10€ θα χρεώνει η Βενετία την είσοδο στην πόλη σε τουρίστες

O δήμαρχος της Βενετίας λέει ότι η πόλη είναι «η πρώτη στον κόσμο» που θα κάνει «αυτό το δύσκολο πείραμα».
10€ θα χρεώνει η Βενετία την είσοδο στην πόλη σε τουρίστες
Θα πλήρωνες ποτέ είσοδο για να δεις μια πόλη του εξωτερικού; Οι αρχές στη Βενετία το θεώρησαν καλή ιδέα και σχεδιάζουν να χρεώνουν τους ημερήσιους ταξιδιώτες έως και 10 ευρώ για να μπουν στην πλωτή πόλη.

Ο λόγος είναι ότι προσπαθούν να ελέγξουν τον τουρισμό, αφού ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τα επίπεδα πριν από την πανδημία, το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Το σύστημα κρατήσεων θα ξεκινήσει τον Ιούνιο με ένα εξάμηνο πιλοτικής λειτουργίας, πριν τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Ο Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήμαρχος της Βενετίας, ανέφερε ότι η πόλη ήταν «η πρώτη στον κόσμο» που διεξήγαγε «αυτό το δύσκολο πείραμα».

Τα σχέδια για εισιτήριο βρίσκονται στα σκαριά από τότε που το μέτρο εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση στα τέλη του 2018, ως λύση για τον μαζικό τουρισμό σε μια πόλη που, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, προσέλκυε περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως.

Αυτός ο αριθμός μειώθηκε μετά την πανδημία και παρόλο που οι επισκέπτες επέστρεψαν, το Σαββατοκύριακο του Πάσχα ήταν η πρώτη περίοδος ανάκαμψης του τουριστικού τομέα, καθώς περισσότεροι από 125.000 άνθρωποι γέμισαν τις πλατείες και τα σοκάκια της Βενετίας.

«Ο τουρισμός στη Βενετία ξεκινά ξανά και είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα για τους [τουριστικούς] φορείς», έγραψε ο δήμαρχος στο Twitter. «Σήμερα, πολλοί έχουν καταλάβει ότι το σύστημα κρατήσεων είναι ο σωστός δρόμος για μια πιο ισορροπημένη διαχείριση του τουρισμού».

Το μέτρο θα ισχύει για ημερήσιους ταξιδιώτες, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων και να πληρώσουν μεταξύ 3 και 10 ευρώ, ανάλογα με το πόσο γεμάτη είναι η πόλη την ημέρα που θέλουν να επισκεφθούν.

Πηγή: Guardian 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v