Πού να πας για οργανωμένο κάμπινγκ μέχρι 3 ώρες μακριά

Στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, πέντε φανταστικά κάμπινγκ υπόσχονται αξέχαστες διακοπές ή Σαββατοκύριακα στην φύση.
Πού να πας για οργανωμένο κάμπινγκ μέχρι 3 ώρες μακριά
Για παρέες ή για οικογένειες, για μια ολόκληρη εβδομάδα διακοπών ή για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, υπερ-οργανωμένα σαν μια πιο φυσιολατρική (και οικονομική) εκδοχή ξενοδοχείου ή εναλλακτικά για να έχεις την αίσθηση ότι κάνεις –νόμιμο– ελεύθερο, αυτά τα πέντε κάμπινγκ βρίσκονται μιαν ανάσα μακριά από την πόρτα σου.

Triton ΙΙ, στο Δρέπανο



Λιγότερο από δύο ωρίτσες μακριά μας, επάνω στη συμπαθέστατη παραλία της Πλάκας, λίγο έξω από το Τολό, το Triton ΙΙ είναι ένα δημοφιλέστατο κάμπινγκ με άφθονες σκιές, σούπερ οργάνωση και πολύ καλό φαγητό στο ταβερνάκι του. Οι τιμές του Ιούλιο-Αύγουστο κυμαίνονται στα 7€ το άτομο και 7€ για τη σκηνή –αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ. Αν προτιμάς, έχει και ξύλινα σπιτάκια στα 50€ για δύο άτομα.

Αλκυόνη, στον Σχίνο Κορινθίας



Ανάμεσα στο Ηραίο της Περαχώρας και το Αλεποχώρι, ούτε μιάμιση ώρα από την Αθήνα, η Αλκυόνη είναι ένα από τα πιο κοσμαγάπητα κάμπινγκ στα πέριξ της Αττικής. Πάνω στην παραλία, με απαστράπτουσες εγκαταστάσεις και έτοιμες στημένες σκηνές αν βαριέσαι να στήνεις (και τροχόσπιτα για να νοικιάσεις αν πάντα αναρωτιόσουν πώς είναι να κοιμάσαι μέσα σε τροχόσπιτο) κι ένα ωραίο beach bar, είναι ιδανικό τόσο για παρέες όσο και για οικογένειες. Τιμή ανά άτομο, στα 5,90€ και ανά σκηνή από 6,70€. Για να νοικιάσεις έτοιμη σκηνή 9,50€, αν θέλεις να έχει και φως, 14€. Αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ

Κρόνος, λίγο έξω από το Γύθειο



Ακριβώς τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα, αυτό εδώ είναι ό,τι πιο… ροκ και εναλλακτικό έχουμε σε οργανωμένο κάμπινγκ στην Ελλάδα. Θα το αγαπήσεις για το ποταμάκι που το διασχίζει (ρηχό και καθαρό, ό,τι πρέπει για να τσαλαβουτάνε τα πιτσιρίκια) για την ωραία παραλία μπροστά του, για τις υπερ-κουλ ροκιές που παίζει το μπαράκι του, και για την αίσθηση ότι εδώ κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ –απλά έχοντας και κάποιες βασικές παροχές, όπως καθαρές τουαλέτες και ντους. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 6€ το άτομο και 4€ η σκηνή. Περισσότερα στη σελίδα του στο Facebook.

Μύλος, στην Ερέτρια



Μία ώρα και κάτι από την πόρτα του σπιτιού σου, ο Μύλος είναι σούπερ οργανωμένο και ιδανικό για οικογένειες: Βρίσκεται πάνω στην θάλασσα, αλλά έχει και δική του πισίνα με pool bar, παιδική χαρά και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, και σούπερ οργανωμένες κοινόχρηστες κουζίνες. Είναι πεντακάθαρο και οικονομικό: 6€ το άτομο, 4€ η σκηνή, 8€ για να νοικιάσεις στημένη σκηνή, και 30€ η ενοικίαση τροχόσπιτου ανά δύο άτομα. Αναλυτικές τιμές εδώ

Ροβιές, στις Ροβιές της Εύβοιας



Δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα, στον υπέροχο βορρά της Εύβοιας, το κάμπινγκ Ροβιές είναι καθαρό και καταπράσινο, με άφθονη σκιά παντού, και πάνω σε μια βοτσαλωτή παραλιούλα λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό. Στα δυνατά χαρτιά του περιλαμβάνονται επίσης τα εξαιρετικά μαγειρευτά φαγητά στο ταβερνάκι του, και το ιδιαίτερα προσεγμένο café. Είναι, επίσης, ένα από τα πιο… δραστήρια κάμπινγκ στην Ελλάδα: Έχει γήπεδα beach volley και μπασκέτες, διοργανώνει πεζοπορίες στο βουνό, περιήγηση με άλογα και καταδύσεις, έχει παιδική χαρά και… πρωταθλήματα τάβλι και κυνήγια θησαυρού για μικρά και μεγάλα παιδιά. Οι τιμές του Ιούλιο και Αύγουστο ανέρχονται στα 8€ ανά ενήλικα και 5€ για μικρή σκηνή. Αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v