάδα μέσα στη χρονιά. Δεν έκανε ποτέ το μεγάλο «μπαμ», αλλά ήταν σταθερά καλός. Αυτό το Final Four μάλιστα θα είναι ιδιαίτερη στιγμή για τον Γιώργο Πρίντεζη, στα 36 χρόνια του, καθώς ίσως να είναι και το τελευταίο του.

Τα εισιτήρια

Αν δεν ήσουν από εκείνους τους αισιόδοξους που έβγαλαν έγκαιρα εισιτήριο πριν την πρόκριση του Ολυμπιακού, τότε μπορείς να βρεις κάποια από τα εισιτήρια που διαθέτει η διοργάνωση στις ομάδες που προκρίνονται εδώ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 250€ περίπου, ανάλογα τη θέση, αλλά προφανώς τα πιο φτηνά εισιτήρια θα εξαντληθούν και πιο γρήγορα. Τα εισιτήρια σου εξασφαλίζουν θέση σε προημιτελικούς και τελικό.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις λογαριασμό στην υπηρεσία Fan to Fan Marketplace, και να αγοράσεις εισιτήριο από κόσμο που το έχει ήδη κλείσει, αλλά δεν θα έχει τη δυνατότητα να πάει.  Οι τιμές εδώ ξεκινούν από 250€ περίπου για ένα εισιτήριο.

Εισιτήρια μπορείς να βρεις και σε σελίδες μεταπώλησης, οι οποίες αγοράζουν εξ’ αρχής κάποια εισιτήρια και τα πουλούν με «καπέλο». Μια τέτοια σελίδα είναι το Viagogo και πουλά εισιτήρια από 314€.

Μπορείς επίσης να κλείσεις ένα πακέτο διαμονής - εισιτηρίων από το επίσημο πρακτορείο της EuroLeague, για τρία βράδια, με κόστος από 695€, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του εισιτηρίου.

Αρκετός κόσμος επίσης επιλέγει να αγοράσει εισιτήριο από κόσμο έξω από το γήπεδο την ημέρα των αγώνων, αλλά το ρίσκο σε αυτήν την περίπτωση είναι σχετικά μεγάλο.

Πώς θα πας

Με αεροπλάνο, το κόστος για απευθείας πτήσεις μετ’ επιστροφής ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 554€ με Aegean για άφιξη 18 Μαΐου και επιστροφή 24 Μαΐου και 639€ με Air Serbia για άφιξη 18 και επιστροφή 23 Μαΐου. Οι τιμές προφανώς και θα αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι μέρες.

Αν θες να πας οργανωμένα, τότε το LA Travel διαθέτει πακέτο εκδρομής στο Βελιγράδι για το Final Four με κόστος από 350€ και μεταφορά με λεωφορείο και αναχώρηση από Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη. 

Αν επιλέξεις να καλύψεις τα 1000 και κάτι χιλιόμετρα μέχρι το Βελιγράδι με το αυτοκίνητο από Αθήνα, τότε υπολόγισε περίπου 170 ευρώ βενζίνη και περίπου 90 ευρώ για ντίζελ. Για τα διόδια εντός Ελλάδας, το κόστος είναι συν 34 ευρώ περίπου.

Τα διόδια στην Βόρεια Μακεδονία είναι περίπου 6€, ενώ στην Σερβία ο αυτοκινητόδρομος Α1 που θα πάρεις έχει περίπου 13 ευρώ διόδια. Όλα αυτά είναι μόνο για το πήγαινε και προφανώς επιμερίζονται ανάλογα με το πόσα άτομα θα είστε στο αυτοκίνητο.

Για αξιοθέατα, επιλογές διαμονής και όμορφες βόλτες στην πρωτεύουσα της Σερβίας δες εδώ:

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να πας τώρα Βελιγράδι

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v