ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Τι είναι το glamping που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο για τον τουρισμό;

Είναι κάμπινγκ, αλλά είναι και γκλαμ. Και θα σου πούμε αυτά που χρειάζεται να μάθεις για αυτή τη νέα λέξη που μπήκε στη ζωή μας.

Τι είναι το glamping που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο για τον τουρισμό;

Έχεις κάνει κάμπινγκ, και σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που έχεις νιώσει γκλαμ. Και τώρα ήρθε η ώρα να τα συνδυάσεις αυτά τα δύο. Πρόκειται για έναν όρο που ακούσαμε πρόσφατα, μιας και συμπεριλήφθηκε στο νέο νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Για την ακρίβεια, το νομοσχέδιο αναφέρει πως «θεσπίζεται Σήμα Glamping με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο για την ανταπόκριση στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς»

Σύμφωνα με το άρθρο 37 το σχετικού νομοσχεδίου:

*Με τον όρο «glamping» νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών. (Μετάφραση: Αντίσκηνα, αλλά fabulous αντίσκηνα με έξτρα παροχές.)

*Τα ποιοτικά κριτήρια glamping είναι τα εξής:
α) Οι δομές είναι ημιμόνιμες, έχουν υψηλή κατασκευαστική αλλά και αισθητική ποιότητα, έχουν σημαντικές παροχές άνεσης και – φυσικά – πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομο, τουαλέτα, νερό και κάθε τι απαραίτητο για την (πολυτελή) διαμονή.
β) Οι δομές πρέπει να είναι εναρμονισμένες όσο περισσότερο γίνεται με το φυσικό τους περιβάλλον και να μην επεμβαίνουν. Σεβασμός στην φύση πάνω απ’ όλα.
γ) Μέσα από το glamping προωθείται και ενός είδους θεματικός τουρισμός, καθώς οι δομές μπορεί να έχουν κάποιο αισθητικό μοτίβο, ή κάποιο concept.

Βέβαια, το γεγονός ότι τώρα μπήκε στην δημόσια συζήτηση πιο ενεργά δεν σημαίνει κάτι· δομές glamping λειτουργούν στην χώρα μας ήδη από το 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v