Στη Σικελία δημοπρατούν σπίτια με… 2 ευρώ το ένα

Το χωριό Sambuca di Sicilia της Σικελίας θα δημοπρατήσει 20 σπίτια στην προνομιακή τιμή των 2 ευρώ.
Στη Σικελία δημοπρατούν σπίτια με… 2 ευρώ το ένα

Σου περισσεύουν 2 ευρώ να πάρεις ένα σπιτάκι; Αν ναι, τότε αυτή η είδηση σε ενδιαφέρει, αν και υπάρχουν κάποια ψιλά γράμματα.

Ένα χωριό στην Ιταλία ετοιμάζεται να δημοπρατήσει 20 σπίτια με τη συμβολική τιμή των δύο ευρώ το καθένα.

Το 2019, η ιταλική κυβέρνηση πούλησε κατοικίες σε μικρά χωριά με την ελπίδα να φέρει ζωή σε αυτά με μόνο 1 ευρώ. Το φιλόδοξο σχέδιο έφερε ανάσα ζωής στην περιοχή και τα χωριά Taranto και Cinquefrondi αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Το χωριό όμως Sambuca di Sicilia της Σικελίας διπλασίασε την τιμή για 20 εγκαταλελειμμένα σπίτια που διαθέτει δηλαδή δύο ευρώ, αναφέρει το CNN .

Τα ακίνητα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του χωριού, το οποίο ερήμωσε όταν ένας σεισμός έπληξε την περιοχή το 1968. Η πλειονότητα των προσφερόμενων σπιτιών είναι 50 με 80 τετραγωνικά μέτρα.

Όλοι οι πλειοδότες θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση κατάθεσης ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί εάν δεν καταφέρουν να τα αγοράσουν. Ακόμα ο αγοραστής έχει τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την ανακαίνισή του.

Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021, αν ψήθηκες τότε πληροφορίες (στα ιταλικά) για το πώς θα κάνεις αίτηση θα βρεις εδώ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v