Να μην ταξιδεύουν οι άνω των 60 ετών, λέει ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ συνιστά στους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες να μην ταξιδεύουν. Ανησυχίες για τη μετάλλαξη Όμικρον.
Να μην ταξιδεύουν οι άνω των 60 ετών, λέει ο ΠΟΥ
Όσοι κινδυνεύουν από τον νέο κορωνοϊό, περιλαμβανομένων των άνω των 60 ετών, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στις νέες ταξιδιωτικές συστάσεις του ΠΟΥ αναφέρεται πως «όσοι δεν έχουν καλή υγεία ή  κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19 και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες (για παράδειγμα: καρδιακή νόσο, καρκίνο και διαβήτη) θα πρέπει να αναβάλουν το ταξίδι τους».

Ταυτόχρονα, καλεί όλους τους ταξιδιώτες να «παραμένουν σε επιφυλακή», να εμβολιάζονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες δημόσιας υγείας, όποια κι αν είναι η εμβολιαστική κατάστασή τους, μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούν μάσκες, να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να αποφεύγουν τους χώρους με συνωστισμό και κακό εξαερισμό.

«Οι γενικές απαγορεύσεις στα ταξίδια δεν θα εμποδίσουν τη διεθνή διασπορά και θα επιβαρύνουν τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης. Επιπλέον, μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες υγειονομικές προσπάθειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποθαρρύνοντας τις χώρες να αναφέρουν και να μοιράζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα δεδομένα προσδιορισμού αλληλουχίας», τονίζει ο ΠΟΥ στο τεχνικό έγγραφο.

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι «τα απαραίτητα διεθνή ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και έκτακτης ανάγκης ταξιδιών, των επαναπατρισμών και των αερομεταφορών ειδών πρώτης ανάγκης, πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα».

Πηγές: euro2day, ΑΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v