Ας αρχίσει η σεζόν!

Η σεζόν για το 2022 στις Κυκλάδες που μόλις ξεκινάει, προμηνύεται πολύ νόστιμη. Διαβάστε τα νέα που μαζέψαμε για σας.
Ας αρχίσει η σεζόν!

της Αγάπης Μαργετίδη

Έχοντας ήδη μπει στη Μεγάλη Εβδομάδα, τα νέα από τα νησιά καταφθάνουν με ρυθμό καταιγιστικό. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, εστιατόρια σε ξενοδοχεία, μπαρ-εστιατόρια, σεφ που μετακινούνται για να στήσουν νέες καλοκαιρινές εμπειρίες, φτιάχνουν ένα σκηνικό δημιουργίας και αισιοδοξίας, κάτι που χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Έτσι, συγκεντρώσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας κάποια από αυτά που θα δώσουν το στίγμα για τη σεζόν του 2022, ελπίζοντας πως οι προβλέψεις για τον Ελληνικό τουρισμό, εξωτερικό και εσωτερικό, όχι μόνο θα επιβεβαιωθούν, αλλά και θα ξεπεραστούν. Σήμερα τον λόγο έχουν οι Κυκλάδες.
 
KIVOTOS SANTORINI/MAVRO RESTAURANT


Ο άξιος και ιδιαίτερα αγαπητός Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer παίρνει το πλοίο για τη Σαντορίνη, όπου στο συγκλονιστικό περιβάλλον του εστιατορίου Mavro που βρίσκεται στο εξ ίσου εντυπωσιακό ξενοδοχείο Kivotos Santorini το οποίο φέτος κάνει την επίσημη πρώτη του εμφάνιση, θα κάνει αυτό που τόσα χρόνια αποδεδειγμένα γνωρίζει πολύ καλά : να προσφέρει στο πιάτο τις δυο του πατρίδες, την γενέτειρά του Γαλλία και την πολυαγαπημένη του Ελλάδα. Όλα δείχνουν πως θα είναι μοναδική εμπειρία.

KATIKIES SANTORINI


Ο όμιλος Katikies δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους προορισμούς του νησιού εδώ και πολλές δεκαετίες. Η είδηση για φέτος έχει ονοματεπώνυμο, αυτό του Ettore Botrini. Ο πασίγνωστος σεφ, έχοντας ήδη από πέρυσι αναλάβει το εμβληματικό εστιατόριο Σελήνη, φέτος θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του σε όλα τα εστιατόρια του resort, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στη Μύκονο. Ειρήσθω εν παρόδω, το βράδυ του Πάσχα, στις 24 Απριλίου 2022, το εστιατόριο Σελήνη θα περιμένει τους επισκέπτες του για ένα αναστάσιμο δείπνο που προμηνύεται αλησμόνητο.

GRACE HOTEL/VAROULKO SANTORINI


Το Grace Hotel στη Σαντορίνη, αναβαθμίζοντας την ήδη ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει, καλωσορίζει φέτος το θρυλικό Βαρούλκο του επίσης θρυλικού Λευτέρη Λαζάρου. Πιστός στην φιλοσοφία του για καινοτόμα ελληνική κουζίνα, ο Λ. Λαζάρου υπόσχεται να συστήσει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και του νησιού συναρπαστικές γεύσεις στην πιο αγνή τους  μορφή.

MIA’S SANTORINI

Το εστιατόριο Mia’s Santorini, μετά από την πρώτη πετυχημένη περσινή του σεζόν, άνοιξε και πάλι, εδώ και λίγες μέρες, πόρτα και βεράντες και μας περιμένει όποια ώρα θελήσουμε να πάμε για φαγητό, ποτό και άπλετη, μαγευτική θέα. Έμπνευση για το μενού είναι οι Κυκλάδες με τα ανεπανάληπτα ΠΟΠ προϊόντα τους.

DESTINO PACHA MYKONOS


Το Pacha Group, το εμβληματικό brand μουσικής και φιλοξενίας της Ibiza, προετοιμάζει την δεύτερη σαιζόν του στη Μύκονο, σε τρία ιδιαίτερα μέρη : Το ξενοδοχείο Destino Pacha Mykonos (έναρξη 12 Μαΐου) που είναι το πρώτο ξενοδοχείο του Pacha Group εκτός Ισπανίας, το bar-restaurant-cabaret Lío Mykonos (έναρξη 26 Μαΐου) και την παραλία Ftelia Pacha (έναρξη αργότερα προς το καλοκαίρι). Το τρίπτυχο μουσική, φαγητό και ποτό θα δημιουργήσουν δυνατές καλοκαιρινές στιγμές. 

THAMA RESTAURANT/ΤΗΝΟΣ


Ο Δημήτρης Κατριβέσης κάνει πάλι το θαύμα του στο Thama της Τήνου, νησί το οποίο πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στην ανάδειξη της Κυκλαδίτικης γαστρονομικής παράδοσης. Στο Thama η παράδοση παντρεύεται με την καινοτομία και η σύγχρονη μαγειρική τέχνη προβάλλει ακόμη περισσότερο τα μοναδικά προϊόντα της Τήνου. Η κουζίνα ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε με πολλές νέες προτάσεις σε βιώσιμα πιάτα, βασισμένα σε τοπικά συστατικά, παραδοσιακές συνταγές και καινοτόμες επεξεργασίες.

DECK BAR-RESTAURANT/ΠΑΡΟΣ


Σε προνομιακό σημείο της Πάρου και με τη θέα του κόλπου της γραφικής Νάουσας να
ανοίγεται μπροστά του, δεσπόζει το Deck Bar - Restaurant. Το ιστορικό κτήριο του «Ξενία»
ανακαινίστηκε πλήρως και μεταμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο χώρο υψηλής αισθητικής
και λιτού design, αναδεικνύοντας τα μοναδικά πολιτισμικά στοιχεία της Πάρου και των
Κυκλάδων. Ο Γιάννης Λουκάκος, ο οποίος έχει επιμεληθεί το μενού του εστιατορίου, έχει σχεδιάσει γευστικά και φινετσάτα πιάτα που ενσωματώνουν δημιουργικά την παράδοση της Κυκλαδίτικης και της Μεσογειακής κουζίνας.

NOS HOTEL & VILLAS/ΣΙΦΝΟΣ


Άλλο ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο, το NOS στην όμορφη Σίφνο, έστειλε πρόσκληση στον Αθηναγόρα Κωστάκο, γνωστό για την αστείρευτη έμπνευσή του και την ικανότητά του να αναδεικνύει τα ξεχωριστά προϊόντα της Ελλάδας. Το zero waste και η ντόπια πρώτη ύλη είναι οι βασικοί παρονομαστές στο μενού που ετοίμασε για το εστιατόριο του NOS. Όλες οι μαγειρικές τεχνικές αλλά και οι πρώτες ύλες της Σίφνου και των Κυκλάδων -με έμφαση στην ωμοφαγία- θα έχουν εδώ τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο. 

Δεν μπορείτε να πείτε, τα νέα από τις Κυκλάδες που σας γράψαμε είναι καταπληκτικά και πολύ νόστιμα, κι αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος. Εσείς, σε ποιο νησί θα πάτε πρώτα;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v