Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας

Η Σαντορίνη μπορεί να έχει το όνομα, αλλά έντεκα ακόμα ελληνικές γωνιές έχουν την χάρη, στο απολύτως χρυσαφένια photo gallery που φτιάξαμε για τα μάτια σου μόνο.
Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας
Λίγες εικόνες έχουμε συνδέσει τόσο πολύ με τα καλύτερά μας καλοκαίρια, όσο τα ηλιοβασιλέματα που αγναντεύουμε ξαπλωμένοι σε αμμουδερές παραλίες, αραχτοί σε μπαλκονάκια κυκλαδίτικα, ή σκαρφαλωμένοι σε λοφοπλαγιές στις οποίες καταλήγουν μονοπάτια που ακολουθήσαμε απλά και μόνο επειδή κάποιος είπε «το ηλιοβασίλεμα από εκεί φαίνεται καταπληκτικό». Μερικές από τις εικόνες αυτές συγκεντρώσαμε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, για να σε βάλουμε να (ξανα)μετράς αντίστροφα μέχρι την έναρξη των διακοπών σου.

Τιμής ένεκεν, ξεκινάμε από τη Σαντορίνη…Και μετά πηγαίνουμε μια βόλτα στον Άγιο Νικόλαο, στην ΚρήτηΣυνεζίζουμε με μια βουτιά στον Φραγκολιμνιώνα της ΚαρπάθουΚαι μετά θα μπούμε στο αυτοκίνητο να οδηγήσουμε προς το Βαθύ της Σάμου την ώρα που ο ήλιος βασιλεύειΚαι θα αφήσουμε για λίγο τις θάλασσες, για τα μάτια του ήλιου που σκύβει να δώσει ένα τελευταίο φιλί στα ΜετέωραΚι από εκεί θα πεταχτούμε στον Ναό του Ποσειδώνα, στο ΣούνιοΑυτό το νησάκι λέγεται Άγιος Γεώργιος, και βρίσκεται απέναντι από τη Λέσβο. Κι αυτό είναι το ηλιοβασίλεμά του.Στα Λουτρά της Κυλλήνης, ο ήλιος βουτά στην θάλασσα κι εσύ απολαμβάνεις το υπερθέαμα ξαπλωμένος δίπλα σε αμμόλοφους φορτωμένους κρινάκια.


Ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας, όμως, βρίσκεται στη γειτονιά μας: Στον φάρο Μελαγκάβι, πάνω από το Ηραίο της Κορινθίας, πολύ κοντά στο Λουτράκι.Κόσμος και λαός μαζεύεται και αράζει στην πλαγιά του λόφου στο Κερί της Ζακύνθου, για το ωραιότερο ίσως ηλιοβασίλεμα του Ιονίου.Το συναγωνίζεται, βέβαια, και ο Μύρτος της Κεφαλονιάς, διεκδικώντας τον ίδιο τίτλο.Κι εδώ ο ήλιος δύει πάνω από τον μαγικό Σίμο της ΕλαφονήσουΜπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v