Βουτιές μετά το γραφείο: Πού να πας

Το καλοκαίρι μπορεί να μας αποχαιρέτησε αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν. Μετά το γραφείο μία βουτιά είναι ό,τι καλύτερο για να κλείσει η μέρα.
Βουτιές μετά το γραφείο: Πού να πας

ίπαμε τα κλισέ μας «32 Αυγούστου», «Καλό χειμώνα», «τα κεφάλια μέσα τώρα», στη πραγματικότητα όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει και οι περισσότεροι εξ ημών είμαστε ακόμη σε καλοκαιρινό mood. Τα μπάνια τα σαββατοκύριακα, ας είμαστε ειλικρινείς, είναι λιγάκι υπερτιμημένα· τρως μία ώρα στον δρόμο για να κάτσεις εν τέλει ένα μέτρο μακριά από τη διπλανή παρέα. Γι’ αυτό, προς το παρόν, άσε τα ψώνια και τις δουλειές για το σ/κ, και προτίμησε μετά τη δουλειά να πεταχτείς σε κάποια κοντινή παραλία.

Εμείς πάντως, αν το πάρεις απόφαση, έχουμε μερικές να προτείνουμε. 

Οι χρόνοι είναι υπολογισμένοι με σταθμό έναρξης το κέντρο. 

Πάμε μια βόλτα από Θυμάρι;



Θα οδηγήσεις μόλις 46 λεπτά και τσουπ! Έχεις φτάσει Θυμάρι. Και για την ακρίβεια, στην παραλία μεταξύ της παραλίας Θυμάρι, και της μικρής παραλίας Θυμάρι, στο beach bar Baja. Και είναι και δυτική παραλία, οπότε ο ήλιος πέφτει αργά. Στην τίμια τούτη παραλία της νότιας Αττικής θα βρεις δωρεάν ξαπλώστρες, πεντακάθαρα και ρηχά νερά και ένα μικρό μπιτσόμπαρο που μπορεί να σου προσφέρει από τεράστιες φρουτοσαλάτες μέχρι χοιρινά καλαμάκια. Το μόνο που έχεις να πάρεις μαζί σου είναι η πετσέτα σου. Ωστόσο, αν δε θέλεις να κάτσεις στις ξαπλώστρες, λίγο παραπέρα έχει άπλετο χώρο να στήσεις την ομπρέλα σου. 

Αστραπιαία θα βρεθείς στην Αλθέα Αγίου Δημητρίου



Κάποτε θεωρούντανι μυστική παραλία, αλλά τώρα πια έχει γίνει αρκετά γνωστή. Ωστόσο, τις ώρες που σχολάς πιθανώς να την πετύχεις στα καλά της. Θα κατέβεις κάτι σκάλες και στο τέλος θα βρεις έναν μικρό κόλπο με ξανθή άμμο και διάφανα νερά. Αν δεν αντέχεις τον ήλιο σε συμβουλεύουμε να φέρεις ομπρέλα. Πόση ώρα θα οδηγήσεις; Μόλις 36 λεπτά. Ω, ναι. 

Ο Άγιος Νικόλαος της Αναβύσσου 



Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με τον Μπάλο, με μια δεύτερη είναι απλώς μία τίμια παραλία της Αττικής. Παρ’ όλα αυτά είναι οργανωμένη, διαθέτει beach bar, ο ήλιος πέφτει αργά κι αν πετύχεις τον κατάλληλο καιρό θα εκπλαγείς από τα νερά της. Παραπλεύρως της εκκλησίας θα βρεις μία πιο μικρή παραλιούλα – όπως στον Μπάλο. Χρόνος οδήγησης: περί τα 47 λεπτά. Επίσης δυτική 

Η Ερωτοσπηλιά, στο Πόρτο Ράφτη 



Την Ερωτοσπηλιά μόνο κατάλληλη για έρωτες δεν τη λες με τον κόσμο που μαζεύει πλέον, αλλά παραμένει τοπ προορισμός στη λίστα των παραλιών πλησίον της Αθήνας. Ειδικά τις ώρες που θέλεις εσύ να πας. Έχει πεντακάθαρα νερά, έχει ωραίο βοτσαλάκι, έχει πράσινο τριγύρω και, κυρίως, απέχει μόλις 39 λεπτά από την Αθήνα. 

Πόρτο Εννέα 


Θα οδηγήσεις 41 λεπτά και θα βρεθείς σε μία γλυκούλα παραλία-κολπίσκο με πεντακάθαρα δροσερά νερά, ό,τι πρέπει για μία ανάσα δροσιάς. Το Πόρτο Εννέα βρίσκεται κοντά στην Κερατέα, έχει άμμο μέσα και έξω και είναι εύκολα προσβάσιμο από τον δρόμο. Δε θα βρεις μπητς μπαρ τριγύρω, επομένως φρόντισε να εξοπλιστείς με ό,τι χρειάζεσαι.

Ινδιάνος Ζούμπερι στα 32 λεπτά



Κατανοούμε ότι κάποιοι θέλουν να συνδυάσουν το μπανάκι τους με το μπιράκι ή το κοκτεϊλάκι τους. Δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι ιδανικότερο από την παραλία Ινδιάνος. Ναι, Ινδιάνος όχι Ζούμπερι –ποιος λέει πια «πάμε Ζούμπερι;», άτυπα η παραλία έχει μετονομαστεί σε Ινδιάνο. Τις απογευματινές ώρες τα νερά και η παραλία είναι το κάτι άλλο, θα εκπλαγείς πραγματικά αν την επισκεφθείς απόγευμα καθημερινής. Θα χαλαρώσεις, θα πιείς το ποτάκι σου, θα κάνεις τη βουτιά σου και όλα αυτά με μόλις 32 λεπτά οδήγησης. 

Παραλία Μαρίκες (και γυμνιστών) στα 31 λεπτά



Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε τους γυμνιστές απογοητευμένους. Μια παραλία ρουστίκ με μεγάλους ογκόλιθους και βραχώδη ακτογραμμή δίπλα σε πεντακάθαρα, τιρκουάζ νερά σε περιμένει να την εξερευνήσεις. Οι βράχοι υπόσχονται και καθαρά γαλανά νερά. Πώς θα πάτε; Στη δεξιά πλευρά της παραλίας της Ραφήνας, εντοπίσετε τα σκαλοπάτια που ανηφορίζουν προς ένα μονοπάτι, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στον κολπίσκο. Αν πάλι βαριέστε υπάρχει εναλλακτική: φεύγοντας από τον χώρο στάθμευσης της μεγάλης παραλίας της Ραφήνας, συνεχίζετε ευθεία την ανηφόρα, στρίβετε στο πρώτο στενό αριστερά, μετά ξανά αριστερά και στο τέλος του δρόμου συναντάτε μια χωμάτινη προέκταση. Εκεί παρκάρετε και κατεβαίνετε προσεκτικά το μονοπάτι που βγάζει αμέσως στην παραλία των γυμνιστών.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v