Οι κρυμμένες γωνιές της Ελλάδας που αποκάλυψε η Daily Telegraph

Οι Έλληνες ταξιδιώτες κρατούν σαν επτασφράγιστο μυστικό τις ωραιότερες γωνιές της χώρας τους, γράφει η Daily Telegraph βγάζοντας στη φόρα τα μυστικά μας.
Οι κρυμμένες γωνιές της Ελλάδας που αποκάλυψε η Daily Telegraph
Επτασφράγιστο μυστικό λέει η Daily Telegraph ότι κρατάμε οι Έλληνες δέκα από τους ωραιότερους προορισμούς της χώρας για να τους απολαμβάνουμε… ανενόχλητοι από ορδές τουριστών όσο το δυνατόν περισσότερο. Και εντάξει, με κάποιες εξαιρέσεις (δεν ξέρουμε ούτε έναν ξένο ταξιδιώτη που να μην έχει ακουστά τη Νάξο π.χ.) άδικο δεν έχει.

Σε μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του ταξιδιωτικού DNA των Ελλήνων, η δημοσιογράφος που υπογράφει το αφιέρωμα αναφέρει ότι προτιμάμε να κάνουμε διακοπές «με την παρέα» και τον Αύγουστο να επιστρέφουμε «στο χωριό», αντί να κλείνουμε δωμάτια στα νησιά.

Τα ιδανικά συστατικά των διακοπών μας, λέει είναι η καλή παρέα και το καλό φαγητό, ενώ της φαινόμαστε αποφασισμένοι να απαρνηθούμε τα ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα. Κι εδώ, αν σκεφτείς πόσο λίγος κόσμος πάει εξωτερικό το καλοκαίρι, μάλλον δίκιο θα της δώσεις.

Μετά από αυτήν τη μίνι ανάλυση, η λίστα με τα 10 μέρη-κρυφά διαμαντάκια που αξίζει να ανακαλύψουν οι ξένοι τουρίστες, και να μη μείνουν επτασφράγιστο μυστικό έχει ως εξής: Πρώτη πρώτη η Κίμωλος, που αναφέρεται ως το αντίθετο της Μυκόνου, κι ακολουθεί η Νάξος που «εντυπωσιάζει με τις εμπειρίες που προσφέρει μακριά από την κοσμοσυρροή, την ατελείωτη ακτογραμμή και τους ορεινούς οικισμούς».

Η λίστα συνεχίζει με πραγματικά μυστικά (για τους τουρίστες) μέρη, όπως η Πρέβεζα, το Ζαγόρι και το Μέτσοβο, ενώ επιστρέφοντας μετά το μικρό ηπειρωτικό διάλειμμα στα νησιά η δημοσιογράφος μιλά για την Ανατολική Κρήτη, που σφύζει από ανέγγιχτες παραλίες και μικρά ταβερνάκια, και τη Σύρο, με τα αγνά τοπικά προϊόντα της.

Η Αλόννησος κατέχει τη δική της ιδιαίτερη θέση στη λίστα, με αναφορά στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, και το άρθρο ολοκληρώνεται με το Καστελλόριζο και την παροιμιώδη φιλοξενία του, πριν κλείσει με μια αναφορά στη Σαντορίνη –που μυστική δεν τη λες, αλλά αφιέρωμα στην Ελλάδα χωρίς Σαντορίνη μοιάζει ιερόσυλο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v