Ποιες αεροπορικές πετάνε φέτος και για πού

Έλα να ονειρευτούμε –ίσως και να σχεδιάσουμε– πού θα… πεταχτούμε φέτος αν όλα πάνε κατ’ ευχήν. Και πόσα θα πληρώσουμε για να το κάνουμε αυτό.
Ποιες αεροπορικές πετάνε φέτος και για πού
Μπορεί τώρα να μας φαίνεται όνειρο απατηλό, είναι όμως πιθανό από την άνοιξη και μετά τα ταξίδια με αεροπλάνο να ξαναγίνουν κομμάτι της ζωής μας. Γι’ αυτό αποφασίσαμε πως ποτέ δεν είναι νωρίς να ρίξουμε μια ματιά στα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών που θα απογειώνονται το 2021 από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Και να τι βρήκαμε.

Η Wizzair, που μας πηγαίνει εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες πτήσεις Αθήνα-Άμπου Ντάμπι (σε βλέπουμε που γελάς σκεφτόμενος/η τα πρόσφατα πάρτι των πλουσίων στο Ντουμπάι) και μάλιστα σε σούπερ τιμές, του τύπου 60€ πήγαινε-έλα στα τέλη Απριλίου.

Η ίδια εταιρεία συνεχίζει επίσης τις πτήσεις που είχε και πριν μας βρει η καταστροφή: Λονδίνο, Λάρνακα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Ντόρτμουντ, Βάρνα στη Βουλγαρία, Κατοβίτσε στην Πολωνία, Κίεβο, Κουτάισι στη Γεωργία και Κισινάου στη Μολδαβία. Οι τιμές της έχουν τσιμπήσει λίγο σε σχέση με τις περσινές: Ενδεικτικά, από 120€ ξεκινούν οι πτήσεις για Βουδαπέστη τον Μάιο, από 110€ για Λάρνακα.

Η Aegean έχει σταθερά το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών από την Αθήνα, και μάλιστα σε τιμές καλύτερες από άλλες χρονιές. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο το Άμστερνταμ ξεκινά από τα 133€ πήγαινε-έλα, η Βαρκελώνη από 121€, η Βενετία από 106€, η Βηρυτός από 149€, η Λισαβώνα (που δεν έπεφτε ποτέ κάτω από το 200άρι) από 157€, η Μάλαγα του ισπανικού νότου από 127€, το Μόναχο από 113€ και το Εδιμβούργο τον Μάιο από 159€. Σημαντικό είναι το εξής: Ό,τι ταξίδι κλείσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για οποιοδήποτε μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο, το αλλάζεις δωρεάν αν χρειαστεί –όχι μόνο επειδή ακυρώθηκε η πτήση, αλλά και επειδή άλλαξες γνώμη, no questions asked που λέγαμε και στο χωριό.

Η Ryanair έχει καταργήσει κάποια από τα δρομολόγιά της, έχει όμως κρατήσει άλλα, που αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι από την άνοιξη. Από τα τέλη Μαρτίου θα πετάει μεταξύ άλλων στις Βρυξέλλες, στο Τελ Αβίβ, στην Τουλούζη, το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Δουβλίνο, τη Μάλτα, την Μπρατισλάβα, διάφορες πόλεις της Πολωνίας και της Ιταλίας, και στο Βίλνιους της Λιθουανίας για τους λάτρεις του βορρά. Σούπερ προσφορές εμφανίζονται ως γνωστόν κατά καιρούς, με τα εισιτήρια να ξεκινάνε ακόμα και από 20€ πήγαινε-έλα. Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή βλέπουμε τη Μάλτα στα 42€ πήγαινε-έλα τέλος Απριλίου, τη Βαρσοβία στα 64€, και το Τελ Αβίβ στα 62€ όπως και το Παλέρμο της Σικελίας.

Η easyjet δεν κατήργησε –τουλάχιστον προς το παρόν– κανένα από τα δρομολόγιά της, και θα πετάει κανονικά το 2021 προς Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο, Γενεύη, Εδιμβούργο, Μιλάνο, Μπρίστολ, Νάπολη, Βασιλεία και Μάντσεστερ. Οι τιμές κινούνται στα γνωστά χαμηλά της επίπεδα: Στα 55€ πήγαινε-έλα το Μιλάνο τον Απρίλιο, στα 76€ το Βερολίνο, στα 94€ το Μάντσεστερ, στα 70€ η Νάπολη.

Κατά τα λοιπά, στις επάλξεις παραμένουν όπως θα περίμενες και όλοι οι εθνικοί αερομεταφορείς που πετούσαν μέχρι πέρυσι από Αθήνα (Alitalia, Air France, Lufthansa, Egyptair, British Airways, Iberia, Scandinavian, Air Serbia και Aeroflot, συν όλες οι εταιρίες της Μέσης Ανατολής: MEA, Emirates, Gulf Air, Qatar Airways, Saudi Arabian) που πάνε η καθεμία στη χώρα της, και με ανταποκρίσεις σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι φτηνές, αλλά αυτό το ξέρεις ήδη, δεν είναι νέο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v